Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Zdrowie i Uroda - mikrodermabrazja

Alma_ - Pon Kwi 10, 2006 9:52 pm
Temat postu: mikrodermabrazja
Czy któraś z Was poddawała się temu zabiegowi?
W warunkach domowych czy profesjonalnie, w gabinecie kosmetycznym lub dermatologicznym?
Jakie efekty?

Ja skusiłam się na domową mikrodermabrazkę oferowaną przed dr Eris. Zestaw składa się z trzech kosmetyków: (1) płyn enzymatyczny, (2) peeling właściwy i (3) łagodzący krem na dzień z filtrem SPF30.

Ale szczerze powiem, że bez rewelacji, efekt jak po dobrym peelingu - skóra jest faktycznie gładsza i bardziej miękka, może też odrobinę jaśniejsza, ale spodziewałam się nieco bardziej spektakularnych efektów :?

Czy ten sam zabieg robiony w profesjonalny sposób wygląda inaczej?
Czy jest skuteczniejszy?

Jeśli macie jakieś doświadczenia w tej kwestii, to podzielcie się proszę, bo zastanawiam się, czy warto sobie coś takiego zafundować 8)

efina - Wto Kwi 11, 2006 5:10 pm

Sa rozne rodzaje mikrodermabrazji..Mirodermabrazja domowa nie daje takich samych efektow co mikrodermabrazja za pomoca aparatury w dobrym salonie kosmetycznym..Ja mam problemy z buzka bo kiedys mialam trodzik mlodzienczy i zostaly mi po nim blizny na twarzy,ktore teraz staram sie na wszystkie sposoby usunac..ucze sie dodatkowo w szkole kosmetycznej wiec korzystam ze wszystkich zabiegow rozjasniajacych i usuwajacych blizny i powiem ci ze najlepsze efekty sa po zastosowaniu kwasow owocowych..A co do mikrodermabrazji to tez z niej teraz korzystam,ale wole zdecydowanie kwasy..Natomiast efekty widac dopiero po kilku zabiegach-po jednym zabiegu napewno cera znacznie sie nie poprawi..Jakbys chciala cosik jeszcze sie dowiedziec to sluze pomoca!!! :lookdown:
FifthAvenue - Wto Sie 15, 2006 2:37 pm

Moja znajoma przeszla zabieg dermabrazji.. profesjonalny, tylko wlasnie nie pamietam czy to byla MIKRO dermabrazja czy po prostu dermabrazja. Nie wiem czy to to samo, ale chyba nie.... W kazdym razie, ten zabieg, ktory na niej wykonano w klinice w Poznaniu okazal sie rewelacyjny. Miala bardzo zniszczona cere po tradziku, wprawdzie wszystkiego usunac sie nie dalo, ale roznica przed-po jest bardzo widoczna.
Jest to jednak podobno strasznie bolesny zabieg. Moze nie sam zabieg, ale kilka dni po.

gaska_balbinka - Pon Wrz 18, 2006 5:12 pm

Dziewczyny, od jakiegoś czasu myślę o tym zabiegu. Nie mam pojęcia gdzie z tym pójść. Może mogłybyście polecić mi jakiś gabinet kosmetyczny w Łodzi lub najlepiej w Pabianicach, w którym wykonują takie rzeczy. Ja kosmetyczkę odwiedziłam tylko raz w życiu przed ślubem. Mam ogromny problem z trądzikiem na tle hormonalnym. Leczenie gin-endo przynosi pozytwne efekty, ale blizny na mojej twarzy są koszmarne. Dotąd celowo unikałam kosmetyczek, bo mieszkając w akademiku napatrzyłam się na kłopoty dziewczyn, które zaczęły się właśnie po zabiegach kosmetycznych (gronkowce, głębokie blizny) do tej pory mam awersję do tego, by ktokolwiek manipulował mi przy twarzy. No, ale wszystko się zmienia, technologie kosmetyczne też są teraz inne niż kilka lat temu i podejście do higieny chyba również. Polećcie coś, please....
pamelka1984 - Pon Wrz 18, 2006 7:01 pm

Właśnie mam ten sam problem z trądzikiem i na ślub chciała bym go zlikwidowac moze któraś z was zna jakiś adres gdzie mogła bym podac sie temu zabiegowi. czekam na jakś odpowiedz
grusia - Pon Wrz 18, 2006 8:09 pm

Witam.
Ja już kożystałam z tego zabiegu w prywatny gabinecie kosmetycznym w klinice DERMED w Łodzi. Traktują tam klientów jak pacjętkę a nie "kilenta". Byłam bardzo zadowolona, moja koleżanka która poleciła mi tą klinike też jest bardzo zadowolona z ich usług.
Stronka: http://www.dermed.com.pl/
Gorąco polecam, miałam też tam robiony zabieg u dermatologa ze znieczuleniem i wszystko przebiegło w porządki.
Polecam i pozdrawiam.
:D

pamelka1984 - Wto Wrz 19, 2006 6:52 am

Dzieki za podanie gdzie moge wykonac ten zbieg. Mam jeszcze jedno pytanie jak sie czułaś po zabiegu, i czy długo sie to goiło. Ile czasu przed wielkim dniem poddałas sie temu zabiegowi.
grusia - Wto Wrz 19, 2006 10:37 pm

Ja byłam w Dermedzie na zwykłym oczyszczaniu skóry (raz w roku oczyszczam skóre u kosmetyczki), Pani kosmetyczka wykonała mi mikrodermobrazje w bardzo delikatnej wersji. Zabieg ten nie bolał mnie gdyż był wukonywany bardzo delikatnie, moja skóra nie potrzebowała silnej mikrodermobrazji. Na końcu po wszystkim kosmetyczka smaruje twarz jakims "mazidłem" (więc nie widać że twarz jest czerwona) nie wiem co to bylo czy krem czy coś ineego i do końca dnia nie można myć buzi i malować się.

Pozdrawiam
:P

evcia84 - Sro Wrz 20, 2006 7:43 am

W Pabianicach jest już salon gdzie wykonują mikrodermabrazje. W salonie Beata na ul. Jutrzkowickiej 49. Byłam tam i na prawde wszystko jest co powinno być. Mają nawet saune :) Numer do salonu oczywiście w polecanych salonach :)
pamelka1984 - Sro Wrz 20, 2006 9:01 am

dzieki dziewczyny mam nadzieje ze jak sie poddam takiemu zabiegowi to nie bede wyglodała strasznie. Jak umówie sie na wizyte to dam wam znac co mi powiedizała kosmetyczka oki
Pozdrawiam

gaska_balbinka - Sro Wrz 20, 2006 9:43 pm

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) Evcia, w "?yciu Pabianic" widziałam ogłoszenie salonu kosmetycznego na 3 go maja. Z ogłoszenia wynika, że w zakładzie tym pracuje również dermatolog. Może coś wiesz o tym miejscu?

Zakład na Jutrzkowickiej to już dawno sobie darowałam. Miałam tam ślubną fryzurę robić i fryzjerka nawaliła. (Nie jestem pewna czy mam na myśli to samo miejsce co Ty - gabinet kosmetyczny i zakład fryzjerski w jednym) Rzekomo zachorowała, ale inna pracownica zapewniała mnie, że na pewno w dniu ślubu bedzie mogła pracować. Na dwa dni przed ślubem dowiedziałam się, że jednak nie będzie mogła ułożyć mi włosów. Wyobrażacie sobie jaki stres przeżyłam? Na szczeście wszystko dobrze się skończyło, ale na Jutrzkowickiej podziękowałam również za makijaż i inne rewitalizujące cerę bajery - biorąc pod uwagę fakt jak można na nich liczyć.

Najchętniej zrobiłabym ten zabieg jednak w Pabianicach, bo na codzień mieszkam w Warszawie, w Pabianicach jestem tylko w niektóre weekendy. Do Łodzi trochę daleko i pewnie zawsze drożej, a w stolicy to w ogóle ceny są oszałamiające.

