|
Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim
|
Życzenia |
Autor |
Wiadomość |
Rusałka_Maja
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 9:25 pm Życzenia
|
|
|
Mam nadzieje, że tym razem takiego tematu nie ma - niby przeglądałam, ale jakoś kiepsko idzie mi szukanie czegokolwiek w tej wyszukiwarce już prędzej wygogluję
Napiszcie proszę ile (tak pi razy drzwi oczywiście - nie każę liczyć co do sztuki) miałyście gości na ślubie i ile mniej więcej trwało składanie przez nich życzeń.
Pytam bo zastanawiamy się nad godziną ślubu, żebyśmy ze wszystkim zdążyli przed przyjazdem na salę
I jeszcze jak to jest - goście którzy jadą na wesele składają życzenia i po ślubie i na weselu (czyli w sumie dwa razy) ? Czy po ślubie nie składają życzeń tylko dopiero na weselu? |
|
|
|
|
ava
Wiek: 39 Dołączyła: 12 Lut 2008 Posty: 3728 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 7:37 am
|
|
|
My na ślubie mieliśmy ok. 140 osób, życzenia pod kościołem trwały ok. 40 minut.
Rusałka_Maja napisał/a: | jak to jest - goście którzy jadą na wesele składają życzenia i po ślubie i na weselu (czyli w sumie dwa razy) ? Czy po ślubie nie składają życzeń tylko dopiero na weselu? | U nas pod kościołem zyczenia składali wszyscy goście, potem na weselu podczas oczepin, kiedy goście dawali nam prezenty właściwie składali nam jeszcze raz krótkie zyczenia (czyli "wszystkiego najlepszego" i całusy ).
Ale zasadniczo to od Was zależy jak to będzie wygladać. Na ostatnim weselu, na którym byłam, młodzi zazyczyli sobie, żeby życzenia pod kościołem składały tylko te osoby, które przyszły na sam ślub. Goście weselni składali życzenia dopiero po przyjeździe na salę i powitaniu szampanem, wtedy też od razu dawali młodym prezenty. Wiem, że nie wszystkim to się podobało, no ale taką wizję mieli młodzi, prawie wszyscy goście się dostosowali. |
_________________ Nasz ślub - 05.09.2009r.
|
|
|
|
|
siajba
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2012 9:44 pm
|
|
|
ava napisał/a: | My na ślubie mieliśmy ok. 140 osób, życzenia pod kościołem trwały ok. 40 minut.
|
U nas w sumie podobnie. Zawsze się schodzi z życzeniami, a by wszystkie zapamiętać |
|
|
|
|
PaulinaS
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 1:59 pm
|
|
|
My na ślubie mieliśmy ok. 100 osób, a życzenia trwały jakieś 25-30 minut.
Pod kościołem życzenia składali nam wszyscy, a na weselu, po oczepinach tylko Ci, którzy chcieli nam wręczyć jeszcze jakieś prezenty, których nie dali pod kościołem. |
_________________ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
| |
|
|