Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Zdrowie i Uroda - Balsam do ciała.

Asiek - Pon Mar 01, 2004 4:28 pm
Temat postu: Balsam do ciała.
Macie jakiś ulubiony balsam do ciała?
Czym się kierujecie przy wyborze?

Nie lubię tłustych, za gęstych balsamów, tylko takie które się dobrze rozprowadzają, szybko wchłaniają, no i jeszcze ładnie pachną. :mrgreen:
Lubię serię Vaseline Intensive Care.
Ostanio "odkryłam" :D spełniający w/w warunki balsam Avonu - Skin-So-Soft (różowy).

Madlen_ - Pon Mar 01, 2004 4:31 pm

Ja różnych używam, raczej za każdym razem mam innej firmy.

Ostatnio Kamil, ale nie polecam...zapach jest nie tego. :hm:

Lubię o zapachach brzoskwiń np: Palmolive.

mischelle22 - Pon Mar 01, 2004 4:45 pm

Ja mam olejek do ciała z oliwką z serii Planet Spa z Avonu.Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej powłoki i ładnie pachnie.
gosia - Pon Mar 01, 2004 7:44 pm

:arrow: Używam balsamu z witaminami AVONU ''Multi Vitamin Body Lotion''
używam go przez jesień i zime, ładnie sie wchłania i nie jest tłusty
:arrow: a na wiosne i lato używam balsamu LANCOMA ''Aroma Fit'' i do tego mam wode do ciała o tym samym zapachu :D

Edyta - Wto Mar 02, 2004 12:22 pm

obecnie używam balsamu Avon Naturals Green Tea

lubię balsamy szybko wchłaniające się i o zapachu brzoskwiniowym :mrgreen:

kryszka - Wto Mar 02, 2004 10:30 pm

Najbardziej lubię balsamy z tej samej serii co zapach. :D

A najważniejsze żeby balsam dobrze nawilżył skórę i ładnie pachniał.

Akacja - Sro Mar 03, 2004 10:51 pm

Na co dzień po kąpieli lubie używać oliwki w żelu bo mam dość suchą skórę. Jeśli chodzi o balsamy to chętnie używam serii Dove ze złotymi drobinkami, ślicznie pachie i mydło i balsam jak również piling. :)
Misiamo - Sro Cze 22, 2005 7:58 am
Temat postu: Re: Balsam do ciała.
Asiek napisał/a:
Macie jakiś ulubiony balsam do ciała?
Czym się kierujecie przy wyborze?

Ja ostatnio odkryłam balsam w piance z serii Cztery Pory Roku firmy Pharma CF. Szybko się wchłania, przyjemnie pachnie i jest bardzo wygodny w użyciu. Nie stosuję go jednak codziennie, bo:
"Nadużywanie balsamów to swoistego rodzaju rozleniwianie czynności wydzielniczych skóry. Większość balsamów zawiera parafinę, wazelinę, kwas stearynowy, glikol propylenowy – substancje zatykające pory, hamujące wymianę substancji między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Skóra pokryta tymi związkami dusi się, przestaje oddychać, a ścieranie i odnowa naskórka stają się utrudnione. We wszystkim należy zachować umiar. "
Wiecej na temat balsamów (i nie tylko) na stonie: http://www.luskiewnik.gow...sa2002_kosm.htm

kryszka - Sro Cze 22, 2005 8:10 am

No i proszę jakie mam teraz ładne wytłumaczenie na moje lenistwo i nieregularność stosowania takich kosmetyków. :lol:
szoko - Sro Cze 22, 2005 8:12 am

Misiamo, ale mnie tym wystraszyłaś- teraz już nie wiem czy używać tych balsamów czy nie używać?
a jeśli uzywać to jak często?

pipi - Sro Cze 22, 2005 8:44 am

Wychodzi na to że co drugie mycie ciała zakończyć można "balsamowaniem" :wink:
Dotka - Sro Cze 22, 2005 8:59 am

Jeśli chodzi o balsamy to podobnie jak Kryszka (szczególnie zimą i jesienią):
Cytat:
No i proszę jakie mam teraz ładne wytłumaczenie na moje lenistwo i nieregularność stosowania takich kosmetyków

