czasopisma ślubno-weselne, informatory |
Autor |
Wiadomość |
Linka
|
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 8:56 pm czasopisma ślubno-weselne, informatory
|
|
|
Wczoraj w tramwaju na specjalnej "półeczce" na reklamy znalazłam "Mój ślub Moje wesele" - bezpłatny informator dla osób zawierających związek małżeński. Jest cieniutki - zaledwie kilka stron, ale sporo reklam i adresów (łódzkich ! ) dla osób zainteresowanych. Pewnie by się przydał gdybym znalazła go rok temu.
Ale zainspirowało mnie to do pytania, czy korzystacie, lub korzystałyście z podobnych przy przygotowaniach? A może z jakichś czasopism...? Jak przeglądałam takie w kioskach to zniechęcała mnie zawsze cena (kilkanaście, lub nawet ponad 20 zł!) mnóstwo reklam nie przydatnych, chociażby dlatego, że ogólnopolskich i dziwne zdjęcia sukien ślubnych czy fryzur... coś jakby z naszego działu Inne "suknia ślubna". Czy naprawdę nie ma na rynku porządnego poradnika - informatora dla narzeczonych ? A może ja na taki nie trafiłam... :how: |
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 9:20 pm
|
|
|
Nie korzystałam z żadnego słowa pisanego o tej tematyce. Ale będąc np. w "Empiku" i czekając aż ówczesny narzeczony coś sobie wybierze przeglądałam te różne gazetki ślubne z ciekawości, koncentrując głównie uwagę na sukniach. Nawet nie wiem o czym innym tam piszą.
Całą wiedzę czerpałam z internetu. :30: |
|
|
emi_teufelchen
|
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 9:47 pm
|
|
|
Ja będąc w jednym z salonów z sukienkami (na ?wirki, chyba ART MARIAGE) dostałam od Pana obsługującego taką malą książeczkę - broszurkę "?lub w Łodzi i województwie łódzkim". Tylko że treści w niej niewiele kilka krótkich tekstów (min. o klasztorze w Łagiewnikach i Gali ?lubnej w Łodzi), reszta to raczej same reklamy salonów z sukienkami, jubilerów, fotografów, salonów fryzjerskich, restauracji itp. Jest też w niej "?lubnikowa karta rabatowa", która daje 5% zniżki przy korzystaniu z usług firm, które się w niej reklamują. I tak sobie myślę, że może z niej skorzystam przy kupowaniu zaproszeń
A tak trochę nie w temacie - weszłam do tego salonu i bardzo się zdziwiłam - bo jedyną osobą z obsługi był facet ("na oko" mniej niż 30- letni)... Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby pomagał mi założyć sukienkę i np. sznurować gorset. Dlatego nic nie przymierzyłam, chociaż podobała mi się jedna sukienka. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
Pozdrawiam Cię serdecznie Gość ! |
|
|
|
|
Agatka_P
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 6:42 am
|
|
|
Ja kiedyś oglądałam taką gazetke to same reklamy w niej były na artykuł się nie natknełam. Więcej informacji znajdzie się w necie (np. na naszym kochanym forum )niż w takiej gazetce. |
|
|
|
|
Alma_
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 9:11 am
|
|
|
Ja też zdecydowanie wolę korzystać z informacji znalezionych z w necie, gdzie od razu mogę je zweryfikować, potwierdzić z innymi zainteresowanymi, znaleźć nie tylko kontakt, ale od razu opinię na jego temat (głównie dzięki Wam )
Gazety czasem przeglądam jak jestem w Empiku i mam za dużo czasu, ale jeszcze nie zdarzyło mi się rzeczwyiscie skorzystać ze znalezionej tam informacji.
