Dokąd jedziecie? |
Autor |
Wiadomość |
gosia
Wiek: 46 Dołączyła: 11 Paź 2003 Posty: 1008 Skąd: własnego M.
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2003 9:42 pm
|
|
|
My pojechaliśmy do Zakopanego było super |
_________________ 31 sierpnia 2002
9 stycznia 2006 - Mati
|
|
|
|
|
Akacja
Wiek: 43 Dołączyła: 29 Lut 2004 Posty: 199 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2004 10:36 pm Dokąd jedziecie?
|
|
|
Hej forumowicze! Gdzie wybieracie się w podróż poślubną. Czy jest to Zakopane czy moze RPA? Jakie macie plany na wyjazd. Jeśli chodzi o mnie to chetnie ze wzgledu na pore slubu(zima) wybiore sie gdzies w cieple strony, ale jeszcze nie wiem gdzie konkretnie, może macie jakieś sugestie. Podzielcie sie swoimi planami podróży lub przeżyciami po. Pozdrawiam ciepltko |
|
|
|
|
Edyta
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2004 6:42 pm Re: Gdzie jedziecie?
|
|
|
mnie w tej chwili jest ciężko określić co będę robiła w przyszłym roku!
być może zebrane pięniążki przeznaczymy na kupno czegoś dla siebie niż na podróż |
|
|
Kati
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2004 3:00 pm
|
|
|
Mnie się marzy podróż do Portugalii a Arkowi do Egiptu...hmmm mała rozbieżność, ale cooo tammm... zawsze możemy pojechać do Pcimia Dolnego. I tak będzie wspaniale |
|
|
|
|
Edyta
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2004 7:13 pm
|
|
|
uuuuuuu fajne plany
a czy możliwości również dobre?? |
|
|
gosia
Wiek: 46 Dołączyła: 11 Paź 2003 Posty: 1008 Skąd: własnego M.
|
Wysłany: Nie Mar 07, 2004 10:16 am
|
|
|
Jak sie dwoje ludzi bardzo kocha, to nie ma znaczenia gdzie pojadą w podróż poslubną
czy na Krete, czy nawet do Pcimia Dolnego |
_________________ 31 sierpnia 2002
9 stycznia 2006 - Mati
|
|
|
|
|
olenka
|
Wysłany: Nie Mar 07, 2004 12:37 pm
|
|
|
Zdecydowanie polecam Pcim Dolny. Zero atrakcji, mały wydatek. Nic i nikt nie bedzie przeszkadzac i kusic. Bedziecie tylo WY i tylko DLA SIEBIE.
A my sie chyba zdecydujemy na Ciechocinek i jakies "sanatorium" ) |
_________________ --------------------------------------------------
--##@@ ślubuję 18 września 2004 @@##-- |
|
|
|
|
tweety
Wiek: 40 Dołączyła: 31 Sty 2004 Posty: 258 Skąd: łódź/londyn
|
Wysłany: Wto Mar 09, 2004 7:04 pm
|
|
|
A my z R. zamierzamy jechać do Egiptu. Bardzo ale to bardzo uwielbiamy słońce i upały. Aż sie nie moge doczekac.
A co do Grecji to tez tam byliśmy. Ja osobiscie tym krajem jestem zauroczona. I chetnie tam pojade jeszcze raz. |
|
|
Mi
|
Wysłany: Wto Mar 09, 2004 11:11 pm
|
|
|
Tweety ja byłam w Egipcie na wakacjach w 2003r. było super, każdemu polecam.
Przez tyle lat bycia razem zwiedziliśmy już trochę świata, dlatego w podróży poślubnej chciałabym wreście poleniuchować, a nie zwiedzać. |
_________________ Szczęśliwy dzień: 26 czerwiec 2004r. |
|
|
|
|
Mi
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2004 10:30 pm
|
|
|
Teraz po tym wszystkim co się dzieje na świecie, to strach wyjechać gdziekolwiek za granicę.