Ja zazwyczaj stosuję: nawilżający balsam do ciała Avon (różany, taki lekko różowy) lub odżywczy balsam do ciała wanilia i mleczko sojowe (Avon) lub wyszczuplający krem antycelluitowy (Avon) lub żel wyszczuplający zielona herbata (Bielenda) lub VitaRetin Balsam wyszczuplający anty-cellulit (Bielenda) lub Cztery Pory Roku. Oczywiście nie mam wszystkich balsamów jednocześnie, jak się kończy jeden to kupuję drugi i stoi w zapasie. :lol: Mam też balsam do ciała Perceive (Avon) oraz balsam Hugo Boss od mojego kochanego Misia (+ perfumki do tego) :D Trochę tego jest....hihi. Kiedyś stosowałam jeszcze oliwkę dla dzieci Johnsona.

Misiamo - Sro Cze 22, 2005 12:06 pm

szoko napisał/a:
Misiamo, ale mnie tym wystraszyłaś- teraz już nie wiem czy używać tych balsamów czy nie używać?
a jeśli uzywać to jak często?

Od czasu kiedy przeczytałam na temat toksycznych składników w kosmetykach staram się używać jak najmniej "chemii". Wiem, że to w naszych czasach niezbyt proste. Znalezienie "naturalnych" produktów wcale nie jest łatwe, a jeśli juz takowe znajdziemy, to sporo kosztują.

Kiedy moja skóra jest naprawdę przesuszona, wówczas stosuję ww. balsam-piankę lub kremik dla dzieci firmy Ziaja (polecam).
A ostatnio wymyśliłam taki patent: kilka łyżek (2-3) oleju słonecznikowego + olejek cynamonowy (2 krople) + olejek grejpfrutowy (5 kropli) + olejek goździkowy (3 krople). Potem proszę mojego M. żeby mnie wymasował calutką ;)
Nie wiem jednak, czy taki zestaw ma jakiekolwiek działanie nawilżająco-odżywcze :) Relaksujace na pewno!

Kot - Sro Cze 22, 2005 12:20 pm

Misiamo podziwiam! Bardzo podziwiam!

Ja to za leniwa jestem na takie samodzielnie przyżądzane mikstury, a i olejków za bardzo nie lubię bo się długo wchłaniają

czasem coś do domu przywlekę, ale to od wielkiego święta potem użyję raz czy dwa i stoi taki balsam zapomniany ...

Teraz mam coś Ziai takie zielone oliwkowe i balsam miracle co dostałam w prezencie od mamy obu używam od wielkiego święta

szoko - Sro Cze 22, 2005 1:57 pm

Ja z racji tego że intensywnie opalam sie przed ślubem w ciagu ostatnich 2 tygodni wsmarowałam w siebie 3 balsamy(to znaczy nie ja tylko mój narzeczony wsmarował).
Ale teraz odkryłam absolutna rewelację-mus różany Dermiki. Odświeżający i ujędrniający. Ma swietna konsystencję i tak przyjemnie pachnie :roll:

Kot - Sro Cze 22, 2005 2:02 pm

mus różany mmmmmm cudnie brzmi

a drogie to cudo jest?

Misiamo - Sro Cze 22, 2005 2:30 pm

Kot napisał/a:
mus różany mmmmmm cudnie brzmi

a drogie to cudo jest?

Brzmi cudnie, a co powiecie na mus poziomkowy, czekoladowy, grejpfrutowy, cynamonowy. http://www.dermika.com.pl/variete_musy/index.html
Aż mi ślinka cieknie :) hmm... moze kiedyś się skuszę.
W sklepie internetowym esentia.pl musy kosztują 20,00-23,60 zł

Kot - Sro Cze 22, 2005 3:17 pm

o jakie fajne :happygirl:

jakie to kuszące.....

tylko taki duży wybór że i tak ne wiedziałabym na co się zdecydować ...

olenka85 - Czw Lip 28, 2005 6:47 pm

polecam DOVE ujedrniajacy firming cos tam, slicznie pachnie ! ziaja 100 % pielegnacji tez jest milutki, dla tych co mają suchąego t skóre polecam masło kakaowe z ziaji, niczego sobie, a do tani, ladnie pachnie, choc jest tlusty, ostrzegam !
tusia_queen - Pią Lip 29, 2005 8:27 am

ja uwielbiam balsam ujędrniający Lirene - ERIS
taka po nim cudowna skórka jest!! polecam goraco

Żaneta - Sob Sie 27, 2005 7:12 pm

Najlepsze są jednak chyba mleczka!
mAJ? DELIKATN? KONSYSTENCJ? I LATWO SI? ROZPROWADZAJ?!

