|
Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim
|
Ile do koperty? |
Autor |
Wiadomość |
Malena
dziennikarzynka:)
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 2:59 pm
|
|
|
agulka1989 napisał/a: | sądzę, że 6-7 tysięcy to kwota, której brakło by wesele zwróciło się w całości. |
dokladnie tak bylo, wesele wynioslo nas oczywiscie wiecej, ale przez to, ze goscie byli tak hojni, ostaecznie tyle wynosi kwota, którą wydalismy na swoje wesele. Jak za taką cenę, to bym czesciej impreze robila, he he:) |
Ostatnio zmieniony przez Malena Wto Wrz 20, 2011 3:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
evelinka
Wiek: 38 Dołączyła: 06 Lut 2008 Posty: 554 Skąd: ja to mogę wiedzieć?
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 3:13 pm
|
|
|
Ja po ostatnim weselu słyszałam, że teraz goście dają 400-500 zł. Nie zaliczam w to chrzestnych czy dziadków. |
|
|
|
|
olivka_ja [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 5:42 pm
|
|
|
a ja uważam, że każdy powinien dać na tyle na ile go stać i tyle ile uważa, nikt nie powinien sugerować się tym ile "powinno się dać"
wydaje mi się, że na wesele zaprasza się bliskich z którymi chce się spędzić ten dzień a takie komentowanie, że ktoś dał za mało jest zwykłym cha***tem..... |
|
|
|
|
Kasia13
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 8:04 pm
|
|
|
W przyszłym roku w lutym idę na wesele do kuzynki . Stosunkowo bliska rodzina ale nie widujemy się zbyt często . Dam 400-500zł.
Moja mama w zeszłym roku była na weselu swojego chrześniaka i dała 2000zł.
Uważam, że dużo jak na jej możliwości finansowe. |
|
|
|
|
paulinkaaMU
Wiek: 37 Dołączyła: 15 Sie 2009 Posty: 1509 Skąd: Pabianice/Wrocław
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 10:36 pm
|
|
|
evelinka napisał/a: | teraz goście dają 400-500 zł. |
my w tym roku byliśmy już na 3 weselach, przed nami czwarte - i też jesteśmy w tych widełkach Pewnie gdybyśmy mieli jedno czy dwa wesela, dalibyśmy 100, 150zł więcej albo jakiś dodatkowy prezent, ale 4 wesela w ciągu 4 miesięcy, a na koniec nasze jako piąte..no cóż, ja z takiej kwoty w kopercie na pewno bardzo się ucieszę.
I też wychodzę z założenia, że każdy daje tyle, ile uważa i na ile go stać. Choć jak ktoś ma trudną sytuację finansową, to zamiast tych symbolicznych 50 czy 100zł lepiej jest chyba kupić komplet pościeli czy ręczników. |
|
|
Magdzik [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 27, 2011 8:24 am
|
|
|
My z pieniążków które otrzymaliśmy na cywilny mieliśmy 500zł, 400zł i od pojedynczych osób po 200zł oprócz tego prezentów kilka |
|
|
|
|
aniaak
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2018 12:36 pm
|
|
|
Ja uwazam, ze kazdy daje tyle na ile go stac.
Ja bede robic wesele, a raczej przyjecie poslubne (bo mala liczba gosci, chociaz w restauracjach gdzie jest typowy obiad, deser itd za talerzyk jest taka sama cena jak na normalnym calonocnym weselu) i szczerze moi gosci moga mi kupic czekoladki i bede zadowolona, tak naprawde nie wymagam od nikogo niczego - wazne zeby byli ze mna w tym dniu, nawet szczerze nie rozumiem jak ktos sie moze zapozyczac zeby dac komos na wesele.. ktos napisal, ze jakby nie mial na prezent to by w ogole nie przyszedl - ja zapraszam tak bliskie sobie osoby, ze naprawde najgorsze by bylo gdyby nie przyszli! Moga mi dac buziaka i zyczenia i to bedzie dla mnie najlepszy prezent - ich obecnosc.
Nie rozumiem jak ktos robi wesela i liczy tylko na to zeby sie zwrocilo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
| |
|
|