Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Zdrowie i Uroda - Wiek robi swoje...

SylTom - Sob Sty 20, 2007 10:43 am
Temat postu: Wiek robi swoje...
Mam pytanie do forumowiczek, poniewaz nie moglam dokladnie znalezc informacji o kosmetykach dla kobiet, ktore powoli chca walczyc z wiekiem. Chcialabym dowiedziec sie czy ktoras z was uzywa juz jakiegos kremu przeciw zmarsczok i jAki moglaby polecic?
Chodzi mi glownie o te rekomendowane dla dziewczyn a nie dojrzalych pan bo to jest duza roznica!!!! Poszlam do kosmetyczki i ona w trakcie zabiego zaproponowala mi kupienie kremu pod oczy BEZ RETINOLU tylko zapomnialam sie spytac o konkretna nazwe i teraz nie wiem ktory bylby odpowiedni. jakies sugestie???

pipi - Czw Sty 25, 2007 2:47 pm

Powiem tak, pod oczy używałam nawet już w desperacji kremu z retinolem.
Okazało się jednak że odpowiedni krem nawilżający potrafi zdziałać znacznie więcej, a krem z retinolem zero skutków tylko coraz gorzej. :razz:

madzia8181 - Pią Sty 26, 2007 9:48 am

hmmm ja tez tak sobie mysle że czas zacząc dbać , przynajmniej o okolice oczu...jakis kremik by sie przydal... :]
Agnieszka19 - Pią Sty 26, 2007 2:00 pm

Ja zdecydowanie mogę polecić żel ultraregenerujący firmy Eris. To jest żel na okolice oczu. Do tego mozna dokupic płyn relaksujący do nasączania płatkow na oczy. zawierają algi, hiacynt wodny. Najpierw nakłada się żel i wmasowuje w okolice oka ze szczególnym uwzględnieniem kocich łapek a później nakłada na oczy płatki nasączone płynem relaksującym. Zabieg super przyjemny i efektowny przynamniej moim zdaniem :smile:
madzia8181 - Pią Sty 26, 2007 2:02 pm

hmmm brzmi kusząco ale ja po erisie mam uczulenie i szypią mnie oczy stad nie zaufalabym kremowi na powieki z tej firmy...
ale widac tobie sie sprawdza wiec to chyba kwestia indywidualna niz jakas wina firmy...
:]

Marti - Sro Sty 31, 2007 11:33 am

Ostatnio odkryłam w aptece łódzka firmę Dermedic. Ma serię effectival, która jest dla kobiet po 25 r.ż. Mam krem pod oczy i regenerujący odżywczy do twarzy. Super! Mimo tego, że mam tłustą cerę doszłam do wniosku, że leciutkie kremy przestały mi wystarczać. A ten jest w sam raz.
www.dermedic.pl

Szpilka - Czw Lut 01, 2007 7:51 pm

ja używam serii nivea z Q10.. i jestem zadowolona.. tym bardziej ze mam sucha skóre i zima krem jest obowiazkowy