Kamyk - Pon Sie 29, 2005 11:18 am

Ja z kolei polecam mleczko do ciała Garnier'a "skóra bardzo sucha" (ten czerwony)- REWELACJA! Super pachnie , szybko sie wchłania i doskonale nawilża :)
szept - Pon Sie 29, 2005 9:55 pm

Dove.
Uwielbiam te kosmetyki.

Kati - Wto Sie 30, 2005 4:16 pm

Popieram!!!
Ostatnio myję się kostką dove jedwabistą... NAJLEPSZA

Kot - Wto Sie 30, 2005 4:20 pm

balsam ujędrniający Loreal z seri Body Expertise

Kati napisał/a:
Popieram!!!
Ostatnio myję się kostką dove jedwabistą... NAJLEPSZA

to chyba nie balsam :roll:

Kati - Wto Sie 30, 2005 4:21 pm

To było odnośnie kosmetyków Dove...
Pusiak - Pon Wrz 12, 2005 7:58 am

Przedtem Dove, a teraz Skin so soft Avonu :) Obydwa mogę z czystym sumieniem polecać każdemu :)
bajeczka - Pon Wrz 12, 2005 8:06 pm

A ja mam 'budżetowe' Cztery Pory roku i też sobie chwalę. :mrgreen:
Misiamo - Pon Wrz 19, 2005 7:48 pm
Temat postu: Znalazłam balsam bez barwników, bez konserwantów!!!
Moje Drogie. Zupełnym przypadkiem znalazłam balsam, który:
1. nie zawiera barwników
2. nie zawiera konserwantów
3. nie zawiera oleju mineralnego (mineral oil - produkt destylacji ropy naftowej)
Balsam kupiłam w Rossmanie w cenie ok. 12 zł za 300 ml. Balsam przeznaczony jest przede wszystkim dla kobiet w ciąży oraz kobiet karmiacych piersią. Balsam nazywa się "Babydream".
Z opisu: balsam ma działanie odprężajace, poprawia elastyczność skóry a przy regularnych masażach zapobiega tworzeniu się rozstępów (...) Zawiera olej ze słonecznika i migdałów, witaminę E, rumianek oraz wosk pszczeli.
Wypróbowałam i jak dla mnie bomba!

Pusiak - Wto Wrz 20, 2005 10:31 am

Warto spróbować :)
Oli - Nie Paź 30, 2005 4:57 pm

Ja mam bardzo,ale to bardzo sucha skore i najlepszym dla mnie balsamem do ciala jest-Garnier(kolor wisniowy)na prawde polecam
Alma_ - Wto Lis 22, 2005 11:59 am

Ja lubie balsamy Erisa, Garniera, L'Oreala, Dove...

Lubię je zmieniać ;)

Mam zawsze kilka napoczętych butelek, których używam w zależności od nastroju.

szczako - Czw Lut 02, 2006 1:51 pm

lubie lekkie, delikatnie pachnace balsamy.

Eris, Ziaja, Dove, Nivea.

Alma_ - Pią Lut 03, 2006 9:15 am

A zimą zawsze wracam do zwykłej oliwki po każdej kąpieli - nic tak dobrze nie nawilża mojej skóry.
dorota20w - Pią Lut 03, 2006 8:04 pm

ja latem lubie lekkie balsamy a zimą takie tłuste :D jak jest którys za lekki dodaje oliwki dla dzieci :D

obecnie używam erisa waniliowego, Avonu senses zielonego i Oceanica malinowego który szczególnie polecam :graba:

Alma_ - Nie Lis 05, 2006 9:59 pm

Ja tez lubię cięższe balsamy na zimę - teraz zakochana jestem w maśle kakaowym Zjaii, skóra po nim jest mięciutka i tak cudnie pachnie :buja w oblokach:
Agati - Nie Lis 05, 2006 10:19 pm

Alma_ napisał/a:
Ja tez lubię cięższe balsamy na zimę - teraz zakochana jestem w maśle kakaowym Zjaii, skóra po nim jest mięciutka i tak cudnie pachnie :buja w oblokach:

Na zimę??? :wink: Ja masła kakaowego zjaii uzywałam latem. ?wietne do opalania :hyhy:

Alma_ - Nie Lis 05, 2006 10:20 pm

Latem? On się raczej kiepsko wchłania, w upale wszystko by się do niego przyklejało... :?
katarzynka1 - Pon Lis 06, 2006 10:01 am

Uwielbiam lekkie balsamy, super nawilzajace, nie mam tego jdynego zawsze ze sklepu wracam z czyms nowym
Agati - Pon Lis 06, 2006 11:54 am

Alma_ napisał/a:
Latem? On się raczej kiepsko wchłania, w upale wszystko by się do niego przyklejało... :?