Ewela - Czw Wrz 21, 2006 1:11 pm

Ja także korzystam z usług Dermedu z Łodzi, leczę trądzik.Jestem bardzo zadowolona z obsługi, nigdzie wcześniej nie byłam tak miło i fachowo traktowana. Lekarz poświęca pacjentowi wiele czasu itp. Na mikrodermabrazję jestem umówiona na przyszły poniedziałek więc opowiem o efektach. Zabieg wykonuje pani dermatolog.
evcia84 - Pią Wrz 22, 2006 10:50 am

Z tego co wiem to odeszła stamtąd ( na jutrzkowickiej) fryzjerka i powiedziała o tym swojej szefowej dokładnie 2 dni po chorobowym i otworzyła sobie swój zakład i wykosiła połowę (jak nie większosc) klientek. A szefowa nic nie wiedziała o tym wręcz sama fryzjerka zapewniała ją że na pewno będzie no ale tak wyszło. Ja tam robiłam mikrodermabrazje plus maseczkę z kwasami i jestem bardzo zadowolona. założyłam równiez paznokcie żelowe :) . Tam pracują głównie na kosmetykah Thalgo (przed zabiegiem wszystko pokazuje co uzywa) a to na prawde bardzo dobra firma. W innych salonach nawet nie wiesz co za badziewie kładą Ci na twarz. Mam bardzo dobre zdanie o tym salonie. Nie potrzebnie się zraziłaś.
A o tym na 3 maja to nic nie słyszałam :) Pozdrawiam

efina - Sob Wrz 23, 2006 5:57 pm
Temat postu: Ja rowniez polecam Dermed:)
Ja rowniez mialam kiedys problemy z tradzikiem i pozostalosciami po nim..Zaczelam chodzic wlasnie do Dermedu i efekty byly zadowalajace..Teraz juz prawie nie mam blizn po tradziku-no moze jeszcze troszke-ale to juz nie to samo co kiedys..Robie sobie dodatkowo 2 razy do roku zabiegi(bo jestem kosmetyczka wiec robie sobie sama) z zastosowaniem kwasow owocowych i to daje rowniez doskonaly efekt..Polecam zarowno mikrodermabrazje wlasnie w DERMEDZIE jak i zabiegi z kwasami owocowymi:)Efekty gwarantowane!!!pozdrawiam..
ancia19 - Nie Paź 08, 2006 12:46 pm

Ja używałam na razie tylko domowej mikrodermabrazji (na razie AVON Anew, ale zamierzam kupić zowy zestaw Oriflame). Efekry są na pewno lepsze niż po zwykłym peelingu, ale to nie jest na pewno to co profesjonalny zabieg. Cudów (np. wygładzenia blizn) spodziewać się nie można... Ale cera ładnie się oczyszcza i wygładza na kilka dni.
gosc - Czw Lis 02, 2006 9:53 pm

Forumki a nie orientujecie się może jak dziaŁa i czy warto spróbować stosować zestaw kosmetyków Vichy Normaderm System Odnawiający "Czysta Skóra"? Czy to dziaŁa tak jak mikrodermabrazja? Czy jest skuteczne? Na jak dŁugo starcza jeden zestaw? A może jednak lepiej zainwestować w zabieg mikrodermabrazji w salonie kosmetycznym/dermatologicznym (jak Dermed)? Poradźcie :!:
Duszka - Sob Lis 04, 2006 9:08 am

Ja wlasnie tez sie zastanawiam nad mikrodermabrazja. Namawia mnie na ten zabieg moja kosmetyczka. Ona go robi razem z zastosowaniem kwasow owocowych + stosowaniem pozniej przez jakis czas odpowiedniego kremu (oczywiscie jesli jest potrzeba). Na razie dostalam od niej jego probke kremu "po" i mam zobaczyc czy przed zabiegiem nie bedzie on mnie uczulal lub cos w tym rodzaju.
Sam zabieg wykonuje sie tylko w okresie pozna jesien/zima - nie mozna sie pozniej wystawiac na slonce (rowniez solarium przez jakis czas odpada). Ja mam z kolei problem z tzw. choroba kasjerek (wlasnie sie dowiedziala, ze to co mi wyskakiwalo co jakis czas na brodzie - male czerwone chrostki i schodzaca skora - tak sie nazywa - leczylam to wczesniej u dermatologa ale on nie wpadl ze to jest wlasnie to) i mozna to zlikwidowac tylko przez mechaniczny peeling lub wlasnie mikrodermabrazje (jest bardziej delikatna od mechanicznego peelingu).
Moja kosemtyczka opowiedziala mi o tym jak to bedzie wygladac. Z uwagi na fakt, ze slub za 5 m-cy wiec na zabieg powinnam sie zdecydowac juz teraz (2 - 3 powtorzen, zeby byly efekty) razem z kwasami + odpowiedni krem. Wtedy w odpowiednim momencie bede mogla isc do solarium i nie bedzie problemu, ze cos mi sie stanie. Mowila rowniez, ze zabieg ten nie pozostawia zadnych sladow i mozna spokojnie wyjsc po nim do ludzi i ze jest bezbolesny.

To tyle co wiem na ten temat obecnie. Jak juz bede po to dam znac jak to wyglada.

Ita - Sob Lis 04, 2006 7:39 pm

Moje doświadczenia z mikrodermabrazja sa nastepujace:jestem w tej chwili po 13 zabiegach zrobiłam je w przeciagu kilku miesiecy raz na dwa tygodnie.Ja robiłam te zabiegi u kosmetyczki, gdyz obecnie mieszkam w wawie i nie chciało mi sie dojezdzac do łodzi do dermedu czego teraz załuje. Moja cera wyglada nieciekawie po powaznych zaburzeniach hormonalnych, które wyleczyłam,a blizny zostały :( Po kazdej mikro.. moja twarz była podrazniona i goiła mi sie około tygodnia. Jesli ktos nie ma blizn polecam,a tym którzy maja blizny niech lepiej ida do dermedu.Teraz Jestem umówiona w dermedzie na dwa zabiegi, a pozniej ide pod laser erbowy w nim moja nadzieja :)
magdallena - Wto Maj 01, 2007 1:30 pm

Macie już jakieś nowe doświadczenia w tej kwestii?
EJ-ET - Czw Maj 03, 2007 2:23 pm

piszcie, piszcie, please; ja też jestem żywo zainteresowana tematem!
gosc - Czw Maj 03, 2007 4:20 pm

EJ nie jestem w 100% pewna ale ten zabieg można wykonać chyba wtedy gdy nie ma już żadnych wyprysków, tylko w celu zniwelowania plam potrądzikowych
ewuncia80 - Czw Maj 03, 2007 7:01 pm

Ja byłam na mikrodermabrazji 4 razy, niestety w duzych odstepach czasowych (z braku funduszy). Może dlatego nie zauważyłam aby moje blizny po trądziku się spłyciły, ale i tak jestem z niego zadowolona. Skóra robi się gładsza, milsza w dotyku, lepiej wchłania kremy i maseczki bo się delikatnie oczyszcza i złuszcza martwy naskórek
Mnie kosmetyczka powiedziała ze można robić ten zabieg jak mamy jakieś pojedyncze krostki ale na pewno nie jak są stany zapalne.
Zabieg ogólnie nie jest bolesny, zdecydowanie przyjemniejszy niż np. tradycyjne oczyszczanie twarzy.
Co do tych zestawów do mikrodermabrazji dostępnych w sklepach to są one dobrym uzupełnieniem zabiegfów u kosmetyczki ale chyba nie są w stanie ich zastąpić.
Niedługo pewnie znowu się wybiorę na mikrodermabrazję:)

EJ-ET - Sro Cze 27, 2007 4:50 pm

zapisałam się do Dermedu na przyszły tydzień, także napiszę po zabiegu co i jak
gosc - Nie Lip 01, 2007 5:54 pm

Ewuniu ale byŁaś najpierw u dermatologa, który pozwoliŁ przeprowadzić taki zabieg :?:
jak będziesz po to daj znać jak poszŁo, jakie masz samopoczucie i jakie efekty (choć mam pewność, że będziesz wyglądaŁa olśniewającą :D )

EJ-ET - Pon Lip 02, 2007 9:18 am

teraz przed samym zabiegiem nie byłam u lekarza, ale moja pani dermatolog wyrażała sie bardzo przychylnie zarówno o dermabrazji jak i złuszczaniu kwasami, także się zdecydowałam, bo nie mam już świeżych wykwitów.
Pani wykonująca zbaieg w dermedzie powiedziała że jak najbardziej się nadaję :]
Zabieg trwał 0,5 h, kosztował 100 pln i nie był bolesny.
Na razie jestem zaróżowiona, ale to ma za parę godzin, lub do jutra w zależności od typu skóry zejść, więc jeszcze dopiszę czy widzę efekt wygładzenia.

gosc - Pon Lip 02, 2007 9:26 pm

to może ja też bym się wybraŁa
tylko nie wiem co lepsze - wykonać ze 2 zabiegi oczyszczania twarzy czy 1 mikrodermabrazję, a może mikroderm... i oczyszczanie :?: Tyle, że to tak maŁo czasu do ślubu i boję się, że cera nie wróci do równowagi przed ślubem :?

EJ-ET - Pon Lip 02, 2007 10:40 pm

Asiu nie stresuj mnie - ja mam o tydzien mniej czasu do ślubu a do tego jeszcze sie wcale w tym sezonie nie opalałam (a Ty tak) więc MUSZE zdążyć :)

Powiem Ci że zaczerwienienie już zeszło i widzę różnicę, oczywiście nadal mam ślady potrądzikowe, (myślę że dopiero za pół roku jest szansa na ich wyeliminowanie, po kilku jeszcze mikrodermabrazjach lub złuszczaniu kwasami owocowymi) ale czuję że mam spłyconą warsę naskórka, yzn taki gładszy i naprawdę jestem zadowolona.

