Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

Forum Weselne miasta Łodzi Strona Główna Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Wasze albumy zdjęć ALBUM
Regulamin forum REGULAMIN
Reklama w serwisie REKLAMA

Poprzedni temat «» Następny temat
Słoicziki - podziekowania dla gości
Autor Wiadomość
sheep 

Wysłany: Nie Sie 12, 2012 3:01 pm   Słoicziki - podziekowania dla gości

Hej wszystkim!
Wiem, że jestem dla Was całkiem obcą osobą, bo nie jestem zbyt aktywna na forum - jakoś nigdy nie lubiłam tak publicznie opowiadać o sobie ;)
Jestem jednak na etapie przygotowań do swojego ślubu i wesela i podczytuję czasem forum :)

Od jakiegoś czasu bardzo mi się marzą podziękowania dla gości w postaci konfitury robionej własnoręcznie (najprawdopodobniej z malinek, których mamy w tym roku wysyp) no i oczywiście muszę powkładać ją w małe słoiczki i pięknie przyozdobić. Bardzo podobają mi się słoiczki z solami, które jakiś czas temu wrzuciła do tematu ZTS PositiveAga - dzięki za super pomysł!

Wszystko fajnie, mam tylko ogromny problem - szukam wszędzie słoiczków i ... albo nie umiem, albo nie da się :D

Szukałam w internecie po różnych firmach, ale nikt nie chce mi sprzedać 160 sztuk, raczej wszyscy na sprzedaż hurtową (a na pelcie wchodzi coś około 1300 ;) są nastawieni. Jedyne, co mi wpadło do głowy - a właściwie mojemu narzeczonemu ;) - to zakup małych koncentratów pomidorowych i wykorzystanie tych słoiczków, ale...

Po pierwsze, to słoiczki typu "po koncentracie" będą miały jakiś napis na nakrętce (typu "Łowicz"), co prawda słoiczki i tak będą mieć wygląd mniej więcej taki jak w załączniku 1
ale jakoś i tak nie jestem przekonana do takich nakrętek...

Po drugie, najtańsze koncentraty znaleźliśmy w Makro po 99 gr i były to takie jak w załaczniku 2
nie jestem zadowolna ani z powodu ich kształtu, ani ceny.

Jestem gotowa zapłacić powiedzmy 1zł za słoiczek z nakrętką, ale taki, który będzie ładny i nie będzie miał napisu "Dawtona"...

Może ktoś z Was słyszał o jakimś miejscu, gdzie można kupić małe słoiczki?
Będę wdzięczna za wszelkie pomysły, skąd wytrzasnąć małe słoiczki na moją konfiturę ;)

Pozdrawiamy,
Ewa i Piotr! :)

załacznik 2.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 845 raz(y) 28.01 KB

załącznik 1.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 820 raz(y) 13.2 KB

*Dorotka_ 
Moderator

Wysłany: Nie Sie 12, 2012 3:09 pm   

ugadaj się na forach mamowych, może Ci uzbierają? :)

evelinka 

Wysłany: Nie Sie 12, 2012 3:26 pm   

Ale wtedy nadal pozostaje problem napisu na zakrętce od słoiczka. Powiem Ci, że będzie ciężko :/ Ale gdybyś miala słoiczki po czymś (np. koncentrat czy deserki dla dzieci), zawsze możesz pomysleć o pomalowaniu nakrętek farbą w sprayu.

sheep 

Wysłany: Nie Sie 12, 2012 3:48 pm   

przede wszystkim - dziękuję za pierwsze odpowiedzi!

Myślieliśmy o słoiczkach dla dzieci, ale ich cena nas przerosła ;)

Rzeczywiście, dobrym pomysłem jest poszukanie mam, które takie posiadają - bo mają one już lepszy kształt niż te po koncentratach.

A spray rzeczywiście jest całkiem dobrym pomysłem!

Zaczynam coś działać na forum na dla mam ;)

Kasia13 

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 7:27 pm   

sheep, a ja ostatnio widziałam takie słoiczki. Co prawda figurowały na pułce jako słoiczki do przypraw ale nie miały żadnych napisów , wieczko srebrne -zakręcane.
Lekko pękate ,bardzo zgrabne naczynka . Mniej więcej wielkości słoiczka Dawtona które wkleiłaś. Sa na Piotrkowskiej w sklepach typu "wszystko po 5zł".
Kosztują 1,50zł za sztukę.

Może by się nadały. :)

sheep 

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 9:53 pm   

Jak na razie trwa akcja zbierania słoiczków od mam - już kilka mam w domu, a nawet na forum kilka mam zadeklarowało się, że mi będzie odkładać :) Jeszcze raz dziękuję wszystkim za podpowiedzi! :) Jesteście nieocenione! :)

Justyss 

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 10:45 pm   

Na Allegro znalazłam takie: http://allegro.pl/sloiki-...2552032800.html (zakrętki do kupienia na osobnej aukcji)

sheep 

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 10:58 pm   

o DZIZAS!!! są świetne! :) W takim razie, jeśli nie wypali plan ze słoiczkami BOBO - choć na razie rozwija sie pozytynie - to jest wspaniała alternatywa!

Dzięki, Justyss!!

Eurograv_pl 

Wysłany: Wto Sie 14, 2012 11:26 am   

Fajny pomysł z tymi słoiczkami, naprawdę. Zawsze to coś nowego, nieszablonowego.

PositiveAga 
PozytywneInspiracje

Wysłany: Sob Wrz 13, 2014 10:18 pm   

odkopuje temat... mam do oddania słoiczki po deserkach / obiadkach dla dzieci .... gdyby ktoś chciał chętnie oddam, ile mogłam to wykorzystałam na przyprawy ale reszta zajmuje miejsce w szafce (a 'kolekcja' cały czas się powiększa) :-)

Rafałek 09.04.2014 | 3200g | 55cm | 10pkt Apgar

ZuzM 

Wysłany: Nie Wrz 14, 2014 7:01 am   

Takie słoiczki, to genialne, genialne pojemniki na przetwory typu żurawina do mięs, marmolada cebulowa czy jakieś inne tego typu, które się mało używa, i szkoda pakować w wielkie słoiki. Jeśli nie będziesz miała co ze swoimi słoiczkami zrobić, a nie chcesz ich wyrzucać to ja chętnie je przygarnę, bo jestem teraz w szale produkcji przetworów. Dziś np będę robiła sos pomidorowy, a ostatnio produkowałam właśnie marmoladę z czerwonej cebuli i nie miałam do czego jej powsadzać, bo nigdzie nie mogłam dostać takich małych słoiczków i mam ją w sporych słoikach :?

http://makagigi.pl/ -przepisy, dom, ślub, życie ! :)

Odpowiedz do tematu