No właśnie latem był super. Ja mam suchą skórę i do opalania był rewelacyjny :wink:
A przez to, że sie kiepsko wchłania to teraz sie nim nie smaruje, bo wszystkie ciuszki miałabym poprzyklejane do ciała :?

Alma_ - Pon Lis 06, 2006 11:54 am

Dlatego ja używam go na noc, cała pościel pachnie mi czekoladą :lol:
fiona83 - Pon Lis 06, 2006 11:58 am

Ja zafundowałam sobie Lirene Body Shaping :)
Lekki, miły i przyjemny :cwaniak: I nie uczula :twisted:

mischelle22 - Pon Lis 06, 2006 1:59 pm

A ja od kiedy zaszłam w ciążę pokochałam Jedwabisty Krem do Całego Ciała Dove Body Silk.
I używam go cały czas - ślicznie pachnie, szybko się wchłania - jest rewelacyjny :)

agniesia22 - Czw Sie 28, 2008 12:16 pm

Obecie przypadł mi do gustu Dove Body, ogólne różnego typu balsamy marki Dove są dla mnie dobre. Nie to że rewelacyjne ale dobre w przystępnej cenie.
elka85 - Czw Sie 28, 2008 6:48 pm

A ja od kilku lt jestem wierna balsamowi Nivea Body do skóry bardzo suchej (taki granatowy z białymi napisami ) :D
gosc - Czw Sie 28, 2008 7:23 pm

Ja tego Nivea Body używam obecnie, tj. w ciąży, bo bardzo dobrze nawilża skórę. Poza tym używam olejek przeciw rozstępom, taki najtańszy z Rossmanna - Babydream. Co ma być to będzie, najwyżej będę rozstąpiona. Ale wydaje mi się, że raczej nie, zwŁaszcza, że rozstępy mają również charakter genetyczny
podrozniczka - Sob Sie 30, 2008 7:53 pm

Ja lubie balsamy latwo rozprowadzajace sie. Teraz uzywam Garniera do suchej skory a zima lubie bardziej tluste kremiki typu "butter".
izunia_82 - Sob Lut 07, 2009 1:21 pm

Moim ulubionym balsamem, którego używam najczęściej jest Krem do ciała Silk i Cashmere z Oriflame. Jak dla mnie jest rewelacyjny, szybciutko się wchłania, bardzo nawilża(skóra po nim jest gładziutka) i ma przyjemny, delikatny zapach. :) Z tej samej serii używam mydła do mycia.
Kati - Sob Lut 07, 2009 5:07 pm

Obecnie na przemian Garnier do skóry wrażliwej
oraz

mischelle22 - Sob Lut 07, 2009 5:25 pm

Kupiłam sobie ostatnio Neutrogenę - jestem w nim zakochana [smilie=serduszka.gif]

Dokładnie ten :

Paula-S - Nie Lut 08, 2009 2:34 am

Rzeczywiście balsamy Neutrogeny są rewelacyjne dla suchej skóry. Chyba najlepsze w swojej klasie. Również polecam ! :mrgreen:

A oprócz Neutrogeny jeszcze L'oreale, też się sprawdzają.

izunia_82 - Nie Lut 08, 2009 5:19 pm

Może się skuszę na ten balsam skoro tak go polecacie. a jaka jest cena tego balsamu :?: :?: :?:
mischelle22 - Nie Lut 08, 2009 6:50 pm

Teraz w ross i chyba w tesco (czy w drogeii natura :roll: ) za niecałe 20 zł.
izunia_82 - Pon Lut 09, 2009 9:22 pm

Dzisiaj go właśnie kupiłam w Rossmannie za 18,90zł i przetestuję go zaraz po kąpieli. :)
Klaudynka - Pon Lut 09, 2009 9:35 pm