Co do oczyszczania mechanicznego to powiem Ci że osobiście jestem przeciwna, bo swego czasu mocno mi to pogorszyło stan cery...Tak więc przemyśl.

Muszę teraz chronić twarz filtrami przez około 2 tyg, także jeśli już nie pójdę na 2 zabieg, mogę się poopalać jeszce w lipcu. Zobaczę jak będę widziała poprawę i stan mojej skóry przez kilka następnych dni i jutro dopytam jeszcze dermatologa.

gosc - Pon Lip 02, 2007 10:49 pm

ja nie myślaŁam o oczyszczaniu mechanicznym tylko takimi specjalnymi maseczkami i kwasami więc to chyba nie powinno zaszkodzić.
Już sama nie wiem
ale cieszę się, że Ty się dobrze czujesz, że z cerą wszystko ok i pomyśl, że takie zaróżowione dziwuszki wyglądają zdrowo i rumianie :mrgreen:
daj znać co Ci powiedziaŁ dermatolog :)

EJ-ET - Pon Lip 02, 2007 10:52 pm

za kwasami jestem w 100% (chioć też podobno trzeba ograniczyć opalanie (co ja tak ciagle z tym opalaniem :x )
Moja skóra powiem Ci jest dość mocna, stwierdzam mimo, a może dzięki stosowaniu tysiąca różnych specyfików dermatologicznych i kosmetycznych od jakichś kilkunastu lat...więc już zaróżowienie minęło!

gosc - Pon Lip 02, 2007 10:55 pm

no to super
to może mi doradzisz - mogę sobie zrobić mikrodermabrazję a potem takie oczyszczanie :?: czy może jednak poprzestać tylko na oczyszczaniu albo tylko na dermabrazji :?: Już sama nie wiem :? i boję się, że jak się będę dŁugo zastanawiaŁa to nic nie wyjdzie ani z jednego ani z drugiego

EJ-ET - Pon Lip 02, 2007 11:00 pm

Sajonara6 napisał/a:
...to może mi doradzisz - mogę sobie zrobić mikrodermabrazję a potem takie oczyszczanie :?: czy może jednak poprzestać tylko na oczyszczaniu albo tylko na dermabrazji :?: ...

miałam dokładnie ten sam problem...ale bałam się że podwójny zabieg może mieć katastrofalne skutki, więc wybrałam pojedynczy...a więc decyzja nalezy do Ciebie, chyba że ktoś jeszcze Ci doradzi, może nawet tu na forum...

Petitka - Sob Paź 20, 2007 9:10 pm

Ja tez mam zamiar skorzystac z zabiegow mikrodermabrazji w Dermedzie. Rzeczywiscie traktuja tam klientow lepiej niz bardzo dobrze i jestem pewna, ze wszystko bedzie przeprowadzone profesjonalnie. Musze jak najszybciej pozbyc sie potradzikowych blizn :roll:
Kati - Sob Paź 20, 2007 9:37 pm

Ja stosuję domową mikrodermabrazję z tlenkiem glinu Oriflame. Efekty są ekstra - tak gładkiej buzi nie miałam w życiu! :oops:
lmyszka - Sob Paź 20, 2007 9:50 pm

Kati a jaka cena jest tego?? :) i może jakiś link do strony z opisem :)
Kati - Pon Paź 22, 2007 6:34 am

http://www.wizaz.pl/kosme...p?produkt=16263

cena w promocj to około 40 zł - bez promocji 80 zł

lmyszka - Pon Paź 22, 2007 8:18 am

a na ile "zabiegów" mniej więcej starcza takie opakowanie?? :) wiem że jestem upierdliw ale w sumie interesowało by mnie to mam dość kłopotliwą cerę twarzy :razz:
Kati - Wto Paź 23, 2007 6:50 am

Nie mam pojęcia... to tubka 50 ml ale używa się na raz kleks wielkości paznokcia np. wskazującego :mrgreen: wydajne :)

Ja jestem zadowolona

Pamiętaj tylko że nie wolno na wypryski - jak każdego peelingu zresztą (bo to taki peeling tylko drobniuteńki)

monika_zyga - Pon Paź 29, 2007 8:46 pm

jestem konsultantka oriflame i chcialam Wam przyblizyc informacje na temat mikrodermabrazji w oriflame

http://www.oriflame.pl/fl...729&wHeight=583

sama jeszcze nie urzywalam ale mam zamiar, bo moja cere tez tego potrzebuje :zalamany:

mischelle22 - Pon Paź 29, 2007 9:41 pm

To ja wklejam opis tej z Avonu :)

Cytat:
Mikrodermabrazja to zabieg złuszczający, który wykorzystuje
mikrocząsteczki tlenu aluminium w celu mechanicznego usunięcia martwego naskórka.
Nowy produkt z linii Anew Clinical stanowi domową kurację o zaletach
profesjonalnej dermabrazji - mikrokryształki ścierają naskórek mechanicznie,
złuszczają starą warstwę skóry, odkrywając świeży, nowy naskórek.
Ponadto produkt skutecznie usuwa ze skóry zanieczyszczenia , nadmiar sebum i
oczyszcza zatkane pory.

Sposób stosowania:

Okrężnymi ruchami wmasowywać niewielką ilość w wilgotną skórę przez
około 1-2 minuty. Należy omijać okolice oczu. Następnie dokładnie
spłukać wodą i nałożyć preparat nawilżający z filtrem przeciwsłoneczny.
Stosować 2-3 razy w tygodniu, średnio, co drugi dzień. Bardziej delikatna
skóra może wymagać rzadszego stosowania. Należy pamiętać by nie
stosować tego samego dnia innych produktów złuszczających ( np. scrubu, peelingu
itp.)

Rezultaty stosowania:

Po jednokrotnym zastosowaniu: błyskawicznie zmiękcza, wygładza i
oczyszcza skórę
Po 2 tygodniach stosowania: kolor i gładkość skóry wyraźnie się
poprawia
Przy regularnym stosowaniu: zmniejsza płytkie zmarszczki, przebarwienia i
skutki fotostarzenia się skóry.

Skład:

? Mikrokryształki tlenu glinu � usuwa martwy naskórek
? Ekstrakt malwy � działa przeciwzapalnie i kojąco
? Bisabolol � uspokaja i koi podrażnienia
? Olejek awokado � zawierający witaminy: A, B, D, E, PP, wygładza i
regeneruje

Dla kogo:
Stosowanie produktu zalecane jest niezależnie od wieku � w zależności od
potrzeb skóry.

Kati - Pon Paź 29, 2007 9:43 pm

Też "działam" w oriflame ;)
lmyszka - Pon Paź 29, 2007 10:14 pm

mischelle a używałaś to z avonu?? i jaka cena u was jest :)
monika_zyga - Pon Paź 29, 2007 10:43 pm

w oriflame kosztuje teraz 84 zl, jak jest w promocji to ok polowe taniej albo wiecej, nie pamietam. tez jestem ciekawa ceny w avonie.

no i moze ktos uzywal i tego i tego i ma jakies porownanie...

mischelle22 - Pon Paź 29, 2007 11:00 pm

lmyszka napisał/a:
mischelle a używałaś to z avonu?? i jaka cena u was jest :)

Używałam i polecam.Teraz też sobie zafunduję.
Cena to 49,90 za 75ml, ale bardzo często jest w promocji.(Chociaż równie często nie ma go w ogóle w katalogu :roll: - był w 11 i 12 - teraz nie ma w ogóle:13-14-15)
Teraz będzie za 6 tygodni w K16 za 29.90, ale tylko w ofercie dla konsultantek (jak masz jakąś zaufaną).

lmyszka - Wto Paź 30, 2007 10:39 am

nie mam :( a ta cena 30 zł jest super :) a co to znaczy że dla konsultantek?? czyli że dana konsultantka może wziąć tylko 1 sztukę??
mischelle22 - Wto Paź 30, 2007 11:55 am

Może wziąć dowolną ilość - pod warunkiem,że wystarczy :)
Jest to oferta netto dla konsultantek do wyczerpania zapasów magazynowych (jest ryzyko,że może nie przyjść).Jak chcesz to mogę spróbować Ci ją zamówić, ale dopiero za 6 tygodni.
Po za tym będzie Nowa wersja tej Mikrodemabrazji w Katalogu 2(w styczniu): Zaawansowany system dermabrazji <Anew Clinical> za 42.90

lmyszka - Wto Paź 30, 2007 12:03 pm

wolała bym tą tańszą na razie :) jak ci się uda złapać to poproszę :)
Gabro - Wto Paź 30, 2007 2:05 pm

