Kościól przy klasztorze Bernardynek ul Rudzka |
Autor |
Wiadomość |
buba1412
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 11:45 am Kościól przy klasztorze Bernardynek ul Rudzka
|
|
|
Czy ktoś brał ślub w tym kościele? Bo nie wiem gdzie załatwić formalności. Ja podlegam pod parafię z kościołem na Farnej i nie wiem czy tu też mogę bez przeszkód i dodatkowych formalnosci wziąć ślub no i oczywiscie ile to bedzie kosztowało(termin 2010). Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
mala_mk
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 2:19 pm
|
|
|
Ja będę brała tam ślub Formalności wszystkie załatwia się w kancelarii na Farnej. Do klasztoru idziesz tylko zarezerwować sobie termin. Tam przemiły ksiądz wpisze Was w swój kajecik, a reszta na Farnej. My jesteśmy w ogóle z innej parafii, więc będziemy potrzebowali pozwolenia z któregoś z naszych kościołów. Ale skoro Ty podlegasz pod parafię św. Józefa to na miejscu od razu to załatwisz. |
_________________ |
|
|
|
|
buba1412
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 7:38 am
|
|
|
A ile tam kosztuje ślub i co trzeba dodatkowo opłacić? W Wojciechu(parafia narzeczonego) jest fatalnie, nie dość że kościół paskudny to ceny jak z katedry!! |
|
|
|
|
mala_mk
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 11:14 pm
|
|
|
Ksiądz nam wspominał coś o kosztach. Ale zupełnie nie pamiętam ile to miało być
Ale na koniec dodał, że oczywiście to nie jest żaden wymóg i młodzi dają tyle ile mogą.
Cholerka, musimy się dowiedzieć o jakiej kwocie ksiądz wspominał. W marcu będziemy załatwiać wszystkie świstki, więc wtedy będę już wiedziała dokładnie co i jak. |
_________________ |
|
|
|
|
|