Z balsamów, tylko nivea do skóry wrażliwej, jest świetny :)

słonko - Wto Lut 10, 2009 6:53 am

I ja go używam od kilku butelek :wink: - jestem bardzo zadowolona - ładnie pachnie, dobrze się wchłania.
rajeczka - Wto Lut 10, 2009 9:42 am

neutrogena :) :) super nawilza ..oraz kolejnym godnym polecenia jest "vaseline intensive care" slicznie pachnie ,dobrze nawilza..szkoda ,ze niedostepne w Polsce :/ a szkoda bo kupilam go w USA
joannakarolina - Wto Paź 06, 2009 10:18 pm

Ja używam migdałowego balsamu do ciała AA, mam skórę skłonną do alergii i bardzo przesuszoną i ten balsam jest jak dla mnie super.

kakonka - Czw Lis 05, 2009 8:04 pm

mnie siostra jakiś czas temu do nivea happy time przekonała, lekki, niesamowicie pachnący i szybko sie wchłania :)
Malena - Pią Lis 06, 2009 6:10 pm

Polecam dość trudno dostępny, ale rewelacyjny balsam Queen Helene Cocoa Butter. Kupiłam kiedyś w USA 2 butelki (litrowe za 3 dolary) i używałam w nieskończonosć, nie kupowałam żadnego innego, a skore mialam świetnie nawilżoną. Nadaje się on też do używania przy opalaniu w solarium. Widuję go czasem na allegro, u nas jest niestety droższy, ale umówmy się, litr balsamu starcza na bardzo długo.

[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 6:12 pm ]
Zauwazyłam, że na allegro jest wersja mniejsza, 425 ml za 45 zł. Ale zdzierstwo w porównaniu z USA...

madzik_86 - Pią Lis 06, 2009 10:23 pm

ja zazwyczaj mleczko Garnier to w czerwonej butelce :)
motylica - Wto Gru 22, 2009 8:54 pm

ostatnie odkrycie:

ppola - Wto Gru 22, 2009 9:25 pm

motylica, spojrzalam na balsam na cyferki pod avatarem i struchlalam - ja myslalam ze na takie balsamy mam wiecej czasu niz poł roku ;P
motylica - Wto Gru 22, 2009 9:42 pm

fakt ppola... brzmi poważnie "ciało dojrzałe" ... ale masło jest fantastyczne! polecam naprawdę! ... sowja drogą już 20 lat nie mamy :smile:
mietka - Wto Gru 22, 2009 10:30 pm

motylica napisał/a:
sowja drogą już 20 lat nie mamy

a wlasnie, ze jeszcze macie, malpy jedne!
przynajmniej 2 macie z przodu, a ja? juz tylko z tylu :(

Brinka - Sob Sty 02, 2010 6:54 pm

Ja uwielbiam balsam dove pro age - jest z tych tłuściejszych, dla mojej przesuszonej skóry fantastyczny (nawet pani dermatolog pochwaliła moje ładnie nawilżone łydki ;) ) i uwielbiam jego zapach.
Czasem jak mam potrzebę poprawy nastoju to używam masła kakaowego lub waniliowego ziaja - te zapachy koją moje nerwy i pobudzają zmysły, a nawilżają też całkiem dobrze ;)

elizka85 - Wto Lut 16, 2010 12:29 pm

Ostatnio odkryłam balsamy z serii Tutii Frutii (czy jakoś tak :) . Pachną nieziemsko np zapach karmelowo-cynamonowy , dobrze nawilżają. koszt ok 12 zł za 400g
słonko - Wto Lut 16, 2010 1:09 pm

Ja od jakiegoś czasu używam masła kakaowego Ziaja - super zapach.
elizka85 - Wto Lut 16, 2010 1:44 pm

Zgadzam się z Tobą słonko, pachnie jak wafelki czekoladowe :)
randomgirl - Sob Mar 06, 2010 12:02 am

Misiamo napisał/a:
"Nadużywanie balsamów to swoistego rodzaju rozleniwianie czynności wydzielniczych skóry. Większość balsamów zawiera parafinę, wazelinę, kwas stearynowy, glikol propylenowy – substancje zatykające pory, hamujące wymianę substancji między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Skóra pokryta tymi związkami dusi się, przestaje oddychać, a ścieranie i odnowa naskórka stają się utrudnione. We wszystkim należy zachować umiar. "

Dokładnie.
Dlatego ja używam balsamu maksimum 3-4 razy w roku. Na mojej półce stoi i czeka na przedatowanie Ziaja z olejkiem bawełnianym, witaminą E i prowitaminą B5.