Nikt nie wie co go może spotkać. |
_________________ Szczęśliwy dzień: 26 czerwiec 2004r. |
|
|
|
|
dagmara
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2004 11:41 pm
|
|
|
Mi masz zupełnie racje. My byliśmy w naszej podróży jak były zamachy 11.września i całkiem serio oglądając to w TV byliśmy przekonani że to jakiś film. |
|
|
|
|
tweety
Wiek: 40 Dołączyła: 31 Sty 2004 Posty: 258 Skąd: łódź/londyn
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2004 9:11 pm
|
|
|
Mi napisał/a: | Teraz po tym wszystkim co się dzieje na świecie, to strach wyjechać gdziekolwiek za granicę.
Nikt nie wie co go może spotkać. |
Co ma byc to i tak bedzie. Gdybym miala sie zamartwiac ze walnie we mnie bomba albo cos w tym stylu (nie daj Boze) to bym wogole z domu nie wychodzila. Co ma byc to i tak bedzie.... |
|
|
*Asiek
Moderator Czarownica vel Anioł
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2004 9:39 pm
|
|
|
tweety napisał/a: | Co ma byc to i tak bedzie. Gdybym miala sie zamartwiac ze walnie we mnie bomba albo cos w tym stylu (nie daj Boze) to bym wogole z domu nie wychodzila. Co ma byc to i tak bedzie.... |
:brawa: |
|
|
Kiwax
Wiek: 49 Dołączyła: 02 Mar 2004 Posty: 324 Skąd: Łódź/Zgierz
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2004 3:56 pm
|
|
|
My jedziemy do Wilna:) Pierwotnie miał być Lwów, ale Ukrainę już dobrze znamy, więc pojedziemy sobie na Litwę. |
_________________ Kiwax zamężny
---------------------
|
|
|
|
|
Kati
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2004 8:02 pm
|
|
|
No dooobra ja żartowałam z tym pcimiem hihih
U nas zależy na co wystarczy pieniążków. Będzie to albo Egipt, albo Chorwacja, albo Włochy. We Włoszech byłam już 7 razy ale kocham ten kraj... a moje Słonko nie było tam więc nie wiem czy sentyment nie zwycięży. Moźe Capri albo Costa Amalfitana - polecam :):)
A poważnie to odradzają nam Egipt chociaż jest tam super ze względu na to, że jest niebezpiecznie (hmmm a gdzie teraz jest...) Znalazłam natomiast fajną ofertę wyjazdu całkiem niedrogiego do Chorwacji i pewnie tam właśnie się udamy |
|
|
|
|
kawas
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2004 8:54 am
|
|
|
my prawdopodobnie pojedziemy do Francji, ale szczerze mówiąc ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła... |
_________________ kawas
nasza wielka chwila odbyła się 26 czerwca 2004 roku |
|
|
|
|
aniaza
Wiek: 44 Dołączyła: 06 Maj 2004 Posty: 48 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2004 9:19 am
|
|
|
My początkowo mieliśmy jechać do Chorwacji, ale później zmieniliśmy decyzję i wybieramy się do Władysławowa. Zaliczka już zapłacona, a ja strasznie żałuję - moglismy jednak jechać do tej Chrowacji na jakąś śliczna wysepkę. Może za rok...ae chcemy zaraz po slubie zmajstrowac dzidziusia i chyba raczej nie uda nam sie wyjechac.. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/]
[/url]
Ślubowałam 03.07.2004r. |
|
|
|
|
josephine
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2004 9:51 pm
|
|
|
a my byśmy chcieli odwiedzić Indie... ale nie wiem, czy finanse na to pozwolą, jak nie to może Włochy? też mam sentyment, a mój luby jeszcze tam nie był... |
|
|
|
|
Asia
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2004 10:27 pm
|
|
|
My zaraz po slubie raczej nigdzie nie wyjedziemy, ponieważ bedzie to czas moich praktyk. Może uda nam się wyjechac w jakąś opóźnioną podóż poślubną |
