Ochroniarz na weselu? |
Autor |
Wiadomość |
lerata
Wiek: 38 Dołączyła: 27 Maj 2011 Posty: 57 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 9:20 am Ochroniarz na weselu?
|
|
|
Wiem, że temat może być dla Was dziwny, ale dotyczy bliskiej mi osoby i sama nie wiem, co jej doradzać... Tak w skrócie - przyjaciele biorą ślub i ojciec jednego z nich jest alkoholikiem. Teraz niby ma dobry okres, ale to jest bardzo zmienne. W każdym razie Młodzi albo go zaproszą, albo nie. W każdej z tych sytuacji chcieliby wynająć ochronę Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
Co o tym myślicie? Czy to nie jest zbytnie cudaczenie? A z drugiej strony, jeśli Młodzi będą dzięki temu spokojni... Czy byłyście świadkami sytuacji na weselu, gdzie właśnie dyskretna interwencji przydałby się? Jestem po prostu ciekawa, co osoby totalnie postronne o tym myślą, bo nie znalazłam nigdzie podobnych tematów. |
Ostatnio zmieniony przez lerata Wto Lip 10, 2012 10:30 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
artisticzoom
Firma
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 9:22 am
|
|
|
Ale jak na weselu, czy poporstu ochrona obiektu?
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
|
_________________ Pozdrawiam - Anita Komorowska Fotografia Ślubna i Dziecięca |
Ostatnio zmieniony przez artisticzoom Wto Lip 10, 2012 9:24 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lerata
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 9:25 am
|
|
|
Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
|
|
|
artisticzoom
Firma
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 9:33 am
|
|
|
|
_________________ Pozdrawiam - Anita Komorowska Fotografia Ślubna i Dziecięca |
|
|
|
|
ppola
Birdwoman
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 10:14 am
|
|
|
lerata, jeśli zakładasz temat to nie pisz całej wiadomosci w ukrytej bo to się mija z celem jak ktoś ma Ci cokolwiek doradzic skoro nie wie o co chodzi? Musi napisać cokolwiek żeby odopwiedzieć Ci na pytanie. Zawsze możesz ogólny problem napisać w ogólnej a ewentualnie szczegóły w ukrytej. |
|
|
lerata
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 10:26 am
|
|
|
Jezu, przepraszam, zapomniałam, że trzeba się najpierw wpisać w temacie, już poprawiam! |
|
|
ppola
Birdwoman
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 10:37 am
|
|
|
lerata, dzieki teraz jest ok |
|
|
Misiak87
Misiakomamusia:)
Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lis 2007 Posty: 1983 Skąd: okolice Łodzi
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 11:10 am
|
|
|
lerata, nie wiem gdzie znajomi organizują wesele, ale na naszej sali było dwóch ochroniarzy podczas wesela, w cenie przyjęcia (czyli nie płaciliśmy za nich). Może na ich sali też są oni że tak powiem "w standardzie"? Sale zazwyczaj się zabezpieczają w tej kwestii, wiadomo że niektórym alkohol nie służy a żaden właściciel nie chce mieć zdemolowanej sali. |
|
|
agulka1989
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 3:19 pm
|
|
|
lerata, według mnie jeśli istnieje obawa, że ochrona może być potrzebna, to lepiej ich wynająć. Zawsze młodzi będą spokojniejsi, że w razie czego jest ktoś kto zajmie się "problemem". |
|
|
Hatifnatka
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 3:36 pm
|
|
|
zgadzam się z agulką. nie spotkałam się z takim problemem osobiście, ale w takiej sytuacji też byłabym za wynajęciem ochrony dla własnego spokoju i gości |
|
|
szaraczarownica
zgryźliwy tetryk
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 3:40 pm
|
|
|
Popieram dziewczyny
Lepiej mieć święty spokój, niż rozróbę na weselu. |
|
|
mimeczka
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 4:00 pm
|
|
|
Ja też jestem za ochroną. Moja mama była kiedyś na ślubie córki przyjaciółki, gdzie pewna pani i jej rodzina groziły, że zrobią wszystko żeby ten ślub zepsuć. Zdecydowali się na ochronę, żeby nie mieć dodatkowego stresu. Byli panowie w garniturach, wyglądem nie różniący się od gości. Pani pojawiła się pod kościołem, została przez nich dyskretnie odstawiona na bok i był spokój. Cenowo też to wyszło przyzwoicie także jak macie jakieś obawy lub potrzebę to bierzcie ochronę i będziecie mieć spokój. |
|
|
anett.k
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 4:05 pm
|
|
|
Kuzynka mojej przyjaciółki tez miała ochronę na weselu. Były ponoć jej groził.