A ja mam konsultankę Avon, która udostępnia mi ofertę netto dla konsultantek :) Będę ja musiała przyatakować za 6 tygodni :)
mischelle22 - Wto Paź 30, 2007 2:39 pm

To miejmy nadzieję, że dla wszystkich starczy :wink: :lol:
lmyszka - Wto Paź 30, 2007 3:13 pm

mischelle to ja zamawiam jak by się udało :) trza było na forum nie klepać o tym bo tak w świat pójdzie :D
monika_zyga - Sob Lis 17, 2007 10:18 am

w aktualnym katalogu oriflame jest za 39,90 ale niestety nie mam pieniazkow i chyba na swieta musze cos odlozyc bo mam coraz gorsza sytuacje.
poczekam az nastepnym razem bedzie w promocji.

gosc - Sob Lis 17, 2007 12:33 pm

można kupić ten kosmetyk na Allegro - znalazłam za 33 zł
monika_zyga - Sob Lis 17, 2007 12:41 pm

ale + przesylka...

ja jest konsultantka wiec mam troche taniej.

ale jakos kosmetykow bym nie chciala na allegro kupowac.

gosc - Sob Lis 17, 2007 4:45 pm

ja kupuję i jakoś nigdy się nie zawiodŁam
aka - Nie Lis 18, 2007 11:12 am

Dzieki monika_zyga za info. CHyba sie skusze :) Niech tylko znajde konsultantke...
Weszlam na strone Oriflame i tam jest ten zestaw (w promocji za 39,00), ale czemu go nie ma w katalogu?

monika_zyga - Nie Lis 18, 2007 11:29 am

no wlasnie tego nie wiem, tez przejrzalam caly katalog, ale spokojnie mozna wpisac kod w zamowienie i jesli na stronie podaja taka cene to w takiej bedzie.

ja jestem konsultantka, wiec jakbys chciala...
tylko nie wiem gdzie pozniej bym Ci dala...

mischelle22 - Nie Lis 18, 2007 11:42 am

aka napisał/a:
Dzieki monika_zyga za info. CHyba sie skusze :) Niech tylko znajde konsultantke...
Weszlam na strone Oriflame i tam jest ten zestaw (w promocji za 39,00), ale czemu go nie ma w katalogu?

Jest w katalogu 17 od 3 grudnia ;)

monika_zyga - Nie Lis 18, 2007 11:44 am

no tak ale chodzi o to ze teraz tez jest w promocji a nie pokazali tego w katalogu...
aka - Nie Lis 18, 2007 12:45 pm

A moze tak tylko informacyjnie na razie podaja. I kupic zestaw bedzie mozna dopiero od 3 grudnia?
monika_zyga, jezeli chodzi o kupno, to ja sie najpierw rozejrze, czy nie mam jakiejs znajomej konsultantki (zeby nie bylo problemu z odbiorem). Jak nic nie znajde to sie zglosze do Ciebie :)

efina - Pon Lut 25, 2008 1:04 pm
Temat postu: Mikrodermabrazja..
Ja byłam na zabiegu "mikrodermabrazji " 3tygodnie temu w DERMEDZIE - Centrum Dermatologi Estetycznej na Piotrkowskiej 48 ..Za zabieg ktory trwał okolo 10 minut zapłaciłam 130zł,na nastepny juz jestem umowiona 10.marca.2008r.
W dniu zabiegu buzia moja byla dosyć mocno zaczerwieniona,dosc mocno napieta..na drugi dzień zaczęła sie juz zluszczac dość intensywnie,ale po 3 dniach juz prawie wszystko zeszlo i znow buźka była ok..Różnice niewielka juz widze,ale juz po drugim zabiegu pewnie bedzie bardziej widoczna..Polecam wszystkim ten zabieg,bo buzka naprawde jest delikatniejsza,bardziej napieta i swieza..Mnie głownie chodzi o zlikwidowanie blizn po tradzikowych wiec na efekt taki jaki mnie satysfakcjonuje musze poczekac jeszcze troszke -tzn minimum 6 zabiegow musze zrobic w odstepach 1 miesiecznych,ale ja robie jeszcze tylko 2 razy ten zabieg przed wakacjami,poniewaz uwielbiam kapiele sloneczne,a podczas kuracji niestety nie mozna wystawiac skory na slonce...Polecam wszystkim ten zabieg ktorzy maja problematyczna cere lub cere ze zmarszczkami,poprawa gwarantowana :) :) :) :)

aka - Pon Lut 25, 2008 8:44 pm

Po miesiącu ponad niezbyt regularnego używania kosmetyku Oriflame mogę powiedzieć, że trochę wygładza skórę. Liczyłam na więcej, ale z drugiej strony nie dziwię się, że efekty nie są takie jak po profesjonalnym zabiegu u kosmetyczki.
efina - Wto Lut 26, 2008 9:51 am

Tak to prawda,ze nie ma porownania..Ta mikrodermabrazja domowa dziala jak zwykły peeling gruboziarnisty,po ktorym złuszczanie nie jest praktycznie widoczne po tym zabiegu,natomiast po zabiegu u dermatologa efekt jest praktycznie natychmiastowy no i złuszczanie jest duzo bardziej nasilone i trwa jakis okres okolo 1 tygodnia :smile: :smile: :smile: ale cos za cos :razz: :razz: :razz:
Kati - Sro Lut 27, 2008 7:12 am

Różnica jest z pewnością, ale "m" z oriflame czy Mary Kay z pewnością nie należy do grubo ani nawet drobnoziarnistych (taka jest większość peelingów). Zawierają one tlenek glinu i są jak hmm opiłki w kremie... :)
efina - Sro Lut 27, 2008 10:27 am

oki,rozumiem ale chodzi mi o to ze mikroderm. domowa mozna porownac do peelingu grubo badz srednio ziarnistego..ale to nie to samo co zabieg u kosmetyczki czy dermatologa(pewniejszy zabieg i bardziej bezpieczny u lekarza dermatologa) :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:
misia-misia - Wto Sty 20, 2009 8:55 pm

mikrodermabrazja to bardzo fajny zabieg. Jestem po 5 zabiegu i moja buzia wygląda rewelacyjnie. Zawsze borykałam się z ziarnistością na czole, z rozszerzonymi porami. A po mikrodermabrazji problem zniknął. Efekt widać już po pierwszym zabiegu i to jest w tym bardzo fajne. Zabieg nie boli, jest przyjemny.
Jak skończę serię to za jakiś czas ją powtórzę.
Jedynie co, to trzeba po zabiegu oić sporo wody, bo skóra się złuszcza. Trzeba też używać kremu nawilżającego.

Yoanna - Sro Sty 21, 2009 3:19 pm

Byłam wczoraj u kosmetyczki i rozmawiałyśmy właśnie o mikrodermabrazji.
Umówiłam się z nią najpierw na tradycyjne oczyszczanie twarzy a po jakimś czasie na mikro- z tym że ona niestety nie wykonuje tego zabiegu.
Koleżanka dała mi namiar na kosmetyczkę, która robi go za 100zł (z tego co sie orientowałam to atrakcyjna cena). ;)
Znacie może jakieś salony/kosmetyczki godne polecenia :!:

Laura - Pon Sty 26, 2009 10:29 pm

Ja właśnie zaczęłam serię zabiegów, ale już po pierwszym zabiegu buzia była zupełnie inna.. Jak na razie jestem bardzo zadowolona...jak mówi moja pani kosmetolog teraz jest podobno najlepszy okres na robienie tego typu zabiegów bo nie ma dużego nasłonecznienia. Płacę 100 zł , a do końca lutego mają promocję 20%. I przede wszystkim dziewczyna wie co robi, powiedziała o pielegnacji , o wszystkich za i przeciw. ;)
gosc - Pon Sty 26, 2009 10:42 pm

ja bym chciaŁa wreszcie zrobić sobie mikrod. ale zastanawiam się czy w okresie karmienia piersią można :? Nie bardzo wiem czy jakieś skŁadniki użyte w zabiegu nie dostaną się do organizmu i do mleka
Laura - Pon Sty 26, 2009 10:46 pm

W sumie nie używa się zadnych kosmetyków...tylko do demakijażu.
misia-misia - Wto Sty 27, 2009 8:33 am

ja to się relaksuję przy tym zabiegu. Wbrew pozorom jest przyjemny. A słyszałam nieraz od klientek, że nie chcą mikrodermabrazji bo to boli... A ma nie boleć.
Dzisiaj chyba się skuszę na kolejny zabieg z serii 8) o ile tylko "moja kosmetyczka" znajdzie dla mnie czas :smile: najwyżej pobawię się w Zosię Samosię :smile:

doni_iza - Wto Sty 27, 2009 8:54 am

Laura a gdzie chodzisz na te zabiegi, jeśli mogę spytać? :)
evelinka - Wto Sty 27, 2009 4:03 pm

Ja się właśnie jutro wybieram na mikrodermabrazję. Chyba, że kosmetyczka stwierdzi, że najpierw zaczniemy od zwykłego oczyszczania. W tym salonie co idę sama mikro ma kosztować 80 lub 90 zł
EwaM - Wto Sty 27, 2009 6:07 pm

Ja robiłam serię zabiegów przed ślubem. Niedługo wybieram się znowu. Niestety cerę mam kiepską i pojawiają mi się przebarwienia od wyprysków, które tylko eksfoliacja albo mikrodermabrazja są w stanie wyrównać.
Uważam, że warto.