No i ceny też nie zachęcają do kupna tych gazet... |
_________________ chez alma | |
|
|
|
|
vaniliaxxx
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 11:51 am
|
|
|
Ja szczerze mówiąc gdy zobaczyłam te gazety, to uznałam, że nie warto ich kupować, bo nie ma w nich nic oprócz adresów ogólnopolskich i nieprzydatnych zdjęć. ale z drugiej strony to ile razy można byłoby pisać o tym jak się przygotowywać do slubu |
|
|
karmelcia
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 4:32 pm
|
|
|
vaniliaxxx napisał/a: | Ja szczerze mówiąc gdy zobaczyłam te gazety, to uznałam, że nie warto ich kupować, bo nie ma w nich nic oprócz adresów ogólnopolskich i nieprzydatnych zdjęć. ale z drugiej strony to ile razy można byłoby pisać o tym jak się przygotowywać do slubu |
Jestem tego samego zdania - przejzałam kilka gazet o tematyce slubno-weselnej- beznadziejne- moze ktos znajdzie jakas jedna rzecz dla siebie - ale ogolnie nuda |
|
|
|
|
Kot
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 4:43 pm
|
|
|
W polskich gazetach poświęconych ematyce ślubnej nie udało mi się znaleźć nic ciekawego. Tekstu w nich niewiele. Dużo więcej informacji i na dodatek bardziej aktualnych znajduje się w necie, że już nie wspomnę o forum Liczyłam bardziej na zdjęcia i tu też rozczarowanie, mało i jak dla mnie nieciekawe.
Natomiast prasa zagraniczna na tym polu wypada o wiele lepiej. Po pierwsze magazyny są większe objętościowo, mają znacznie więcej zdjęć - stąd można czerpać inspirację w tematyce związanej bezpośrednio z wyglądem młodej pary ale też ciekawe pomysły na urozmaicenie całej oprawy wesela... Jeste pewien mankament - koszt
Ale od czego są Empiki |
_________________ ... pamiętasz była jesień....
|
|
|
|
|
gosiaczek
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 8:21 am
|
|
|
Kot napisał/a: |
Ale od czego są Empiki |
Lub zaprzyjaźniona pani w kiosku. O moim ślubie 'pisała prasa', więc pani Ewa wiedziała, ze sa mi potrzebne i pożyczała do domu |
|
|
|
|
Gosik8
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 8:55 am
|
|
|
zgadzam się, że wszystkie informacie są w necie, szczególnie na Forum Weselnym miasta Łódź kupiłam kiedyś jedną taką gazetę - dość, że nic szczególnego, to wszystkie adresy z Wawy |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 12:14 pm
|
|
|
Dzisiaj widziałam w kiosku jakiś ślubny magazyn specjalnie dla 3 województw: lubelskiego, łódzkiego i mazowieckiego. Oczywiście teraz nie pamiętam tytułu ani strony www, ale sprawdzę później i dopiszę. |
|
|
Oli
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 12:28 pm
|
|
|
oj ten temat nie jest mi obcy..czytam i zbieram gazetki z salonow slubnych-uff a tu takich za darmo maja sporo(z czego sie ciesze)..a kupuje , ale tylko od czasu do czasu, bo jak domyslam sie, wszedzie tego typu gazetki sporo kosztuja..a po drugie w wiekszosci w nich informacje typu:sale, czy zespoly, podawane sa lokalnie..Najwiecej wycinkow mam o sukniach i przybraniu sal oraz o dodatkach.. |
_________________ [url=http://www.pour-bientot.com][img]http://www.pour-bientot.com/3785696-1 |
|
|
|
|
Pusiak
- Dyktator
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:01 pm
|
|
|
A jakże, korzystałam, to własnie w magazynie znalazłam reklamę mojej krawcowej i zdjęcie wymarzonej sukni ślubnej Gdzie indziej bym jej nie znalazła Ale kupując magazyny miałam na wzgledzi tylko i wyłącznie suknię, bo z reszta poradziliśmy sobie sami. Poza tym nie miałam wtedy jeszcze dostępu stałego do netu i nie miałam za bardzo możliwości, żeby cos znaleźć gdzie indziej |
|
|
Edi
Wiek: 41 Dołączyła: 24 Cze 2005 Posty: 430 Skąd: sprzed komputera
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 7:28 pm
|
|
|
Ale po co kupować jakieś drogie czasopisma i informatory skoro na forum łódzkim mamy taką skarbnicę wiedzy stworzoną przez nas samych??