Mimo wszystko polecam ten balsam :)

Chyba powinnam rozejrzeć się za jakimiś jednorazówkami :smile:

szaraczarownica - Sob Mar 06, 2010 9:11 pm

Też tak uważam. Co więcej, ja to nawet nie lubię się smarować. Niestety moje AZS nie daje mi o sobie zapomnieć, szczególnie w zimie, ale znalazłam balsam idealny dla mnie - z konopii indyjskich z The Body Shop. Wystarczy, że posmaruję się raz w tygodniu i jest super. Krem do rąk też mam z tej serii :)

Elwirka1 - Wto Mar 09, 2010 11:01 am

A ja uwielbiam balsamy Garniera'a i czasem używam Ziaji
owieczka_foto - Wto Mar 09, 2010 1:59 pm

Elwirka1 napisał/a:
A ja uwielbiam balsamy Garniera'a

Miałam Ujędrniające mleczko do ciała - dla skóry, której brakuje jędrności i byłam bardzo niezadowolona, zostawiało taką niemiłą warstwę na skórze.

=MiLi= - Wto Mar 09, 2010 11:19 pm

Elwirka1 napisał/a:
A ja uwielbiam balsamy Garniera'a

Ja nie cierpię, wysuszają mi skórę okrutnie

martula_87 - Nie Maj 16, 2010 9:29 am

Mi najbardziej odpowiadają balsamy Garnier.
Zdarza mi sie również używac balsamu Avonu do skóry suchej z olejkiem ryżowym.

kazia - Nie Maj 16, 2010 11:47 am

Uwielbiam mleczko do ciała Ziaja .Nie lubię długo wchłaniających się balsamów.
Magdzik - Sro Sie 18, 2010 11:23 am

Madlen_ napisał/a:
Ja różnych używam, raczej za każdym razem mam innej firmy.

Ja też zmieniam ale zawsze biorę o działaniu ujędrniającym,lub wygładzającym,oraz nawilżającym :rev

ewex - Pią Gru 10, 2010 8:24 pm

Polecam balsam AA z serii Ciało Wrażliwe:

Jest rewelacyjny. Pachnie ładnie i niesamowicie wygładza skórę.

paulinkaaMU - Sro Gru 15, 2010 7:37 pm

ja już od chyba 2 lat jestem wierna:

śliczny zapach, doskonale się wchłania i super nawilża :D

Frezja1980 - Sro Gru 15, 2010 7:51 pm

bardzo fajny balsam szybko się wchłania i dobrze nawilża :lol:
[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

M4rcysi4 - Wto Gru 21, 2010 12:08 am

Czerwony Garnier.

owieczka_foto ten żółty to chyba najgorszy z całej serii. Po czerwonym byłam zszokowana tym balsamem. Opakowanie z 1/3 zawartości wywaliłam, bo mimo przekonania żeby nie marnować to już nie dałam rady z niego korzystać. Masakra.

owieczka_foto - Sob Sty 01, 2011 5:13 pm

M4rcysi4, balsamy do ciała to u mnie stare dzieje ;) zmieniłam na oliwkę i jestem bardzo zadowolona. Teraz używam Babydream'a.
Magdzik - Sro Sty 12, 2011 3:54 pm

Obecnie używam balsamu o zapachu gorzkiej czekolady,a ostatnio miałam marcepan :z jezorem:
marzeneczka - Sro Sty 12, 2011 8:07 pm

Polecam Nivea wygładzający balsam do ciała....rewelacja.....pieknie pachnie i super wygladza skore.
anuszkaa - Wto Mar 22, 2011 11:31 am

a ja zaczelam uzywac

Pozytywnie mnie zaskoczyl. Mam bardzo sucha skore, a super nawilza i dosyc dlugo :)

olivka_ja - Wto Mar 22, 2011 4:14 pm

uwielbiam pachnące balsamy, i masła do ciała
mój ulubiony to truskawkowy z body shop'u :)

kinix21 - Sro Lip 13, 2011 7:43 pm

ja od dawna używam:

i jak na razie się sprawdza
fajny był tez Dove Summer Glow z drobinkami złota, ale nie wiem czy go jeszcze sprzedają