_________________ Mój najpiekniejszy dzień - 25 września 2004 r.
|
|
|
|
|
kawas
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2004 8:28 am
|
|
|
josephine napisał/a: | a my byśmy chcieli odwiedzić Indie... ale nie wiem, czy finanse na to pozwolą, jak nie to może Włochy? też mam sentyment, a mój luby jeszcze tam nie był... |
Indie to też nasze marzenie, ale niestety koszty wyjazdu, a zresztą pobytu też, są niestety obłędne. Szkoda nam trochę wydać od razu tyle pieniędzy, tym bardziej, że mamy remont mieszkania do dokończenia. |
_________________ kawas
nasza wielka chwila odbyła się 26 czerwca 2004 roku |
|
|
|
|
lesia
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2004 11:37 am
|
|
|
aniaza napisał/a: | My początkowo mieliśmy jechać do Chorwacji, ale później zmieniliśmy decyzję i wybieramy się do Władysławowa. Zaliczka już zapłacona, a ja strasznie żałuję - moglismy jednak jechać do tej Chrowacji na jakąś śliczna wysepkę. Może za rok...ae chcemy zaraz po slubie zmajstrowac dzidziusia i chyba raczej nie uda nam sie wyjechac.. |
To tak jak u nas , tez jedziemy nad Baltyk , do Karwi (www.wczasy-paulina.pl) na 10 dni , niestety zdecydowala cena, ale napewno bedzie fajnie |
_________________ lesia
wedding day 19 06 2004 |
|
|
|
|
becia
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2004 6:17 pm
|
|
|
A ja ide zaraz do pracy po weselu, bo niestety pracuje w hutrowni książek a wrzesień to najgoretszy okres w tej branzy. Tak więc podróż poslubna poczeka chyba do przyszłego roku
ślubuję 25.09.2004r |
|
|
|
|
Magdzia
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2004 10:40 pm
|
|
|
kawas napisał/a: | josephine napisał/a: | a my byśmy chcieli odwiedzić Indie... ale nie wiem, czy finanse na to pozwolą, jak nie to może Włochy? też mam sentyment, a mój luby jeszcze tam nie był... |
Indie to też nasze marzenie, ale niestety koszty wyjazdu, a zresztą pobytu też, są niestety obłędne. Szkoda nam trochę wydać od razu tyle pieniędzy, tym bardziej, że mamy remont mieszkania do dokończenia. |
Koszty pobytu sa znikome, najwiecej wydasz na dojazd a raczej dolot do Indii, potem to juz hulaj dusza Jakby co to wszelkich informacji moge udzielic. No i nie polecam jako podroz poslubna. To nie Europa z wszelkimi luksusami typu papier toaletowy , tylko naprawde INNA kultura i mentalnosc. Ale Indie kocham prawie tak bardzo jak meza. |
|
|
|
|
SaraLee
Wiek: 46 Dołączyła: 16 Cze 2004 Posty: 117 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon Cze 21, 2004 1:08 pm
|
|
|
kawas napisał/a: | my prawdopodobnie pojedziemy do Francji, ale szczerze mówiąc ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła... |
No proszę! Ta sama data ślubu i te same plany My też wybieramy się do Francji, bez żadnych konkretnych planów, przed siebie po prostu Bardzo chciałabym dojechać aż do Atlantyku, mam nadzieję, że coś wyjdzie z moich planów... |
|
|
|
|
scorpionka
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2004 7:56 am
|
|
|
My wybieramy sie do Tunezji. Chociaz ja wolalabym egipt, albo Grecje. Uwielbiam zwiedzac. lezenie plackiem mnie nudzi i zupelnie tego nie lubie. Ale wszystko zalezy do slubnych "prezentow". w dodatku mozemy pojechac tylko na tydz, bo zaraz mi sie szkola we wrzesniu zaczyna.