Dla mnie w takich gazetach nie ma nic interesującego. |
_________________ Ja chce powtórki z 23 września 2006 !
|
|
|
|
|
Alma_
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 7:32 pm
|
|
|
Edi - 100% poparcia |
|
|
|
|
Agatka_P
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 7:38 pm
|
|
|
Ale wiecie w takich sytuacjach jak osoby nie mają netu to może są one pożyteczne |
|
|
|
|
Alma_
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 7:48 pm
|
|
|
Jak można nie mieć netu??
?artuję oczywiście |
|
|
|
|
bajeczka
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 9:01 pm
|
|
|
Edi napisał/a: | Ale po co kupować jakieś drogie czasopisma i informatory skoro na forum łódzkim mamy taką skarbnicę wiedzy stworzoną przez nas samych??
Dla mnie w takich gazetach nie ma nic interesującego. |
Zgadzam się z Tobą. Tu dodatkowo nie ma reklamy tylko rzetelne (przeważnie) opinie. |
|
|
Alma_
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 9:31 pm
|
|
|
No właśnie - to jest takie cudowne w tym forum, że przez zebranie wielu subiektywnych opinii - jest tak obiektywne |
|
|
|
|
EwaM
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 2:37 pm Magazyny ?lubne
|
|
|
Czy kupujecie (lub kupowałyście) jakieś czasopisma ślubne albo magazyny?
Jeśli kupujecie to jakie i czy warto. Co mozna w nich znaleźć ciekawego? |
|
|
|
|
555
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 2:54 pm
|
|
|
kupilam kilka:
- moda na slub: www.modanaslub.pl
- viva! sluby wiosna/lato 2007
- przyjaciolka z tematem "sluby"
generalnie nie znalazlam w zadnym niczego, czego nie mozna znalezc w internecie.. |
Ostatnio zmieniony przez 555 Sro Wrz 12, 2007 2:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
*lmyszka
Moderator EL jak elmyszka :P
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 3:38 pm
|
|
|
a ja tylko przeglądałam w empiku stwierdziłam że szkoda kasy na kupowanie gdyż więcej tam reklam ( nie łodzkich firm ) niż zdjęć |
|
|
555
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 3:39 pm
|
|
|
te Vive kupilam w promocji za niecale 8 zlotych, wiec strata niewielka.. :)) |
|
|
Gabro
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 1:19 pm
|
|
|
Ja zupełnie tak jak Imyszka. Moim zdaniem szkoda tylu pieniędzy na gazetę, w której więcej jest reklam niż zdjęć i tekstu. Więcej informacji można znaleźć w internecie. |
|
|
|
|
gosc [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 9:15 am
|
|
|
ja kupiŁam chyba ze 3 różne w okresie gdy zastanawiaŁam się nad suknią ślubną i aranżacją naszych strojów oraz dodatków florystycznych. Raczej nie znalazŁam w nich inspiracji. Później już nie kupowaŁam ale gazety zostawiŁam - będą na pamiątkę i dla dzieci żeby za 30 lat pośmiaŁy się z tego jakie kreacje byŁy modne kiedy ich rodzice się pobierali |
|
|
|
|
Pusiak
- Dyktator
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 11:38 am
|
|
|
Szczerze mówiąc to macie rację, że więcej tam rekalm, niż treści, ale ja np. bez jednego z magazynów które kupiłam nie znalazłabym swojej wymarzonej kiecki Bo to był projekt własny salonu krawieckiego, a w życiu by mi nie przyszło do głowy jechać do takiego salonu do Sulejówka, skoro w Wawie i Łodzi tego na pęczki A w necie bym nie znalazła, bo choć stronkę mają, to bez zdjęc modeli |
|
|
MałaMi1
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 11:16 pm
|
|
|
ja pozyczyłam od mojego A kuzynki kilka magazynów :Moda na ślub" , sama kupiłam dwie gazetki ślubne,ale jakoś raczej skupiłam się na ich rzejrzeniu...raczej w niczym nadzwyczajnym mi nie pomogły-nie to co forum |
|
|
|
|
Olala
Pani Zona :)
Wiek: 44 Dołączyła: 30 Kwi 2007 Posty: 1410 Skąd: moje miasto
|
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 10:45 pm
|
|
|
reklamy, reklamy reklamy, i daja tylko ogolne pojecie o slubie i przygotowaniach...