Elwirka1 - Pią Lip 15, 2011 6:10 am

ja odkryłam ten:

i jest najlepszy z najlepszych :)

ardillaroja - Czw Sie 04, 2011 7:50 pm

słonko napisał/a:

ja też, czekoladowy też jest niczego sobie :)

Kati - Pon Sie 29, 2011 6:57 am

Polecam ten

eveline wanilia / kozie mleko

tylko ja kupiłam w biedronce 500 ml z pompką :) za 13 zł

REWELACJA po opalaniu. Wchłania się błyskawicznie i pachnie... :oczami:

Elaes_87 - Czw Wrz 01, 2011 11:13 am

ja polecam masło do ciała firmy Bielenda. super gęsty a przez to wydajny. bardzo szybko wsiąka. jest w okrągłych pojemniczkach i cena tez przystępna ok. 15 zl
Miguela - Nie Wrz 04, 2011 6:43 pm

ja używam Dove CremeOil dla mnie rewelacja

[ Dodano: Nie Wrz 04, 2011 7:45 pm ]
jest to żel pod prysznic ale dzięki niemu nie muszę używać balsamu :)

Happy Mummy - Czw Wrz 15, 2011 9:17 pm

Moje ulubione to masła i lotiony z Body Shop, skóra mięciusia i smakowity zapach :P Również Soap&Glory są rewelacyjne, ale ta firma jeszcze mało znana w Polsce.
Kasia13 - Sro Sie 15, 2012 5:46 pm

Przez ostatnie dwa tygodnie używam balsamu brązująco-ujędrniającego LIRENE.
Próbuje w ten sposób zatrzymać swoją opalenizne najdłużej jak się da. :smile:

Prowansja - Nie Paź 14, 2012 10:53 pm

słonko napisał/a:
Ja od jakiegoś czasu używam masła kakaowego Ziaja - super zapach

Ja też używam w sumie od niedawna ale jestem baaaardzo zadowolona z tego masła, prześlicznie pachnie i błyskawicznie się wchłania, dobrze nawilża skórę. Dzięki niemu polubiłam się balsamować :)

Ambrozja - Pon Paź 15, 2012 7:54 am

A ja w zimie zawsze używam

agacionek - Pią Paź 19, 2012 12:07 pm

Cytat:
A ja w zimie zawsze używam

No ja używam go prawie cały czas :)

Zuza12345 - Pią Paź 19, 2012 12:54 pm

ardillaroja napisał/a:
słonko napisał/a:

a ja własnie średnio jestem z niego zadowolona.. gęsty, więc powinien być bogaty i dlugo powinno się czuć nawilżenie, a niestety ja nie czuję i zapach nie utrzymuje sie zbyt dlugo niestety..choć naprawdę pachnie apetycznie..

justine81 - Pią Paź 19, 2012 5:31 pm

Zuza12345 napisał/a:
a ja własnie średnio jestem z niego zadowolona.. gęsty, więc powinien być bogaty i dlugo powinno się czuć nawilżenie, a niestety ja nie czuję i zapach nie utrzymuje sie zbyt dlugo niestety..choć naprawdę pachnie apetycznie..

zgadzam się z Tobą, apetyczny zapach to jego główna zaleta :)

grejpfrut - Wto Paź 23, 2012 9:18 am

Tak jak Ambrozja i agacionek używam czerwonego garniera :)
Juska - Wto Maj 14, 2013 9:00 am

Przychylam się do powyższych zdań. Czerwony Garnier jest super - ja w ogóle lubię gęste balsamy i mleczka, dlatego wybieram także:

albo ten:

[ Dodano: Sro Cze 12, 2013 8:26 pm ]
Dokonałam nowego odkrycia :D Dzisiaj na półce w Rossmanie znalazłam coś zaskakującego: balsam pod prysznic :D

Już go wypróbowałam i powiem Wam, że RE-WE-LA-CJA!!!! Używa się go pod prysznicem, bezpośrednio po myciu, bardzo fajnie się rozprowadza a po wysuszeniu skóra jest mięciutka i pięknie pachnie. Widziałam też w wersji dla bardzo suchej skóry:

