Na miejscu czy przez Internet? |
Autor |
Wiadomość |
Belluszi
|
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 1:42 pm Na miejscu czy przez Internet?
|
|
|
Zastanawiam się czy zaproszenia lepiej zamówić przez Internet, czy w jakiejś firmie gdzie można je obejrzeć, dotknąć, porównać rodzaj papieru? I wszystkie szczegóły uzgodnić osobiście. Zastanawiam się też dlatego, że w innych tematach niektóre Forumowiczki pisały że dostawały zamówione zaproszenia przesyłką i okazywało się, że były nieposkładane. |
|
|
|
|
veroni
|
Wysłany: Pon Paź 20, 2008 9:44 am
|
|
|
Polecam LewDan na allegro. Piękne zaproszenia na papierze perłowym i piękny nadruk. U nas wszystko było oki z zaproszeniami na czas, szybko |
_________________ szczęśliwa mężatka:) Nasz dzień 9.08.2008r |
|
|
|
|
anwi1909
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:27 pm
|
|
|
Bardzo ładnie wykonane i starannie zapakowane zaproszenia a potem winietki na stół dostałam od avanti z Łodzi na Piotrkowskiej. Polecam, mnie poleciła koleżanka i byłam naprawdę zadowolona. |
_________________ an |
|
|
|
|
ava
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lut 2008 Posty: 3728 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 7:32 pm
|
|
|
My raczej nie bedziemy kupować zaproszeń za pośrednictwem internetu, wolimy "na żywo" obejrzeć i ocenić zaproszenia. Niby zawsze można w necie zamówić próbki, ale i tak wolę "tradycyjną" formę zakupu |
_________________ Nasz ślub - 05.09.2009r.
|
|
|
|
|
anwi1909
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 7:56 pm
|
|
|
My zamówiliśmy osobiście ponieważ chcieliśmy zobaczyć wzór na żywo, projekt dostaliśmy meilem i gotowe zaproszenia przesyłką pocztową. ?adnych zastrzeżeń no i jeszcze 2 tablice Młoda Para i obrączki do zaklejenia koperty. Naprawdę mogę polecić. |
_________________ an |
|
|
|
|
Belluszi
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 8:19 pm
|
|
|
[quote="ava"] Niby zawsze można w necie zamówić próbki, ale i tak wolę "tradycyjną" formę zakupu [/quote]
No własnie, mnie też się wydaje,lepiej to załatwić na miejscu, bo firmy mają dużo propozycji i namacalnie łatwiej jest dokonać wyboru |
|
|
|
|
anwi1909
|
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 12:59 pm
|
|
|
Masz racje Belluszi, poszliśmy obejrzeć "na żywo" wybrane zaproszenia ze strony internetowej, a wybraliśmy zupełnie inne, także ten jeden raz warto poświecić czas i wybrać się do salonu. No można jeszcze zamówić próbki. |
_________________ an |
|
|
|
|
Belluszi
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 11:04 am
|
|
|
Byłamw kilku miejscach. Wzory zaproszeń są właścieie te same i ceny również zblizone. Dlatego uważm, że lepiej osobiście dokonać wyboru, bo to da większą pewność jak będzie wydrukowane nasze zaproszenie. |
|
|
|
|
izunia_82
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 4:06 pm
|
|
|
My swoje zaproszenia zamawialiśmy na allegro. I wyglądały identycznie na żywo jak i na obrazku. Wiadomo, że zawsze jest ryzyko, że wcisną nam jakiś bubel, ale najlepiej zamawiać w takim przypadku u sprzedawcy, który ma pozytywne opinie i nie te opisane w swoim profilu tylko wydane przez np: twoich znajomych. |
|
|
Karolka_23
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 4:22 pm
|
|
|
My natomiast swoje zaproszenia zamawialiśmy przez internet, nie widząc ich wcześniej "na żywo".
Spodobały mi się tak bardzo, że zamówiłam w ciemno zaproszenia na ślub i wesele oraz 3 księgi gości, z których jedna z nich będzie naszą księgą, a dwie pozostałe wykorzystam jako prezenty dla rodziców.