kupilam 4 (moda na slub i panna mloda)... Forum zdecydowanie lepsze! |
|
|
Gumisia
|
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 10:19 pm
|
|
|
Ja tez kupilam kilka (slub)i tak naprawde to nie ma nic ciekawego.duzo informacji z poza granic lodzi Wa-wa i okolce, ogolnikowe informacje i strasznie malo interesujacych mnie informacji.Dlatego wole forum i internet |
|
|
|
|
SYLWECZKA
|
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 7:30 pm
|
|
|
Ja też jestem zdania że forum daje nam sto razy więcej informacji niż można znaleźć w gazetkach! |
|
|
zabeczka
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 10:40 am
|
|
|
a mi sie nawet spodobala moda na slub tylko za duzo sukienek |
|
|
klarysa
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 1:24 pm
|
|
|
dostalam jeden "nasz slub". mozna poogladac, ale nie zaskakujacego. a w empiku widzialam gazetke "slub w lodzi", w ktorej sa same reklamy. pomocne dla tych, ktorzy nie maja internetu. |
|
|
|
|
Martysia
mammolina
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 7:26 pm
|
|
|
szkoda kasy na takie pisma, przecież w necie jest po prostu wszystko! kiedyś mama mi przyniosła chyba Olivie z dość obszernym ślubnym dodatkiem. lepsze to forum niż taki magazyn:D ale jak coś wpadnie to czytam:-) |
|
|
Koalinha
Wiek: 39 Dołączyła: 11 Sie 2007 Posty: 212 Skąd: Łódź / Portugalia
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 9:57 pm
|
|
|
Nie czytam Jeszcze nigdy nie kupiłam. Forum jest dla mnie wystarczającą inspiracją. Jest tu bardzo dużo opinii i to jest dla mnie bardziej wartościowe niż fajnie napisany artykuł czy eleganckie zdjęcia. Ale może kiedyś coś kupię, z ciekawości |
_________________ Monika
9.08.2008. |
|
|
|
|
magdasid
kocia mama ;)
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 3:40 pm
|
|
|
Pusiak napisał/a: | Szczerze mówiąc to macie rację, że więcej tam rekalm, niż treści, ale ja np. bez jednego z magazynów które kupiłam nie znalazłabym swojej wymarzonej kiecki Bo to był projekt własny salonu krawieckiego, a w życiu by mi nie przyszło do głowy jechać do salonu do Sulejówka, skoro w Wawie i Łodzi tego na pęczki A w necie bym nie znalazła, bo choć stronkę mają, to bez zdjęc modeli |
Sulejówek A na jakiej ulicy? Pewnie na Harcerskiej. Czy mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcia sukni, bo nie mam dostępu do galerii? To w końcu moje rodzinne miasto, więc może tam bym się udałą w poszukiwaniu sukienki. |
Ostatnio zmieniony przez magdasid Sob Sty 05, 2008 3:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Petitka
nareszcie żona:)
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 12:07 pm
|
|
|
Ja tez nie kupuje tych gazet - jakos nie przekonuja mnie - duzo w nich reklam, udziwnien - internet i forum sa zdecydowanie lepszym zrodlem informacji. Poza tym, uwazam, ze ceny tych gazet to przesada. Kiedys na jakims stoisku z gazetami w centralu bylo kilka slubnych magazynow sprzed miesiaca czy dwoch za 6-9 zl, ale i tak szkoda mi bylo kasy |
Ostatnio zmieniony przez Petitka Wto Sty 15, 2008 12:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Emi
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 10:27 pm
|
|
|
ja dostałam 3 czasopisma od kolegi mojego narzeczonego, który też brał ślub. sama bym nie kupiła - szkoda pieniędzy, a czasopismo i tak można obejrzeć w empiku |
|
|
superbuzia
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 11:05 pm
|
|
|
ja rowniez nie kupuje takich gazet bo szkoda mi pieniedzy, jezeli mam ochote ide wowczas do empiku i przegladam lub siadam w kaciku i czytam to co mnie interesuje |
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 9:57 am
|
|
|
Połączyłam identyczne wątki. |
|
|