Gorset |
Autor |
Wiadomość |
beacia
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 8:51 pm Gorset
|
|
|
Jaki Waszym zdaniem jest lepszy i bardziej praktyczny gorset z ekspresem czy sznurowany?? |
|
|
szept
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 9:37 pm
|
|
|
Po 1. Gorset wiązany daje szansę rozluźnienia lub pociaśnienia,jeśli zmieni się waga młodej.
Po 2. Gorset wiązany jest "bezpieczniejszy", były przypadki,że ekspres się psuł i wtedy ratunkiem pozostawało zaszycie całości.
Po 3. Wiązanie gorsetu stanowi też rodzaj ozdoby,a plastikowy ekspres na pewno nie.
edit: usunęłam powtórzoną treść posta
kryszka |
Ostatnio zmieniony przez kryszka Wto Lip 15, 2008 12:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Yoanna
mamuśka
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 9:32 am
|
|
|
Gorset wiązany rzeczywiście wygląda efektowniej i jego niewątpliwą zaleta jest mozliwość regulacji, natomiast gorset z ekspresem jest wygodniejszy pod względem zakładania i...zdejmowania |
_________________ |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 12:14 pm
|
|
|
Sznurowany. Większa elastyczność, a dla mnie osobiście ładniej wygląda. |
|
|
beacia
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 6:49 pm
|
|
|
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie Ja właśnie mam gorset sznurowany,ale ostatnio zaczęły pojawiać mi się głupie myśli,że może będzie mi się rozwiązywać i lepiej będzie na ekspres, ale na szczęście można na Was liczyć Chyba zaczyna dopadać mnie stres przedślubny i zaczynam schizować |
|
|
Dorotka847
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 4:05 pm
|
|
|
wiązany się dobrze spisuje miałam na sobie chyba na 2 weselach i nic mi sie nie rozwiązywało |
_________________ |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 7:17 pm
|
|
|
Nic się nie rozwiązuje. |
|
|
EwaM
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 2:08 pm
|
|
|
szept napisał/a: |
Po 3. Wiązanie gorsetu stanowi też rodzaj ozdoby,a plastikowy ekspres na pewno nie.
|
Nie mam nic przeciwko wiązanym gorsetom (poza tym, że średnio mi się podobają), ale w dobrze zrobionym gorsecie ekspresu wogóle nie widać, bo jest kryty. A zdecydowanie lepiej (przynajmniej moim zdaniem) wygląda nic niż sznurowanie na plecach. Oczywiście wszytko zależy od modelu sukienki, no i jak zwykle jest to kwesia gustu. |
|
|
|
|
555
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 6:48 pm
|
|
|
mnie tez mniej sie podobaja sznurowane gorsety, aczkolwiek ze wzgledow praktycznych taki wlasnie mialam.. uwazam, ze wygladal dobrze.. |
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 6:55 pm
|
|
|
EwaM napisał/a: | w dobrze zrobionym gorsecie ekspresu wogóle nie widać, bo jest kryty. |
No właśnie, grunt to dobrze uszyta rzecz. Ja się dzisiaj próbowałam wcisnąć w jedną sukienkę i dopiero po jakimś czasie zauważyłam, że ma suwak, którego nie rozpięłam, tak był ukryty. |
|
|
|