W sumie ubrani byli w garnitury i zachowywali sie bardzo taktownie.
Jak jest konieczność to trzeba sie zdecydować. |
|
|
szpilka86
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 6:12 pm
|
|
|
w sumie to czemu nie .... jeśli ochroniarz byłby ubrany w garnitur i zachowywałby się dyskretnie to nie uważam, aby było to źle oceniane przez gości
co więcej - jeśli wynajmie się sprawdzoną firmę, to większość gości nawet nie powinno się zorientować że na weselu jest ochroniarz |
|
|
martitka
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 9:30 pm
|
|
|
Ja też się zgadzam z dziewczynami. Dla własnego świętego spokoju bym takiego ochroniarza wzięla. Już i tak jest dużo stresu tego dnia |
|
|
|
|
Deco-Strefa
Firma
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 10:41 pm
|
|
|
Nigdy nie byłam na weselu gdzie była ochrona. A jeśli była to na tyle dyskretna, że zupełnie nie zwróciłam na nią uwagi. |
|
|
|
|
*Dorotka_
Moderator
Wiek: 36 Dołączyła: 02 Cze 2012 Posty: 5060 Skąd: Łódź/Wrocław
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 9:41 am
|
|
|
Powiem Ci lerata, że dałaś mi do myślenia, i chyba się zdecyduję też... |
|
|
justine81
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 11:36 am
|
|
|
lerata, ja też uważam, że to dobry pomysł, lepiej mieć ochronę i z niej nie skorzystać niż potem w przypadku jakiejś rozróby żałować, że się jednak jej nie wynajęło. To ma być ich wieczór, więc za spokój warto zapłacić |
|
|
cotumka
Wiek: 35 Dołączyła: 01 Kwi 2010 Posty: 1142 Skąd: Beauty Bałuty
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 12:18 pm
|
|
|
Ja byłam kiedyś na weselu z ochroną. trzymali się trochę z boku, widac było, że mieli oko na wszystko dookoła. Młodzi akurat wtedy zdecydowali się na ochoronę, ponieważ w miejscu, w którym robili wesele były 3 sale = 3 wesela. Chcieli po prostu być ubezpieczeni na wypadek, gdyby gościom z innego wesela coś strzeliło do głowy... Ja jestem jak najbardziej za, jeśli oczywiście ochroniarze wykazują się taktem |
|
|
Karolina1984
Wiek: 39 Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 553 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 12:21 pm
|
|
|
jeśli jest jakaś życiowa konieczność- to możńa, czemu nie. Może nawet trzeba.
Ale ochrona jako standard to przesada. |
|
|
ava
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lut 2008 Posty: 3728 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 1:13 pm
|
|
|
Karolina1984 napisał/a: | jeśli jest jakaś życiowa konieczność- to możńa, czemu nie. Może nawet trzeba.
Ale ochrona jako standard to przesada. | Myślę tak samo. |
_________________ Nasz ślub - 05.09.2009r.
|
|
|
|
|
Malena
dziennikarzynka:)
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 3:50 pm
|
|
|
anett.k napisał/a: | W sumie ubrani byli w garnitury i zachowywali sie bardzo taktownie.
Jak jest konieczność to trzeba sie zdecydować. |
myslę tak samo, choc nie spotkałam się z taką sytuacją.