Tinny - Pon Wrz 30, 2013 10:26 pm

A ja sobie kupiłam Decubal - bardziej z ciekawości, bo znałam tylko z opowieści na forach, ale jestem naprawdę zadowolona. Używa któraś z Was?
hany - Czw Paź 03, 2013 12:00 pm

Również uzywam tego balsamu pod prysznic i jestem zadowolona :) polecam :)
Tinny - Czw Paź 03, 2013 7:28 pm

Ja się skusiłam na cały zestaw, kochana :D Tak już mam, że jak mi się jakiś kosmeyk spodoba, to lubię mieć całą linię.
Sisska - Pią Paź 04, 2013 8:42 pm

a uzywacie tej nivei zamiast zwyklego zelu pod prysznic, czy najpierw w ruch idzie zel, a potem balsam??? ja dostalam probke od kolezanki na przetestowanie. mnie nie podszedl, jak dla mnie zbyt krotko utrzymuje nawilzenie. no i jak uzywa sie zelu i dopiero potem balsamu to dla mnie zadna oszczednosc czasu, zwlaszcza ze tani to on nie jest.

ostatnio w promocji w rossmanie bylo to i kupilam przypadkiem:

jestem bardzo zadowolona. moze nie pachnie mango, ale jest gesciejszy niz zwykly zel, co mnie sie osobiscie bardzo podoba. przynajmniej nie splywa za szybko jak inne zele i nie musze sie martwic, ze za duzo wyleje mi sie na reke :P mam raczej sucha skore, szczegolnie nogi i rece i nie moge sie obejsc bez balsamu, a uzywajac tego zelu nie musze sie tak czesto balsamowac.

Juska - Wto Gru 03, 2013 5:26 pm

Sisska, najpierw normalnie się myjesz żelem, potem smarujesz balsamem :)
Julka.a - Czw Gru 05, 2013 1:46 pm

Oliwka w żelu johnson baby :) super nawilża :)
agacionek - Czw Gru 05, 2013 7:55 pm

Julka.a napisał/a:
Oliwka w żelu johnson baby super nawilża

Jak dla mnie to ona tylko natłuszcza.

Ja ostatnio używam masła

Fajny na lato- ładnie pachnie, długo utrzymuje się na skórze, nawilża.

Sajgonka - Sro Sty 08, 2014 4:49 pm

Mam to masło, zapach ma rewelacyjny.
msmika - Sro Sty 08, 2014 8:10 pm

JA ostatnio zużywam swoje zapasy...i na przemian stosuję dwa balsamy z Yves Rocher wersję świąteczną

oraz owoce leśne z tej serii

Skyler - Wto Sty 14, 2014 7:37 pm

Ja z racji kuracji witaminą A mam mocno wysuszoną skórę na całym ciele, specjalny żel pod prysznic nie pomagał, zwykłe balsamy dostępne w drogeriach tez niestety nie. Zdecydowałam się na poleconą przez moją panią dermatolog firmę która specjalizuje się w wysuszonej skórze i zakupiłam balsam do ciała firmy Decubal

Używam go już od tygodnia i różnica jest diametralna. skóra jest fajnie nawilżona i ujędrniona. jedyna wada to napisane jest że jest bezzapachowy ale niestety ma średni zapach, na szczęście po 5 minutach przestaje go czuć

cena to ok 23 zł w aptece

asimi - Wto Sty 14, 2014 10:26 pm

a ja polecam balsamy Gracja- używam mandarynkowego i oliwkowego, są świetne i na prawde działają :) Cena też nie jest wysoka- ok 10zł za 200ml
Catylyn89 - Sro Sty 15, 2014 1:00 pm

Używam na zmianę Garniera czerwonego i masła kokosowego :) Ten pierwszy fantastycznie nawilża :)
karolina_002 - Sro Sie 20, 2014 4:57 pm

ja używam kilku - jak chcę nawilżenia to Emolium

Nie pachnie, jest hipoalergiczny, szybko się wchłania.

A jak chcę czegoś pachnącego to zazwyczaj są to balsamy dove. Ostatnio kupiłam całkiem fajne cudeńko na lato - krem do ciała Avon Skin So Soft Enhance&Glow - mega rozświetla skórę :)

issna - Sro Sie 27, 2014 12:08 pm

Ja bardzo rzadko korzystam z balsamów. Ponieważ bardzo często zapominam o ich użyciu. Zdecydowanie częściej decyduje się na "nawilżającą" kąpiel np. w mleku.