Laura - Wto Sty 27, 2009 7:21 pm

doni_iza napisał/a:
Laura a gdzie chodzisz na te zabiegi, jeśli mogę spytać? :)

Na Piotrkowską 28...jeżeli chcesz to podam Ci numer na priv ;)

rajeczka - Wto Lut 10, 2009 10:01 am

Ja planuje wybrac sie niedlugo do Euro stylu na konsultacje,po ktorych bede wiedziala czego potrzebuje moja twarz..i od czego zaczac,ale pewnie bez oczyszczania mikrodermabrazji sie nie obedzie..mam nadzieje ze do slubu poprawi sie moj stan tawrzy
Ambrozja - Pon Mar 02, 2009 9:06 am

Dziewczyny jak długo utrzymują się efekty po kilku zabiegach mikrodermabrazji? No i jak długo opalać się potem nie można? Bo muszę z tym zabiegiem tak wycelować, żeby skora na ślub była ładna, ale żebym jeszcze opalić się zdążyła :)
EwaM - Pon Mar 02, 2009 12:14 pm

Opalać się nie można co najmniej 2 tyg, ale ja odczekałam dłużej. Około miesiąca chyba. Efekt utrzymuje się dłogo. Więc zabieg można zrobić nawet 3 miesiące wcześniej. W moim przypadku chodziło głównie o zlikwidowanie plam i zgrubiałej skóry po zimie, więc spokój miałam do następnej zimy ;)
No i jeszcze musisz pamiętać, że skóra łuszczy się do dwóch, trzech tygodni po zabiegu i nie należy jej wtedy nawilżać, bo przecież w dermabrazji o złuszczenie naskórka chodzi. I najważniejsze, że w zależności od cery może wystarczyć 1 zabieg, a może być potrzeba zrobienia 3 czy 4, a nawet więcej. Zabiegi powtarza się co tydzień-dwa. Każdy następny zabieg daje coraz większy efekt, tzn, po pierwszym może być niewiele widać, a po drugim i trzecim różnica jest już ogromna. Przynajmniej u mnie tak było.

Najlepiej pójść do salonu, w którym będziesz to robić i zapytać kosmetyczkę jak ocenia twoją skórę - ile zabiegów, co ile dni (mojej babci kazali nie częściej niż raz na miesiąc przychodzić, ostatni zabieg dwa tyg przed weselem) i ile trzeba odczekać z opalaniem. Bo każda buzia jest jednak inna. ;)

Ambrozja - Pon Mar 02, 2009 2:33 pm

A to łuszczenie jest bardzo widoczne? I jakim kremem się wtedy smarować?
EwaM - Pon Mar 02, 2009 2:51 pm

To wygląda tak jakbyś miała suchą skórę. Nie schodzi całymi płatami, tylko tak delikatnie (przynajmniej u mnie). Ja mam cerę tłustą więc nie smaruję się wtedy niczym. Tylko przecieram twarz mleczkiem kosmetycznym na noc, a na dzień nakładam podkład.
Ambrozja - Pon Mar 02, 2009 3:15 pm

Ewo, dzięki za informacje :) właśnie umówiłam się do kosmetyczki na konsultacje na środę, zobaczymy co powie.
caixa - Pon Mar 02, 2009 3:37 pm

Ja słyszałam, że mikrodermabrazja nie zawsze przynosi spodziewane efekty. Podobno lepsze są zabiegi kwasami ale nie tymi u kosmetyczki tylko u lekarza dermatologa (są w większym stężeniu) . Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?Sama stoję przed dylematem co zrobić z moją buzią...
Ambrozja - Pon Mar 02, 2009 3:40 pm

Mnie ta kosmetyczka po to kazała przyjść na konsultację, żeby ocenić co będzie lepsze, bo powiedziała, że mikrodermabrazja nie u każdego przyniesie spodziewany efekt. Także może też umów się do kosmetyczki czy dermatologa i wszystkiego się dowiesz :)
EwaM - Pon Mar 02, 2009 3:42 pm

Chyba zależy co chcesz osiągnąć. Jeśli o mnie chodzi to ja usuwam przebarwienia po zmianach trądzikowych i innych wypryskach. Miałam kilka razy robione kwasy (eksfoliacja) u kosmetyczki i efekt nie był zły. Ale bardziej całościowo i lepiej moim zdaniem działa dermabrazja. Tylko jest o niebo droższa.
A u dermatologa to nie wiem jaki jest efekt. Może najpierw trzeba się zastanowić nad celowością wizyty u dermatologa, bo może będzie to działanie zbyt drastyczne na niewielkie problemy skórne.

Ambrozja - Pon Mar 02, 2009 3:58 pm

Ja mam przebarwienie na policzku (nie wiem skąd :roll: ) no i do tego te rozszerzone pory :evil: i właśnie te dwie rzeczy chcę zlikwidować.
misia-misia - Pon Mar 02, 2009 8:25 pm

ja widzę u siebie dużą poprawę po mikrodermabrazji. Miałam porozszerzane pory, skóra miejscami mi się przesuszała. I naprawdę jest dużo lepiej.
Laura - Wto Mar 03, 2009 7:55 pm

Ja nie mam jakiś problemów z buzią ale już po jednym zabiegu jest różnica, przede wszystkim pory są mniej widoczne i jest gładziutka :lol: Polecam wszystkim ten zabieg
mietka - Wto Mar 03, 2009 8:34 pm

misia-misia napisał/a:
ja widzę u siebie dużą poprawę po mikrodermabrazji. Miałam porozszerzane pory, skóra miejscami mi się przesuszała. I naprawdę jest dużo lepiej.

ja tez.. bylam i jestem zachwycona. juz nie moge sie doczekac kolejnego zabiegu.. mam wrazenie, ze to jest silnie uzalezniajace.

a jak wrocilam do domu po zabiegu, to sie glaskalam po twarzy jak wariatka, bo nie moglam uwierzyc, ze jestem taka gladka! kazalam mojemu mezowi tez sie glaskac i porownywac, kto jest gladszy - ja czy Franek.. ale niestety.. nawet mikrodermabrazja nie zlikwiduje 30 lat roznicy ;/

ale uczucie jest absolutnie wspaniale.... chyba sobie znowu pojde za tydzien :) daleko nie mam..........

Yoanna - Sob Mar 28, 2009 11:29 pm

Zapisałam sie na mikrodermarazję za 1,5 tyg :D Juz nie mogę sie doczekać :smile:

[ Dodano: Czw Kwi 09, 2009 10:57 am ]
Jestem już po ;) wczoraj miałam zabieg, po którym odczuwałam miejscowo lekkie pieczenie. Dziś skóra wyglądał ładnie, nie jest zaczerwieniona i nie łuszczy się. Nałożyłam krem i buźka jest promienna :smile:

maybe_baby - Sro Maj 06, 2009 6:21 pm

Ja byłam ostatnio na zabiegu miesznaym trochę mikrodermabrazji i krótki zabieg z kwasów. Efekt jest super, duzo lepszy niż sama mikrodermabrazja. Moja kosmetyczka namawia mnie na teraz tylko na same kwasy i chyba sie zgodze póki słonka jeszcze tak dużo nie ma. Skóre mam teraz dużo gładszą, bardziej promienną i mniejsze pory. Mniam...:)
martka - Pią Sty 29, 2010 10:33 pm