Slub 04.09.04 |
|
|
|
|
Joasia
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2004 6:07 pm
|
|
|
Ja pojade z moim T. do Niemiec, on musi wracac do pracy a ja bede miala jeszcze ponad tydzien wolnego, wiec aby byc jak najdluzej razem pojade z nim, ale znalazł dla nas fajne mieszkanko z basenem, wiec chociaz troche luksusu w tej niby podróży poślubnej
Moim marzeniem był wyjazd do Egiptu, ale po powrocie mojej koleżanki i jej opowieściach chyba się nie zdecyduje Nie za dobrze się tam dzieje. |
|
|
|
|
Magdzia
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2004 9:22 pm
|
|
|
Joasia napisał/a: | Moim marzeniem był wyjazd do Egiptu, ale po powrocie mojej koleżanki i jej opowieściach chyba się nie zdecyduje Nie za dobrze się tam dzieje. |
Joasiu, na co narzekala twoja kolezanka? |
|
|
|
|
Akacja
Wiek: 43 Dołączyła: 29 Lut 2004 Posty: 199 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2004 10:45 pm
|
|
|
Joasiu napisz prosze co mówiła kolezanka bo my zastanawiamy sie nad egiptem?? Pozdrawiam |
_________________ Caluje i ściskam gorąco Gość |
|
|
|
|
Joasia
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2004 2:41 pm
|
|
|
Mowila, ze jest strasznie brudno i niebezpiecznie, bo na kazdym kroku mieszkancy zaczepiaja turystow i to bardzo nachalnie, ze wypadałoby chodzic z ochroną. Jadac autokarem, przed i za jedzie samochod z ochrona. Strajki i rozruby to normalna sytuacja nie wiem czy taka jest prawda tak tylko slyszalam, ale chyba nie mialaby powodu zeby kłamac. Teraz w sierpniu jedzie tam jeszcze jedna koleżanka z pracy, wiec bede miała informacje jeszcze od niej to napisze jakie były jej relacje. |
|
|
|
|
Kati
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2004 2:45 pm
|
|
|
lepiej odpuścić |
|
|
Magdzia
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2004 2:56 pm
|
|
|
Wlasnie wrocila z Egiptu moja kolezanka z mezem. Sa zachwyceni, jedyne co jej sie nie podobalo to chude konie (mamy tego samego bzika ). Nic nie wspominala o koniecznosci ochrony, wielkim niebezpieczenstwie. Nie sadze zeby tez tak bylo, ten kraj utrzymuje sie z turystyki. A ze tubylcy zaczepiaja, no coz tak jest w wiekszosci krajach, chca nam cos sprzedac, zaoferowac itp. |
|
|
|
|
Joasia
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2004 3:08 pm
|
|
|
Właśnie takie były moje wyobrażenia o Egipcie i strasznie chcialam jechac na te wielbłądy wiec moze lepiej pojechac i samemu sie przekonać. To chyba zaryzykuje. |
|
|
|
|
pipi
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2004 9:12 am
|
|
|
Chciałam się pochwalić, że w podróż poślubną jedziemy z mężem właśnie do Egiptu
W ostatnim czasie kiedy forum nie działało - przeczytałam sporo informacji o Egipcie w internecie - wiem czego się spodziewać i już się nie boję |
|
|
|
|
scorpionka
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2004 11:44 am
|
|
|
Juz zdecydowalismy. jedziemy do Tunezji do miejscowosci Hammamet-Yasmine, z biura podrozy Kopernik.
Cena za tydz za dwie osoby w hotelu 4* - 3000 zl. |
|
|
|
|
Agata
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2004 3:57 pm
|
|
|
już mamy zarezerwowaną "podróż poślubną" (tak zaznaczono na zleceniu!!). Jedziemy do Turcji na Lagunę. Mamy wybrany śliczny, mały hotelik z widokiem na morze. Opis hoteliku wygląda tak "idealne miejsce dla emerytów i zakochanych" . Pewnie chodzi im o klimat i spokój jaki tam panuje (przynajmnie mam taką nadzieję), a nie o to, że nic się tam nie dzieje (bo emerytów rozrywki nie interesują, a zakochani cały dzień spędzają w pokoju ). Zakochana po uszy jestem, ale zamierzamy zwiedzać, wybieramy się na spływ pontonem, rejs po wyspach. Wypożyczymy także samochodzik, żeby pojeździć samemu po okolicy. Szkoda, że to tylko 7 dni . |
_________________ jestem żoną. I bardzo mi się to podoba |
|
|
|
|
Anion
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2004 11:28 pm
|
|
|
