|
Forum Weselne miasta Łodzi Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim |
|
Kupno stroju ślubnego - Gorset
beacia - Pon Lip 14, 2008 8:51 pm Temat postu: Gorset Jaki Waszym zdaniem jest lepszy i bardziej praktyczny gorset z ekspresem czy sznurowany??
szept - Pon Lip 14, 2008 9:37 pm
Po 1. Gorset wiązany daje szansę rozluźnienia lub pociaśnienia,jeśli zmieni się waga młodej.
Po 2. Gorset wiązany jest "bezpieczniejszy", były przypadki,że ekspres się psuł i wtedy ratunkiem pozostawało zaszycie całości.
Po 3. Wiązanie gorsetu stanowi też rodzaj ozdoby,a plastikowy ekspres na pewno nie.
edit: usunęłam powtórzoną treść posta
kryszka
Yoanna - Wto Lip 15, 2008 9:32 am
Gorset wiązany rzeczywiście wygląda efektowniej i jego niewątpliwą zaleta jest mozliwość regulacji, natomiast gorset z ekspresem jest wygodniejszy pod względem zakładania i...zdejmowania
kryszka - Wto Lip 15, 2008 12:14 pm
Sznurowany. Większa elastyczność, a dla mnie osobiście ładniej wygląda.
beacia - Wto Lip 15, 2008 6:49 pm
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie Ja właśnie mam gorset sznurowany,ale ostatnio zaczęły pojawiać mi się głupie myśli,że może będzie mi się rozwiązywać i lepiej będzie na ekspres, ale na szczęście można na Was liczyć Chyba zaczyna dopadać mnie stres przedślubny i zaczynam schizować
Dorotka847 - Sro Lip 16, 2008 4:05 pm
wiązany się dobrze spisuje miałam na sobie chyba na 2 weselach i nic mi sie nie rozwiązywało
kryszka - Sro Lip 16, 2008 7:17 pm
Nic się nie rozwiązuje.
EwaM - Czw Lip 17, 2008 2:08 pm
szept napisał/a: |
Po 3. Wiązanie gorsetu stanowi też rodzaj ozdoby,a plastikowy ekspres na pewno nie.
|
Nie mam nic przeciwko wiązanym gorsetom (poza tym, że średnio mi się podobają), ale w dobrze zrobionym gorsecie ekspresu wogóle nie widać, bo jest kryty. A zdecydowanie lepiej (przynajmniej moim zdaniem) wygląda nic niż sznurowanie na plecach. Oczywiście wszytko zależy od modelu sukienki, no i jak zwykle jest to kwesia gustu.
555 - Czw Lip 17, 2008 6:48 pm
mnie tez mniej sie podobaja sznurowane gorsety, aczkolwiek ze wzgledow praktycznych taki wlasnie mialam.. uwazam, ze wygladal dobrze..
kryszka - Czw Lip 17, 2008 6:55 pm
EwaM napisał/a: | w dobrze zrobionym gorsecie ekspresu wogóle nie widać, bo jest kryty. |
No właśnie, grunt to dobrze uszyta rzecz. Ja się dzisiaj próbowałam wcisnąć w jedną sukienkę i dopiero po jakimś czasie zauważyłam, że ma suwak, którego nie rozpięłam, tak był ukryty.
|
|