Dzień mamy |
Autor |
Wiadomość |
kinga112
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2016 7:15 pm Dzień mamy
|
|
|
Co kupić mamie? Macie jakiś propozycje, wy co kupujecie? |
|
|
|
|
_Bella_
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2016 7:24 pm
|
|
|
Ja zazwyczaj coś z kosmetyków lub perfumy
W tym roku kupiłam :
|
|
|
Gilgamesz
Firma
|
|
|
|
|
msmika
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2016 9:50 pm
|
|
|
Moja chciała dekoracyjną misę więc taką dostanie.
dokładnie taką
W zeszłym roku dostała perfumy.
Dobrym prezentem jest też jakiś voucher do spa, ale prawda jest taka, że każda mama jest inna i najlepiej prezent dopasować do osoby.
Wątpię żeby osoba, która nie podróżuje, nie chodzi na zabiegi kosmetyczne ucieszyła się z vouchera lub żeby mama,która prowadzi bardzo aktywny tryb życia i ciągle jest w ruchu, a mało spędza czasu w domu była zadowolona z książki czy filmu, bo prawdopodbnie ma mało czasu na relaks w tym stylu. |
_________________ Tosinka
|
|
|
|
|
Julia_ja
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2016 7:04 am
|
|
|
Ja zapewne we tym roku zakupię kolejny element zastawy porcelanowej z Villeroy&Boch. Tak sobie Mama życzyła - na każdą okazję coś z porcelany
Wcześniej często organizowaliśmy wraz z bratem uroczy wieczór w domu, zabieraliśmy Mamę na uroczystą kolację, dawaliśmy jej bilety do teatru, często książki, które sobie wymarzyła albo perfumy. Raz zabraliśmy ją także na wycieczkę za miasto, ale Mama nie za bardzo lubi spacery, więc nie był to trafiony pomysł.
W tym roku myślałam jeszcze nad wspólną sesją z Mamą (w szczególności, że ja w dwupaku to byłby to wspaniały prezent), ale niestety brakuje nam czasu Mama albo pracuje albo wyjeżdża, a ja mam studia w weekend... |
|
|
tyska3
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2016 11:18 am
|
|
|
Ja mamę co roku gdzieś zabieram Nie lubi dostawać prezentów, bo kwiaty zawsze więdną, biżuterii nie ma za bardzo już gdzie trzymać, a czas spędzony ze mną zawsze miło wspomina. Myślę, że to dość oryginalny sposób i przede wszystkim zapomniany, żeby zwyczajnie z kimś spędzić trochę czasu |
|
|
|
|
Be_Mine
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2016 7:56 pm
|
|
|
msmika napisał/a: |
Dobrym prezentem jest też jakiś voucher do spa, ale prawda jest taka, że każda mama jest inna i najlepiej prezent dopasować do osoby.
Wątpię żeby osoba, która nie podróżuje, nie chodzi na zabiegi kosmetyczne ucieszyła się z vouchera lub żeby mama,która prowadzi bardzo aktywny tryb życia i ciągle jest w ruchu, a mało spędza czasu w domu była zadowolona z książki czy filmu, bo prawdopodbnie ma mało czasu na relaks w tym stylu. |
Trafiłaś w punkt. Nie ma prezentów złych, są tylko źle dobrane Moja mama jest ogrodnikiem z zawodu więc i w tym roku dostanie ode mnie jakąś roślinke. Wiem, że zawsze ją to cieszy i się wzrusza. Do tego myśle o jakimś wypadzie razem do kina albo za miasto. |
Ostatnio zmieniony przez Be_Mine Czw Maj 19, 2016 8:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
engii5
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2018 12:07 pm
|
|
|
Moja też uwielbia pracę w ogrodzie - kupiłam jej encyklopedię ogrodnika i jest zachwycona |
|
|
|
|
Piotrek87
|
Wysłany: Sro Wrz 13, 2023 2:03 am
|
|
|
Jak znam życie, to już wszystkie oklepane propozycje masz wykorzystane. Dlatego proponowałbym coś ciekawszego. Zależnie od tego, czy mama się tym zajmuje. Ale nawet jeśli nie, to na pewno masz kogoś takiego. Opieka nad grobami Kraków pochłania mnóstwo czasu, a są firmy, które mogą to zrealizować w formie usługi - w dobrej cenie. Sprawdź sama. Może taki pomysł przypadnie Ci do gustu. |
|
|
|
|
szirm
|
Wysłany: Nie Kwi 21, 2024 9:16 am
|
|
|
Moja uwielbia kwiaty i co roku dostaje ode mnie jakiegoś, plus czekoladki |
|