|
Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim
|
Odchudzanie w łodzi |
Autor |
Wiadomość |
kasia2525
|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 4:43 pm Odchudzanie w łodzi
|
|
|
Cześć mam lekką nadwagę i chcę zgubić zbędne kilogramy do ślubu - znajoma poleciła mi zabiegi elektrostymulacji w salonie na Wólczańskiej ( jej ponoć pomogły ) czy ktoś korzystał z tego rodzaju zabiegów i co o nich myśli kaśka :P |
_________________ kasia2525 |
|
|
|
|
MarioCZ
|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 9:10 am
|
|
|
Odpuść sobie tego typu zabiegi - lepiej będzie pójść na saunę. A najlepiej spiąć się, zastosować zasadę ŻM oraz zacząć biegać/jeździć na rowerze/pływać lub wybrać inną aktywność fizyczną. |
_________________ Wybierz korzystne oc w najlepszej cenie! |
|
|
|
|
Sisska
|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2013 10:44 am
|
|
|
ja kiedys na grouponie kupialm sobie wlasnie po to zeby sprawdzic. po 5 zabiegach bylo widac efekt, gladsza skora, jakies 2 cm w biodrach mniej. jednak uwazam, ze to za drogi interes zeby odchudzac sie tylko przez elektrostymulacje. no nigdy nie idz na zabieg po goleniu nog, bo skora strasznie swedzi. na 1 zabiegu bylo spoko, ale moja skora zamiast sie przyzwyczajac, przy kazdym kolejnym zabiegu reagowala jeszcze gorzej. tak mnie nogi swedzialy, ze myslalam o tym, zeby kazdy kolejny zabieg skonczyl sie jak najszybciej... ale to kwestia skory. poza tym mozna sie zrelaksowac i wypoczac ja mialam elektrostymulacje w kapsule z podczerwienia, wiec dodatkowo bylo jeszcze sie wygrzac |
|
|
cherylady
|
Wysłany: Wto Lut 25, 2014 3:11 pm
|
|
|
Nie wierzę, aby takie zabiegi były skuteczne na dłuższą metę, a przede wszystkim zdrowe.
Jeśli zależy Ci na trwałym pozbyciu się kilku kilogramów, podejdź do sprawy rozsądnie. Jeśli nie masz zbyt wielu informacji dotyczących zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej, czy też chęci/czasu, aby taką wiedzę pozyskać, zawsze możesz porozmawiać z dietetykiem.
Jeśli jednak chciałabyś spróbować na własną rękę, proponuję na początek obliczyć PPM (podstawowa przemiana materii), który określi ile kcal potrzebujesz, aby Twój organizm (organy wewnętrzne) utrzymały się przy życiu. Wpisując w google kalkulator PPM od razu wyskoczy Ci to, czego szukasz.
Następnie otrzymaną wartość należy pomnożyć przez:
1,1 - osoby nieaktywne (siedzący tryb życia,, braak sportu)
1,3 - osoby średnio-aktywne (aktywność 3x tyg. po 1h)
1,9 - osoby bardzo aktywne (intensywny trening 7 x w tyg.)
Odnajdź w tych przedziałach wartość Tobie najbliższą.
Od otrzymanego wyniku odejmij np. 10% - ta ostatnia otrzymana wartość wskaże ilość kcal jaką powinnaś dziennie spożywać, aby zdrowo i skutecznie schudnąć.
Przykład:
PPM = 1600 kcal
Aktywność fizyczna - blisko średniego poziomu - powiedźmy 1,2
O ile chcemy zredukować kcal - powiedźmy, że spieszy nam się przed weselem;) - 13%
Wynik:
1600 x 1.2 = 1920 (ilość kcal przy której ani nie przytyjemy, ani nie schudniemy)
1920 x 0,87 = 1670,4 = ilość kcal do dziennego spożycia na zdrowej diecie redukcyjnej
Ważne: Nie można redukować o więcej niż 25% maksymalnie!
Powodzenia! |
_________________ kurs Excel Łódź |
|
|
|
|
otolinka
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 7:27 pm
|
|
|
a może po prostu siłownia?:) i prywatny trener?:) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
| |
|
|