I ja się skusiłam na zabieg :) Jak dla mnie był troszkę bolesny. (Z tego co tu czytałam to raczej nie odczuwałyscie bolu, wiec moze po prostu mam wrażliwsza buźke.) ale da sie przezyc- czego sie nie robi zeby piekna byc :razz: Po zabiegu jestem jeden dzien i jestem jeszcze troche zaczerwieniona, ale nie na tyle żeby mi to w jakis sposob przeszkadzalo. Buzia jest gladsza, póki co łuszczenia zadnego nie zaobserwowałam. Na kolejny zabieg wybieram sie za 2-3 tygodnie. Zobaczymy co dalej z tego bedzie :)
ola88 - Pią Sty 29, 2010 10:38 pm

a czy poddając się takiemu zabiegowi można chodzić do solarium ? czy to nie podrażni skóry ?
martka - Pią Sty 29, 2010 10:45 pm

mi dermatolog poradzil, żeby poki co solarium sobie odpuścić...nie wiem jak jak to pogodze z checia posiadania pieknej opalenizny w dniu slubu. Coś za coś.
ola88 - Pią Sty 29, 2010 10:50 pm

a to tak na jaki czas nie można chodzić do solarium ? w sumie, ja dopiero mogę ze względu na oczy iść ok. czerwca do solarium, ale nie wiem czy takie zabiegi już powinnam robić, czy nie za wcześnie jest, a ile płaciłaś ? :)
martka - Pią Sty 29, 2010 11:06 pm

Wydaje mi sie, że jeszcze możesz poczekać z takim zabiegami. Żeby był jakis większy efekt to ponoć dobrze powtorzyć te zabiegi w odstepie 2-3 tygodnie. Ja mam zamiar zrobic 3 albo 4 takie zabiegi dlatego nie wiem czy zdarze sie opalic. Nie wiem dokładnie po jakim czasie mozna isc na solarium, ale przy nastepnej wizycie sie dopytam :)
Płaciłam 100 zł, cena z tego co czytałam/słyszałam standardowa.
Aaa, i na zabieg wybrałam dermatologa. Jakoś bardziej ufam lekarzom niz kosmetyczkom :wink: Tymbardziej, że cały czas mam problemy z cera :-?

diamond - Wto Kwi 13, 2010 8:29 pm

muszę coś Wam dziewczynki sprostować. Nie istnieje coś takiego jak np.krem dający efekt mikrodermabrazji, jeśli coś takiego znalazłyście bądź kupiłyście to jest poprostu shit. Jaki krem zetrze wam 3 warstwy naskórka? Żaden, to proste tak? Ale poddając się zabiegowi mikrodermabrazji w salonie kosmetycznym jest widoczny efekt i zabieg jest poprawnie wykonany. Macie możliwość wyboru rodzaju mikrodermabrazji. Możecie wybrać mikrodermabrazję diamentową, gdzie przy użyciu głowic diamentowych zostają ścierane warstwy naskórka, korundową gdzie głowice są zrobione z kryształów tlenku glinu i delikatnie ścierają naskórek, bądź 3 opcja tlenowa, gdzie czystym tlenem i solą fizjologiczną pod ciśnieniem jest oczyszczana skóra. Każda cera inaczej reaguje na mikrodermabrazje także UWAGA! Osoby które chcą iść na zabieg przed ślubem jest niekoniecznie wskazane zwłaszcza przy cerach trądzikowych, ponieważ po mikro następnego dnia mogą gdzie nie gdzie na twarzy wystąpić zmiany trądzikowe! Na taki zabieg jest dobrze pochodzić w sesjach i nie tuż przed ślubem. Wskazaniem do mikrodermabrazji są blizny, rozstępy, trądzik, przebarwienia, zmarszczki lub zmiany potrądzikowe. Przed ślubem najlepiej byłoby zaleczyć trądzik.

[ Dodano: Wto Kwi 13, 2010 9:30 pm ]
martka napisał/a:
dlatego nie wiem czy zdarze sie opalic. Nie wiem dokładnie po jakim czasie mozna isc na solarium

a czy opłaca Ci się chodzić na solarium i jednocześnie chodzić na zabiegi mikrodermabrazji jak mikrodermabrazja ściera warstwy naskórka?

martka - Wto Kwi 13, 2010 9:49 pm

diamond napisał/a:
a czy opłaca Ci się chodzić na solarium i jednocześnie chodzić na zabiegi mikrodermabrazji jak mikrodermabrazja ściera warstwy naskórka?

w ten sposób to byłaby raczej głupota, raczej mialam na mysli kiedy wykonac ostatni zabieg zeby jeszcze moc wejsc na solarium :)
A wlasnie!Lekarz mi powiedział, ze okoła miesiaca powinno się odczekać zanim zdecyduje sie na opalanie.

diamond - Sro Kwi 14, 2010 1:01 pm

tak ponieważ możesz zafundować sobie przebarwienia na buzi
maybe_baby - Czw Maj 06, 2010 7:09 pm

Jas łyszałam że tydzień to takie totalne minimum, jeśli nie musisz raczej nie opalaj sie przez dwa tygodnie.
Wurzel - Sob Cze 25, 2011 9:57 am

Pamiętajcie tylko, że dermabrazja to scieranie naskórka. Troszke boli :)
joanna8411 - Sob Cze 25, 2011 10:59 pm

boli ale jaki cudny efekt:)
ja zawsze jednak polecam zrobić maskę łagodząca czy algi co nie każdy robi:) powinniśmy unikać słońca do momentu pozbycia się rumienia po zabiegowego

misia-misia - Nie Cze 26, 2011 8:02 am

Mnie uczono że mikrodemrabrazja ma nie boleć! I nie robi jej się ani latem ani zimą.
Latem wiadomo z racji opalania.
Bo jaką mam pewność, że klientka przyjdzie zrobi zabieg i ja jej powiem 2 tyg bez słońca a ona nie pójdzie na słońce?
Dlatego ja latem nie robię ani zimą.

Chociaż ostatnio zrobiłam wyjątek - dla siebie i wczoraj zrobiłam sobie.
Efekt boski! No ale ja unikam słońca jak ognia i w cieniu chodzę jak coś.
Z odczuć napiszę tylko że było lekkie pieczenie w ciągu pierwszej godziny. Ale to dlatego, że nie nałożyłam sobie maski :lol: bo zabieg robiła w przerwie między klientkami :lol:

A czemu się nie robi kwasów i mikro latem i zimą? Bo mogą porobić się przebarwienia jak ktoś nie dopilnuje ochrony po zabiegu.
Zresztą nawet jak ktoś zrobi zbieg w pochmurny tydzień to si jeszcze nic takiego.
Ale zazwyczaj klientki przychodzą na serie zabiegów. A liczyć że brzydka pogoda będzie kilka tygodni - raczej nie można :)

yennefer - Nie Cze 26, 2011 11:49 am

Mnie nigdy nie bolała mikrodermabrazja. Robiłam też latem (przed ślubem), znając doskonale konsekwencje.
misia-misia - Nie Cze 26, 2011 1:25 pm

yennefer napisał/a:
Mnie nigdy nie bolała mikrodermabrazja

bo ma nie boleć 8)

Choć z opowieści znam, że robią mikro raz w miesiącu bo częściej nie można. Pytałam czemu? Bo skóra musi dojść do siebie. Poszperałam i co się okazało? Skóra musi dojść do siebie, bo mikro tak mocno robiona, że az się strupy porobiły :o
Szok...

joanna8411 - Nie Cze 26, 2011 1:58 pm

matko to nie zly byl czad ze az strupy o jaaaaaa

kazda ma swoje zdanie i jak ja uczono:) haha
ja po 5latach robienia mikro (a tez mnie uczono ze latem nie wolno) zdarza mi sie robić latem ale wole umówić sie z klientka na godz 19-20 i po zabiegu każe jej od razu jechać do domu i jeszcze nigdy w zyciu nic nikomu sie nie stalo
ale np. tak jak mikro jestem pewna ze nic sie nie stanie to kwasów nigdy bym sie nie odważyła
Nie wiem Misia czy bylas na pokazie Clareny??
bo teraz jest zabieg liftingujacy gdzie zaczyna sie od 25% kwasu a pozniej maska i jego można robić latem
co do bolu nie powinien bolec a np. moja mamę boli mam klientkę której mogę robić parę min bo ja boli mnie i mojego narzeczonego nie boli wiec to zależy:)
ale efekty sa super:)

a ile minut Misia robisz samego mikro??bo tez czytałam różne opinie inaczej uczą itd i jestem ciekawa twojej opinii

misia-misia - Nie Cze 26, 2011 2:31 pm

joanna8411 napisał/a:
ile minut Misia robisz samego mikro??bo tez czytałam różne opinie inaczej uczą

wiesz co... mnie uczono na jeden sposób a na szkoleniu LestheZone mówiono co innego. I ja robię jak mnie uczyła p.Kasia z Lesthe Zone.
Długość i intensywność dostosowuję do rodzaju skóry, odczuć klientki. Bo co innego gdy klientka przychodzi na pojedynczy zabieg a co innego w serii. Bo w serii z czasem można zwiększać gradację głowicy diamentowej. To samo tyczy się grubości skóry a podciśnienia odsysania startego naskórka.
Szczerze, to ja mało patrzę na zegar podczas mikro (w sensie samego ścierania). Raczej kontroluje skórę, czy się nie czerwieni, skupiam się na ruchach głowicy. :wink:

joanna8411 - Pon Cze 27, 2011 7:25 am

uff to mi ulżyło bo robię to samo hahahaha uff
bo ost miałam panią która zwróciła mi uwagę ze zrobiłam jej za krotko;/ a już widziałam ze skora robi sie za czerwona ale złapałam nutkę niepewności ze robie cos nie tak
mnie tez uczono żeby obserwować skore a nie zegar ale max do 30min
mam pania co ma delikatna skore i robię jej tylko 5min.najmniejsza gradacja a dłużej ultradźwięki z ampułką a np. mojemu miśkowi gdzie ma skore twarda tłusta itd. muszę szorować z 10-15min gradacja największa;)i sypie sie z niego ten naskórek ze szok
wiec sie uspokoiłam ze coś jest nie tak:)dziękuje:D