Na pewno nie ochrona jako standard "bo na wszelki wypadek, gdyby goście się upili" - bez przesady, to nie wiejska dyskoteka. |
|
|
|
|
Misiak87
Misiakomamusia:)
Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lis 2007 Posty: 1983 Skąd: okolice Łodzi
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 4:18 pm
|
|
|
Karolina1984 napisał/a: | Ale ochrona jako standard to przesada. |
No jeśli sala ma ochronę "w standardzie" to co mają młodzi do powiedzenia? Są to są. |
|
|
lerata
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 8:45 am
|
|
|
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi Sala nie ma raczej własnej ochrony, ale tu chodzi też o ochronę pod kościołem. I to na tyle dyskretną, by nie rzucała się gościom w oczy, żeby nie poczuli się niekomfortowo. |
|
|
Patrycja11
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 7:07 pm
|
|
|
lerata, my byliśmy na weselu u kolegi a totalnej wsi i "ochrona" siedziała w aucie i pilnowała "nas" wszystkich. Uważam, że jeśli jest choćby odrobina jakichkolwiek wątpliwości to czemu nie. |
|
|
|
|
szaraczarownica
zgryźliwy tetryk
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 8:34 pm
|
|
|
Patrycja11, tak to napisałaś, że zobaczyłam pięciu napakowanych karków cisnących się w Maluchu przed salą OSP |
|
|
Patrycja11
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 9:05 pm
|
|
|
szaraczarownica, nie nie. Nie było takiej tragedii choć rzucali się w oczy, może dlatego że moje auto stało akurat na przeciwko ich
W pierwszej chwili troszkę drygnęłam na ich widok, nie powiem, że nie
Nie byli oni tak niewidoczni jak to dziewczyny powyżej opisują |
|
|
|
|
szaraczarownica
zgryźliwy tetryk
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 5:44 am
|
|
|
Patrycja11, ja żartowałam z tymi karkami w Maluchu
Ale to ciekawe co opisujesz, bo zapewne wszyscy myśleli, że jak ochrona posiedzi w samochodzie przed salą, to nikt się nie zorientuje, a tu wychodzi na to, że jest raczej odwrotnie - już lepiej jak są gdzieś na sali ubrani jak normalni goście. |
|
|
Wizaz.waw.pl
Firma
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 8:24 pm
|
|
|
Według mnie ochrona to już lekka przesada. Nie wiem czy goście czuli by się dobrze wiedząc, że stoi nad nimi jakiś "goryl". Po za tym sądzę, że na weselu na pewno będzie jakaś zaufana osoba, która będzie w stanie poradzić sobie z awanturnikiem. |
|
|
Mimius
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 6:37 pm
|
|
|
Też mi sie wydaję że to lekka przesada.
No chyba że się ma bardzo krewką rodzinę , ale wtedy to nawet paru ochroniarzu może nie dać rady |
|
|
nataliab
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 10:41 am
|
|
|
Zgadzam się ,że to przesada... |
|
|
|
|
PaulinaPS
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 7:36 pm
|
|
|
Jak jest potrzeba to czemu nie, wolałabym, żeby w razie nieprzyjemnej sytuacji sytuacje ogarnął ochroniarz niż goście. |
|
|
|
|
bambolea
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 10:23 pm
|
|
|
A dla mnie nie jest to przesadą.. Jeśli ktoś naprawdę się obawia i uważa to za zasadne (duże prawdopodobieństwo wystąpienia konfliktu) to czemu nie.
Jestem na nie, jeśli ochroniarz miałby być formą "pokazania się", natomiast jeśli występuje zagrożenie to ok. |
|
|
Dekoprint_pl
Firma
|
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 7:22 pm
|
|
|
Jeżeli jest to "standard" wchodzący w skład wynajęcia danej sali,to w zasadzie nie mamy nic do powiedzenia,ale moim zdaniem to także lekka przesada.
Usunęłam link w podpisie. Odsyłam do regulaminu forum. Moderatorka Asiek |
Ostatnio zmieniony przez Asiek Wto Kwi 09, 2013 4:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
djdamian
Wiek: 41 Dołączył: 24 Lip 2012 Posty: 12 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: Wto Kwi 15, 2014 8:48 am
|
|
|
Wszystko zależy od lokalu jaki wybieracie. Są świetne miejsca z dala od miasta, gdzie spokojnie można się cieszyć, bawić i nie martwić o intruzów. Inaczej sprawa wygląda jeśli chodzi o lokale w centrum miasta. Tu zdarzają się wjazdy jakiś dzieciaków, którzy próbują wtargnąć i ukraść alkohol. Ochrona by się przydała, ale DBANIE O PORZĄDEK I BEZPIECZEŃSTWO należy do obowiązków WŁAŚCICIELA LOKALU. Pamiętajcie o tym i wymagajcie tego.
[ Dodano: Wto Kwi 15, 2014 9:59 am ]
Więcej na temat tego o czym trzeba pamiętać przy wyborze lokalu znajdziecie w tym artykule:
http://www.djdami.pl/pora...ac-sale-weselna |
_________________ DJ na wesele Wielkopolska |
|
|
|
|
E-kwiaty
Firma
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 5:02 pm
|
|
|
To też sie zgadza,ale co innego ochrona obiektu i zamkniętej imprezy a co innego ochrona już w środku. Moim zdaniem nie jest to wskazane jeżeli impreza jest zajęta to właściciele sali też dbają o bezpieczenstwo i porządek. |
|
|
|
|
|