Zamawiałam je tutaj http://www.fontanessi-polska.pl/
i nie zawiodłam się |
|
|
ava
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lut 2008 Posty: 3728 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 4:30 pm
|
|
|
My kupowaliśmy zaproszenia przez internet, a dokładnie przez allegro, jesteśmy zadowoleni Tyle, że najpierw zamówiłam tylko kilka, żeby ocenić ich wygląd "na żywo", były ok, więc pozostałe zaproszenia też tak kupiłam |
_________________ Nasz ślub - 05.09.2009r.
|
|
|
|
|
fragolotta
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 12:59 pm
|
|
|
Karolka_23 napisał/a: | My natomiast swoje zaproszenia zamawialiśmy przez internet, nie widząc ich wcześniej "na żywo".
Spodobały mi się tak bardzo, że zamówiłam w ciemno zaproszenia na ślub i wesele oraz 3 księgi gości, z których jedna z nich będzie naszą księgą, a dwie pozostałe wykorzystam jako prezenty dla rodziców.
Zamawiałam je tutaj http://www.fontanessi-polska.pl/
i nie zawiodłam się |
Ja tez zamawialam od nich!!! Wybralismy wzor z ich strony internetowej, ale potem mój tata pojechał do Pabianic, aby wziąc od nich kilka próbek i obejrzec jak precyzyjnie są zrobione (bo podobno zaproszenia te wykonywane są ręcznie). Po obejrzeniu tak nam się spodobały, że od razu zamówiliśmy, tym razem już bezpośrednio z ich stronki internetowej. Zamówiliśmy 2 wersje językowe i nie było z tym żadnego problemu. Przed przystapieniem do druku przysłano nam skan zaproszenia mailem, aby ewentulanie coś skorygowac, a potem już po kilku dniach tata pojechał odebrac.
Efekt końcowy super, wszytkim bardzo się podobają, a przede wszystkim nam. Zaproszenia są eleganckie i inne niż wszystkie . Polecam! |
|
|
|
|
sylwunia_niunia
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 11:52 am
|
|
|
My zamawialismy przez internet nie widzac wczesniej na zywo. Troche mialam stracha,a le wyszly cudne dostalismy gotowe projekty, wydrukowalismy sobie na zwyklej kartce w pracy i juz....widzielismy, ze wszystko ze soba gra i zamowilismy cala partie. |
|
|
yennefer
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 10:15 am
|
|
|
sylwunia_niunia napisał/a: | My zamawialismy przez internet nie widzac wczesniej na zywo. |
Identycznie. Są o wiele ładniejsze niż na zdjęciu |
|
|
|
|
Belluszi
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 12:09 pm
|
|
|
Założyłam ten temat, bo miałam wątpliwości, ale okazało się, że bezzasadne. Zaproszenia tak naprawdę zamówilismy w siedzibie firmy, wydawało mi się że tak lepiej dopilnuje. Ale człowiekowi jest zawsze mało. Potem i tak siedziałam w Internecie i na stronie firmy w której zamówiłam zaproszenia wczytywałam się w opisy zaproszeń, żeby upewnić się czy na pewno takie chciałam. Opisy i zdjęcia odpowiadały dokładnie temu co widziałam na własne oczy. Potem zamawiałam jeszcze dodruk zaproszeń i winietki to posłużyłam się już tylko Internetem. tak więc skorzystałam z jednej i drugiej opcji i w obu przypadkach jest ok. Ale to chyba też zależy trochę od firmy w której się zamawia |
|
|
|
|
kryszka
z doskoku ;)
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 1:03 pm
|
|
|
Gdybym zamówiła te, które mi się spodobały w necie, gorzko bym żałowała. Dobrze, że zamówiłam próbkę, bo zaproszenia w necie wyglądały super, a w rzeczywistości był to świstek papieru o gramaturze kartki z zeszytu. |
|
|
Belluszi
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 2:14 pm
|
|
|
kryszka napisał/a: | bo zaproszenia w necie wyglądały super, a w rzeczywistości był to świstek papieru o gramaturze kartki z zeszytu. |
No właśnie, tak jak wspomniałam dużo zależy od firmy i jaką ma stronę. Solidne firmy mają wyroby dokładnie opisane, a nie tylko podaną cenę i byle jakie zdjęcie.
edit: poprawiłam wyświetlanie cytatu
kryszka |
Ostatnio zmieniony przez kryszka Sro Lip 15, 2009 2:19 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
darling
|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 7:57 am
|
|
|
My zaproszenia wybraliśmy w internecie, a następnie udałam sie po pomoc do mojej koleżanki, żeby takie cudo pomogła nam zrobić. Wyszły jak dla mnie jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach, bo lekko "ubajerzone" |
|
|
|