MisiaTesia - Czw Lip 14, 2011 11:03 am

Uwielbiam mikrodermabrazję - to znaczy jej efekt. Zawsze robię u kosmetyczki i uważam, że rezultat jest o wiele lepszy niż po zwykłym oczyszczaniu, a mam cerę tłustą.
marciami - Nie Lip 24, 2011 10:38 am

ja byłam dwa razy na mikro. Moje odczucia? PO pierwszym razie: nie bolało. Skóra byłą nieco zaczerwieniona na wieczór, powyskakiwało kilka niespodzianek. Ale dość szybko sie zagoiło i skóra była super. Zniknęły częściowo ślady po problemach z trądzikiem sprzed lat.

Po drugim razie:robiła inna kosmetyczka, zdecydowanie bolało(jeszcze kilka godzin po zabiegu). Skóra była czerwona, wyskoczyło sporo wyprysków i długo się goiły (niektóre pojawiają się od nowa w tym samym miejscu, a zabieg był robiony na koniec czerwca). Blizny potrądzikowe (takie czerwone ślady) znów trochę bardziej zniknęły.

caixa - Nie Lip 24, 2011 4:51 pm

A ja mam pytanie czy są jakieś przeciwskazania do zabiegu mikrodermabrazji dla skóry naczynkowej?
Karola5 - Nie Lip 24, 2011 5:28 pm

caixa napisał/a:
A ja mam pytanie czy są jakieś przeciwskazania do zabiegu mikrodermabrazji dla skóry naczynkowej?

też jestem ciekawa.. pewnie jak zwykle przy takiej skórze nic nie wolno.. :|

misia-misia - Nie Lip 24, 2011 5:49 pm

ja powiem tak...
Przy cerze naczyniowej trzeba być ostrożnym. I w zasadzie nie robi się mikrodermabrazji na naczynka.
Mikrodermabrazja a właściwie głowica diamentowa pociera skórę. Dodatkowo mamy do czynienia z masażem. A podrażnienie plus masaż nie są wskazane na naczynka.
Ale...
Wszystko zależy od stanu skóry i liczby naczynek.
Jeżeli mamy tylko kilka naczynek - można zrobić mikro (omijając je) i ścierać naskórek w miejscach nieunaczynionych. Ja tak mam i sobie robię mikro.
Mam kilka naczynek na nosie i policzku i te miejsca omijam. Dodatkowo na reszcie twarzy robię delikatniejszą mikrodermabrazję. Bo jeśli ma się tendencję do naczynek też trzeba oszczędzać skórę.

A propos mikro - muszę sobie znowu zrobić bo taką mam już tą cerę...

joanna8411 - Nie Lip 24, 2011 6:23 pm

Zgadzam sie z misia
jeśli naczynka sa bardzo widoczne albo trądzik różowaty to sie nie robi
jesli sa to pajączki czy np. tylko przy nosie można zrobić tylko kosm. musi uważać

no widzisz misia ja ost byłam w gruponie bozeeee 420osob kupiło wiec ja sie teraz mikro narobię hahahaha
tez by mi sie przydało żeby sobie zrobić hahaha ale stare jak świat szewc bez butów chodzi:):)

caixa przed zabiegiem pogadaj ze swoja kosmetyczka spytaj sie czy np. po zabiegu dostaniesz ampułkę na wzmocnienie naczynek,ultradźwięki, maskę do cery naczyniowej itd aby po zabiegu uspokoić cerę i zniwelować zaczerwienie które może sie pojawić

misia-misia - Nie Lip 24, 2011 6:29 pm

ja jeżeli mam do czynienia z klientką z pojedynczymi naczynkami to omijam je a sam zabieg łączę z zabiegiem wyciszającym na naczynka. Zawsze to złagodzi i wyciszy nie tylko same naczynka ale i skórę podrażnioną mikrodermabrazją.
joanna8411 - Nie Lip 24, 2011 7:00 pm

fajne sa tez same ultradźwięki z ampułką super działa na naczynka
ola_82 - Pią Lip 29, 2011 11:11 am

misia-misia napisał/a:
A propos mikro - muszę sobie znowu zrobić bo taką mam już tą cerę...

ja też :) tym bardziej, że pogoda średniawa, wielkich upałów raczej nie ma więc spokojnie można sobie zrobić żeby skórę odświeżyć:) i później maskę algową i skóra jak pupcia niemowlaka:)

misia-misia - Pią Lip 29, 2011 8:36 pm

no w końcu zrobiłam sobie mikro. Na początku przyszłego tyg znowu zrobię bo minie już tydzień. Powoli zaczynam przypominać ludzi :)
joanna8411 - Pią Lip 29, 2011 10:01 pm

ale miasia masz dobrze zazdroszczę;) ja siedzę non stop8-21.00 i juz mi sie nie chce;/
misia-misia - Sob Lip 30, 2011 6:31 am

wiesz jak u mnie to wyglądało? Miałam 10 min przerwy. No to albo odpocząć albo mikro.
Na szybko robiłam bez sonoforezy bo i tak nie mogę, bez maski. Czego się nie robi dla mikrodermabrazji :lol:

joanna8411 - Sob Lip 30, 2011 7:17 pm

ja dzis sobie zrobilam;) pozazdrościłam ci;) ale mi dobrze;D
kukuka - Sro Lut 08, 2012 1:35 pm

Ja byłam na mikrodermabrazji diamentowej w salonie, ale robiłam tam też oxybrazję i stanowczo polecam to drugie :) albo na zmianę :) efekty po mikrodermabrazji niezłe, ale po oxybrazji rewelacyjne :) :)
wiosna - Wto Mar 13, 2012 10:36 am

Ja miałam kilka zabiegów w odstępach 2,3 tygodni i efekt był taki sobie. Dużo lepiej podziałała taka sama kuracja z kwasów. Tylko kwasy to raczej na jesień niż na wiosnę więc na kolejne zabiegi muszę czekać do października
ola_82 - Pią Mar 23, 2012 9:00 pm

wiosna można łączyć mikrodermabrazję z kwasami i wtedy efekty są jeszcze lepsze, zależy oczywiście jaki kto ma problem. Ja robiłam kilku osobom z głębokimi bliznami potrądzikowymi taką serię, że najpierw mikro i później kwas i po 4 -5 zabiegach były super efekty tylko też chyba zależy jakie kwasy, ja pracowałam na medycznych a one są troche mocniejsze niż kosmetyczne.
jak ktoś nie będzie się bardzo wystawiał na słońce to można na początku wiosny czyli tak jak teraz też robić kwasy ale trzeba używać kremów z filtrami no i żadnego wystawiania buzi na słońce.

oreska - Pią Mar 23, 2012 9:53 pm

ola_82 napisał/a:
można łączyć mikrodermabrazję z kwasami i wtedy efekty są jeszcze lepsze

ja własnie aktualnie tak mam i jeszcze do tego kawitacja - efekty rewelacyjne :)

jaagacik - Pią Wrz 14, 2012 8:52 am

Polecam mikrodermabrazję z kwasem migdałowym. Piękna skóra! Tylko może się trochę łuszczyć, więc najpóźniej tydzień przed jakąś planowaną okazją raczej lepiej iść. Ja byłam 3 dni przed chrzcinami u kuzynki i na nosie miałam nieładne wysuszenia i nic się z tym nie dało zrobić, co usunęłam, za godzinę było w innym miejscu.
monic_pawlak - Pią Gru 28, 2012 7:53 pm

dziewczyny ja mialam dwa zabiegi , pierwszy 20 dni temu , drugi 10 dni temu ... j wlasciwie nic nie zauwazylam , skor jest milsza w dodytu ale nic poza tym :( Nic po zabiegach mi sie nie luszczylo , skóra nawet nie byka czerwona ... Czy to oznacza ze zabieg byl za slobo wykonany ? Czy poprostu 2 zabiego to za malo zeby widziec jakiekolwiek efekty ??
Żuczek007 - Sob Gru 29, 2012 3:47 pm

Miałam robioną mikrodermabrazję parę razy. Ostatni raz w serii trzech zabiegów ponad 1,5 roku temu. Skóra była mocno zaczerwieniona, wręcz miejscami podrażniona. Jak kosmetyczka dłużej działała w jednym miejscu głowicą, to niestety ale to później czułam. Skóra była tylko gładka, ale nie zauważyłam oczyszczenia.

