Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Sprawy ślubno-weselne - BRAMKI weselne?

cisza - Pon Maj 26, 2008 12:13 pm
Temat postu: BRAMKI weselne?
Witam.
Niedługo wybieram się na ślub znajomych chcieli byśm zrobić im jakaś fajna bramkę.
Może wy widzieliście coś nie typowego?
Czy to wypada aby robić bramkę będąc zaproszonym na wesele?
Pozdrawiamy

agunia84 - Pon Maj 26, 2008 12:18 pm

Sposób na bramę znam z własnego doświadczenia ;) , z grupą przyjaciół przebraliśmy się w stroje robocze (rażący pomarańcz) i zatrzymaliśmy jadącą młodą parę znakiem STOP - było śmiesznie :D

A co do twojego pytania czy pasuję robienie bramy przez zaproszonych gości na wesele to moim zdaniem nie wypada.

evelinka - Pon Maj 26, 2008 2:34 pm

Bramy robią zwykle ludzie nie zaproszeni na ślub czy wesele.
mischelle22 - Pon Maj 26, 2008 4:24 pm

Ja byłam na weselu, gdzie zaproszone osoby przed salą weselną zrobiły bramkę z damskich "szalów" :wink: Było śmiesznie :)
EwaM - Pon Cze 02, 2008 8:05 pm

Ja robiłam bramkę dla sąsiadki. Moi rodzice szli na wesele. Ja byłam poproszona na poprawiny.
Sam ojciec młodej przyszedł wcześniej i poprosił, żeby zrobić im bramkę.

Przez ulicę zrobiliśmy ogromną kokardę z tiulu, zrobiliśmy bociana ze styropianu, kupiliśmy dwie laleczki - chłopca i dziewczynkę i jeszcze jakieś tam pierdoły. Wszystko zapakowaliśmy do wiklinowego koszyka. A kokardę przywiązaliśmy po odcięciu do bagażnika samochodu. Pięknie wyglądała.

kryszka - Pią Cze 06, 2008 11:28 am

Z dawnego ślubu jednej forumki: ponieważ pracowała w Domu Dziecka, a i bardzo chcieli dziecko to jej koleżanki z pracy zrobiły pod kościołem bramkę z dziecięcych ubranek i akcesoriów. Słodkie, pod warunkiem, że Młodzi nie są "zmuszani" przez otoczenie do posiadania dziecka.
shi-ann - Sob Cze 07, 2008 10:10 pm

U mnie na ślubie będzie pewnie sporo osób z zespołów ludowych (mam nadzieję, że w strojach) i pewnie oni zoorganizują nam bramki.
szept - Czw Lip 31, 2008 10:23 pm

Bramki są ok,kiedy widać,że ktoś się postarał,żeby była z jajem.
Najbardziej nie podoba mi się,kiedyś jakieś typki rozwiną sznurek i już wg nich jest bramka,za którą należy się butelka.

Tajgete - Czw Sie 28, 2008 4:41 pm

A ja mam nadzieję, że nie będzie u nas żadnych bramek. Ponieważ najczęściej wyglądają właśnie tak jak napisała Szept - kawałek sznurka rozciągnięty przez dalszych sąsiadów w celu otrzymania butelki. :-?
fiona83 - Czw Sie 28, 2008 7:54 pm

Mieliśmy jedną. Forumową. NAJLEPSZ? NA ?WIECIE :mrgreen:
agunia84 - Czw Sie 28, 2008 8:18 pm

U nas chyba nie będzie żadnej bramki.
agniesia22 - Czw Sie 28, 2008 10:24 pm

U nas również raczej nie będzie żadnych bramek chocby ze względu na to że nie ma gdzie ich zrobic. Ja mieszkam w bloku to raczej przed klatką nie widziałam że ktoś robił.
Agha - Pią Sie 29, 2008 11:53 am

U nas była, pod kościołem :-) Chłopki zastawili bramę kościoła i włączyli alarm w samochodzie, zabawnie było :-)
Magdzik - Wto Sie 30, 2011 6:33 pm

Mój szwagier gra w piłkę. Tutaj jest tradycja, że chłopaki z drużyny zawsze robią bramkę i kopią sobie jak oni to mówią gałę. Z tego co widzę, to niesamowita frajda dla Pana Młodego jak kumple z drużyny robią bramkę z piłką w grze :P On był zadowolony ;)

Teraz w weekend była bramka, że dwóch chłopaków jeden to mój kuzyn :razz: wymazali się cali w mule i wybiegli na ulicę :smile:

Inne to takie typowe na wsi wyjazd koniem itp. jakieś śmieszne przebrania :roll:

Torradora - Wto Lut 28, 2012 5:32 pm

Ja wraz z rodziną i sąsiadami zrobiliśmy "bramkę" w taki sposób, że zostało zrobione z długiego i w miarę grubego (aby się nie złamał) kija coś w stylu szlabanu kolejowego. Pan młody aby wykupić przyszłą małżonkę wkładał do koszyka tyle butelek aby szlaban się podniósł.
evelinka napisał/a:
Bramy robią zwykle ludzie nie zaproszeni na ślub czy wesele.

Wszyscy robiący bramkę byli na weselu.