Trudno coś planować na rok naprzód. Myśleliśmy o jakiejś podróży poślubnej, ale... po podliczeniu ogólnych kosztów ślubu i wesela doszliśmy do wniosku że może w przyszłym roku. Ale myslimy żeby na weekend skoczyć do Zakopanego do tego samego pokoju, w którym sie zaręczyliśmy. Chyba dobry pomysł, nie sądzicie??? |
|
|
Agata
|
|
|
|
|
just_Kate
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 11:47 pm
|
|
|
Anion napisał/a: | Ale myslimy żeby na weekend skoczyć do Zakopanego do tego samego pokoju, w którym sie zaręczyliśmy. Chyba dobry pomysł, nie sądzicie??? |
Bardzo romantyczny pomysł, popieram
I jeszcze do Agaty - jak już wrócicie z tego raju, to ja proszę o relację, rzeczywiście wygląda jak bajka |
_________________ Życzę miłego dnia Gość |
|
|
|
|
Agata
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2004 9:35 am
|
|
|
Just_Kate oczywiście, że zdam relację i mam nadzieję, że foldery nie kłamią |
_________________ jestem żoną. I bardzo mi się to podoba |
|
|
|
|
Ania
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 12:39 pm
|
|
|
A ja własnie przeglądam ofery last minute i nie moge się zdecydować, gdzie będzie ciepło w połowie października? Moimi faworytami jest Gran Canaria, Rodos albo Tunezja, oczywiście ostatecznie będzie decydować cena. Myślę że w przyszłym tygodniu już się plany skonkretyzują. Nie mogę się doczekać tego wyjazdu, od 3 lat nie mieliśmy pożądnego urlopu. |
|
|
|
|
Magdzia
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 12:50 pm
|
|
|
Wlasnie zarezerwowalismy bilety Dopiero na grudzien, ale chociaz bede miala okazje sie dogrzac. Lecimy na dwa tygodnie do ZEA i spedzimy je tylko na leniuchowaniu. |
|
|
|
|
pipi
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 12:57 pm
|
|
|
Magdziu wybacz mi moją ignorancję, a gdzie jest ZEA? |
|
|
|
|
Magdzia
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:16 pm
|
|
|
ZEA to państwo w południowo-zachodniej Azji, na Półwyspie Arabskim, nad Zatoką Perską i Omańską. Graniczy na północnym wschodzie i wschodzie z Omanem, na południu z Arabią Saudyjską, na północnym zachodzie z Katarem. My lecimy dokladnie do Dubaju, ale moze zahaczymy tez o inne emiraty. |
|
|
|
|
Agni
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:25 pm
|
|
|
Magdzia: fajowo
A my jeszcze nie planujemy - bo to bedzie pewnie w przyszłe wakacje dopiero. No chyba że w weekend majowy zrobimy sobię właśnie jakąś krótka podróż Na razie sprawdzamy kursy na Bornholm (razem z rowerami ) |
|
|
|
|
Sisi
Wiek: 43 Dołączyła: 09 Paź 2003 Posty: 278 Skąd: Nijmegen
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:32 pm
|
|
|
Zjednoczone Emiraty Arabskie - chyba łatwiej wpaść o co chodzi. |
|
|
pipi
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:34 pm
|
|
|
Sisi napisał/a: | Zjednoczone Emiraty Arabskie - chyba łatwiej wpaść o co chodzi. |
Sisi masz rację , że też na to nie wpadłam |
|
|
|
|
Sisi
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:37 pm
|
|
|
pipi napisał/a: | Sisi napisał/a: | Zjednoczone Emiraty Arabskie - chyba łatwiej wpaść o co chodzi. |
Sisi masz rację , że też na to nie wpadłam |
Nie martw się. Wpadłam na to dopiero, gdy Magdzia podała lokalizację. Nawet wrzuciłam w google hasło: ZEA . |
|
|
Magdzia
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:43 pm
|
|
|
Sorki dziewczynki, ale tak bylo krocej i jakos tak nie chcialam wyskakiwac z oficjalna nazwa. Wiele osob nie ma pojecia o tym panstwie i niektorym sie zle kojarzy zupelnie nieslusznie. A ja zawsze chcialam tam pojechac i zobaczyc piekne araby tzn konie czystej krwi arabskiej, slynne gonitwy i rajdy konne. |
|
|
|
|
Sisi
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2004 1:48 pm
|
|
|
Nie ma sprawy. Emiraty to piękny, nowoczesny kraj. Na pewno będziesz wspominać tą podróż jeszcze długo. Nie byłam tam niestety osobiście, ale moja znajoma pracuje tam od kilku lat i jest zakochana w tym państwie. |
|
|
Ania
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 9:26 am
|
|
|
Wczoraj byliśmy w biurze podróży i na 99% zdecydowaliśmy się na Tunezję, czy któś był w tunezji w październiku i może mi coś więcej powiedzieć o pogodzie. |
|
|
|
|
|