|
Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim
|
OPI colorgel |
Autor |
Wiadomość |
Juska
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 9:00 am OPI colorgel
|
|
|
Nie znalazłam takiego tematu, pewnie dlatego, że to może nie całkiem świeża, ale jednak nowość OPI colorgel to żel barwiony, który nakłada się jak lakier, ale utwardza lampą UV. Zdrowszy od tradycyjnych żeli na tipsach, ponieważ rzekomo paznokieć oddycha. Niby żadna filozofia z nakładaniem, a jednak... Moja manicurzystka nałożyła mi teraz drugi raz colorgel, pierwszy raz przed świętami i nie mogę narzekać, bo lakier utrzymał się ponad 2 tygodnie. Byłam zachwycona, bo chcę taką opcję w dniu swojego ślubu. Teraz jednak po 4 dniach (inny kolor) zlazł mi pierwszy paznokieć, wczoraj kolejny... I teraz nie wiem. Czy moja kosmetyczka nie umie tego nałożyć (wydaje mi się, że robi wszystko właściwie: odtłuszcza, kładzie primer, wszystko utwardzamy z godnie z zadanym czasem, nakłada utwardzenie), czy to po prostu wina lakieru a może moich paznokci... Czy któraś z Was ma nakładany OPI colorgel i ma w tym jakieś doświadczenie lub spostrzeżenia? Byłabym wdzięczna |
|
|
aniuniai
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 10:31 am
|
|
|
Juska, ja mam hybrydę ale innej firmy i jestem bardzo zadowolona. Po 3 tygodniach widać co prawda "odrost" ale nie mam ani odprysków ani nic. Ja jestem bardzo zadowolona tylko tak co 2,5- 3 tygodnie trzeba znaleźć czas aby iść do kosmetyczki. A no i nie pamiętam żebym miała takie długie paznokcie |
Ostatnio zmieniony przez aniuniai Wto Maj 13, 2014 10:31 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Juska
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 2:54 pm
|
|
|
aniuniai napisał/a: | Juska, ja mam hybrydę ale innej firmy i jestem bardzo zadowolona. Po 3 tygodniach widać co prawda "odrost" ale nie mam ani odprysków ani nic. Ja jestem bardzo zadowolona tylko tak co 2,5- 3 tygodnie trzeba znaleźć czas aby iść do kosmetyczki. A no i nie pamiętam żebym miała takie długie paznokcie |
No paznokcie też czuję, że mam mocniejsze i zdecydowanie dłuższe, ale martwi mnie ten odpadający lakier i nie jest to na wszystkich paznokciach tylko na dwóch. Warstwy były położone dwie, więc tyle ile w "przepisie"... No nie wiem |
|
|
asimi
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 5:17 pm
|
|
|
Mam kilka hybryd różnych firm. Jeśli raz lakier trzymał Ci się bez zarzutu, a drugi raz odpryskiwał, być może że kosmetyczka źle odtłuściła płytkę lub doszło do mechanicznego uszkodzenia. Hybryda może też odpadać na palcach, którymi się najczęściej kilka na klawiaturze. Po za tym, w hybrydach największe znaczenie ma tak naprawdę baza. Dobra baza+kiepski kolor daje dobre i długotrwałe efekty. Ważne jest też, aby dokładnie zabezpieczyć wolny brzeg, co zabezpiecza przed odpryskiwaniem |
Ostatnio zmieniony przez asimi Wto Maj 13, 2014 5:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sisska
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 5:52 pm
|
|
|
ja hybryde mialam 2 razy. raz odprysla mi po 2 dniach. podejrzewam, ze jednak mogla byc to kwestia kiepskiej jakosci produktow (dodatkowo bylo to w ramach "grouponu"). innej kolezance tez zdarzalo sie, ze odpryskiwal. natomiast w zespole w pracy mam 2 dziewczyny, ktore od dluzszczego czasu robia tylko hybryde. sa mega zadowolone i zawsze maja piekne paznokcie
prawda jest tez, ze paznokcie niektorych osob maja tendecje do przetluszczenia sie, co powodoje, ze hybryda czy normalny zel bedzie odpryskiwal.
nietety jest to jednak sprawa dosc indywidualna. u jednych osob zawsze bedzie szybko odpryskiwac, u innych nie.
poza tym np mnie paznokcie z normalnym zelem czy hybryda bardzo szybko rosna. co z tego, ze hybryda trzyma sie nawet 3 tyg, jak ja po 1,5 tyg mam taki odrost, ze wstyd palce pokazywac. ja bym musiala co 2 tyg chodzic. wole co 2 tyg chodzic na manikir i placic polowe mniej
opcja hybryda jest fajna na jakies okazje, ale jak sama powiedzialas jest to troche loteria. raz odprysnie, raz nie.
natomiast ja z moja kosmetyczka wymyslilysmy, ze zamiast hybrydy nalozy mi zwykly lakier, ktory po wyschnieciu wyzeluje zwyklym zelem bezbarwnym pod lampa. w ten sposob utrwali sie lakier |
Ostatnio zmieniony przez Sisska Wto Maj 13, 2014 5:55 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Juska
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2014 12:18 pm
|
|
|
Chyba coś jest nie tak z tym jednym kolorem, bo mam teraz znów fiolet i pięknie siedzi |
|
|
aniajbk
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2014 10:41 pm
|
|
|
Ja również noszę hybrydy już od pół roku i jestem bardzo zadowolona. Nie ma tyle zabawy z tym co z lakierem, który długo schnie i szybko schodzi. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
| |
|
|