|
Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim
|
Zaproszenia elektroniczne |
Autor |
Wiadomość |
piotr_kot
|
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 8:32 am Zaproszenia elektroniczne
|
|
|
Witam forumowiczów!
Mam na imię Piotrek, studiuję ekonomię na specjalności ekonomia behawioralna. Aktualnie analizuję kwestię zaproszeń elektronicznych, w tym także zaproszeń na ślub. Całe badanie jest większą częścią całości pracy licencjackiej dotyczącej planowania wesela, wydatków okołoślubnych, "kultury organizacyjnej" wesela i źródeł informacji na temat ślubu.
Byłbym niezmiernie wdzięczy za udzielenie odpowiedzi na kilka krótkich pytań na temat waszego zdania co do zaproszeń elektronicznych na ślub. Wszystkie odpowiedzi są naturalnie anonimowe
www(.)research(.)net/s/badanie-ezaproszen
Zachęcam też do dzielenia się opiniami na temat zaproszeń elektronicznych- chętnie umieszczę w pracy cytaty i wypowiedzi na temat e-zaproszeń, oczywiście również anonimowo.
Dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
|
M4rcysi4
Wiek: 35 Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 4350 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 10:54 am
|
|
|
E-zaproszenie to pójście na łatwiznę. W zapraszaniu liczy się kontakt z gościem zwłaszcza jeśli chodzi o na prawdę ważne uroczystości jak ślub,chrzest, komunia. Tego typu zaproszenie wysłałabym jako informację o dacie i by goście zarezerwowali ten dzień, ale właściwe zaproszenie i tak bym wręczyła/wysłała jest po prostu bardziej eleganckie i świadczy o szacunku do gościa.
Może kiedyś nadejdą czasy, że tak będzie się robiło, ale to na pewno nie będzie najbliższe 100 lat. Poza tym jak teraz wysłać mam takie zaproszenie dziadkowi, który mieszka na wsi i nigdy nie używał komputera? |
|
|
Partyshow_pl
Firma
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 12:54 pm
|
|
|
W wielu przypadkach e-zaproszenie to też oszczędność czasu lub np jeżeli goście mieszkają bardzo daleko,a my na co dzień pracujemy- wówczas dojazd jest utrudniony i e-zaproszenia moim zdaniem wtedy jak najbardziej się sprawdzą. Warto jednak również zadzwonić i zapytać czy takie zaproszenie w ogóle dotarło. |
|
|
Dekoprint_pl
Firma
|
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 7:20 pm
|
|
|
To dosyć nowoczesna forma,jednak nic nie zastąpi osobistego zaproszenia w oryginalnym kolorze,wzorze i szablonie. Akurat tutaj mam duże doświadczenie,więc chętnie pomogę.
Usunęłam link. Odsyłam do regulaminu forum. Moderatorka Asiek |
Ostatnio zmieniony przez Asiek Wto Kwi 09, 2013 4:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Publikowanie w całości lub fragmentach treści zawartych na Łódzkim Forum Weselnym bez zgody administratorów forum jest zabronione.
| |
|
|