Teraz mam porównanie do peelingów kwasami (plus kawitacja przed). Działania kwasów nic nie przebije. Skóra jest pięknie oczyszczona, wygładzona (jak ktoś ma zaskórniki zamknięte, a nie stosuje kremów z kwasami, to może wystąpić wysyp oczyszczający), pory są zamknięte, znikają przebarwienia po krostkach. U mnie uregulowało się błyszczenie skóry.

Jestem po serii łagodnych peelingów z kwasem migdałowym (kawitacja+kwas+maska algowa) i nie poznaję własnej skóry. Teraz szykuję się na pirogronowy - też w serii.

tred102 - Nie Sty 13, 2013 10:30 am

Każda kobieta dąży do idealnej figury, wyglądu skóry i pięknej świetlistej cery. Każda chce wyglądać zawsze pięknie i perfekcyjnie. Reklamy, oładki gazet czy bilbordy prezentujące doskonałe twarze o nieskazitelnej urodzie. Takich możliwości nie dostarczą nigdy zwykłe kosmetyki, do co dziennej pielęgnacji. Jednak rozwój nauki i farmaceutyki otwiera furtkę do osiągnięcia celu, jakim jest idealna cera.

Mikrodermabrazja stała się najbardziej popularnym zabiegiem kosmetycznym w Polsce. Stosuje ją wiele kobiet w różnym wieku i typie skóry. Jest to co raz częściej wybierany zabieg w profesjonalnych gabinetach kosmetycznych. Zabieg nie jest drogi porównując jego koszty z wydatkami na drogie, markowe kosmetyki. Również jest o wiele bardziej skuteczny. Efekty są widoczne znacznie szybciej niż w trakcie długofazowej kuracji ogólnodostępnymi peelingami. Nie ma lepszej alternatywy dla mikrodermabrazji.

Michasia - Nie Sty 13, 2013 1:42 pm

Ja przed ślubem miałam 3 zabiegi mikrodermabrazji i w sumie nie widziałam żadnych efektów, a dodatkowo łuszczyła mi się skóra i miałam pryszcze co mi się wcześniej nie zdarzało ale to może wynik stresu.
joanna8411 - Pią Mar 29, 2013 7:48 am

Michasia moglas zrobic sobie duopeel czyli mikro+kwasy i ost zabieg w pon samo mikro z maska nawilzajaca i juz;)
albo znajdz sobie na youtube maske aspirynowa jest genialna na cere tlusta,tradzikowa,luszczenie sie itd

Michasia - Pią Mar 29, 2013 8:40 am

joanna8411, ale ja nie mam ogólnie problemów z łuszczeniem się skóry i trądzikiem i wyjątkowo przed ślubem mi się coś takiego zrobiło :?
Ja miałam 4 w jednym bo była promocja:mikrodermabrazja plus piling kawitacyjny i jonoforeza a potem maseczka.
Moja mama też miała mikrodermabrazję i u niej efekty spektakularne więc może to jest dla starszych osób?

Dorotka_ - Pią Mar 29, 2013 8:46 am

Michasia, niekoniecznie, ja już raz przeszłam (3 lata temu) cykl 6 zabiegów mikro i miałam buźkę jak pupcia niemowlęcia :smile:

teraz znowu zaczęłam zabiegi, i już po pierwszej mikro z kwasem migdałowym widzę różnicę. Ale to kwestia osoby, która Ci to robi, ja bym zwykłej kosmetyczce nie zaufała - wszystko mam robione teraz u mgr kosmetologii ze specjalizacją chorób skóry.
Ważne, by zabiegi były robione systematycznie co 3 tygodnie, tak, żeby naskórek nie zdążył się do końca zregenerować.

joanna8411 - Pią Mar 29, 2013 11:53 pm

Dorotka a czemu nie zaufasz?? ja jestem kosmetyczka z 8letnim stazem salon mam bardzo dlugo jezdze co chwile na szkolenia aby zdobywac wiedze i nie musze byc magisterm aby komus dobrze doradzic i nie zrobic krzywdy??
w tym momencie obrazasz kazda kosmetyczke na tym forum;/
Ja np lubie laczyc mikro z kwasem owocowym, glikolowym dziewczyny sa zachwycone i sa szybkie efekty ale jak Dorotka pisze musi byc przerwa2-3tygodnie

Michasia - Sro Kwi 10, 2013 8:18 am

Nie wiem czy wiecie ale w Rossmanie w Manu robią micro i kosztuje to tylko 45 zł!!!
Jestem w szoku bo ja płaciłam 100 zł. Nie wiem skąd taka niska cena.

Był ktoś tam może, bo zastanawiam się czy skorzystać?

Rusałka_Maja - Sro Kwi 10, 2013 6:04 pm

Dołączam do pytania bo bardzo mnie ta informacja zainteresowała :o
Michasia - Czw Kwi 11, 2013 7:58 am

W ogóle wszystkie zabieg są tam bardzo tanie, ciekawa jestem dlaczego.
strefa urody rossman

Dorotka_ - Czw Kwi 11, 2013 8:25 am

na wizażu jest kilka opinii
klik

CałaWymalowana - Pią Maj 10, 2013 8:01 am

Michasia napisał/a:
Nie wiem czy wiecie ale w Rossmanie w Manu robią micro i kosztuje to tylko 45 zł!!!

szok, to rzeczywiście opór tanio, nawet jak na Bełchatów, a co dopiero Łódź...
ale mikrodermabrazja w Rossmanie... chyba nawet za taką kasę bym się nie skusiła, bo wiem, że podczas zabiegu bardzo łatwo można podrażnić twarz i tak naprawdę zaszkodzić sobie, a nie pomóc... no i jednak u kosmetyczki to zupełnie inny komfort jest.
ja mam bardzo problematyczną cerę, także staram się w miarę regularnie ją oczyszczać (mikro lub kawitacja, nigdy - oczyszczanie manualne). już od dłuższego czasu jeżdżę do fajnego gabinetu w Pabianicach - http://masazrehabilitacja.boo.pl/twarz.html.
wyjściowa cena zabiegu to 100zł, ale jak się wykupuje pakiety, to zawsze jest taniej, no i jako stała klientka tez dostaję jakieś fajne zniżki. ogólnie, to trafiłam tam, bo szukałam niedrogiego masażysty, a skończyło się na zabiegach na twarz :-)

Juska - Pią Maj 10, 2013 10:07 am

Nie wiem z czym związana jest niska cena rossmanowych usług - nie chcę nikomu odejmować. Wiem tylko, że byłam tam raz na manicure, zapłaciłam jakieś śmieszne pieniądze, ale zadowolona nie byłam. Lakier odpadał jeszcze tego samego dnia wieczorem, a skórki miałam zaczerwienione jak po poparzeniu. Więcej nie skorzystam :)
Ale drogerię samą w sobie lubię :D

CałaWymalowana - Wto Maj 14, 2013 12:43 pm

jasne, jako drogeria - jak najbardziej :) :)
Sisska - Sro Maj 29, 2013 7:12 pm

mam cere czesciowo wrazliwa (naczynkowa?) - prawie ciagle zarozowione czolo i policzki... wygladam jak prosie, a moj A ciagle mowi: "ale jestes czerwoniutka", do tego przetluszanie strefy T... czy mikro cos pomoze, przede wszystkim na te wrazliwe miejsca? o ile poliki jeszcze jestem w stanie wytrzymac, to juz czolo zaczyna mnie denerwowac, bo wygladam jakbym ciagle jaka wysypke czy uczulenie miala :(
joanna8411 - Wto Cze 25, 2013 8:03 pm

Michasia napisał/a:

Michasia sama mikro 45zl. Ale sama a dodaj maske serum itp koszt juz jest 100-120zl.

misia-misia - Wto Cze 25, 2013 9:08 pm

W Rossmannie są zabiegi w częściach. Tak jak powiedziała joanna8411, jak chcesz mieć taki zabieg jak w większości salonów, musisz dodać różne elementy. Suma summarum wychodzi na to samo.
joanna8411 - Sro Cze 26, 2013 5:24 am

Taki cudny chwyt marketingowy ;)
matama - Pon Sie 05, 2013 9:03 am

Sisska napisał/a:
mam cere czesciowo wrazliwa (naczynkowa?) - prawie ciagle zarozowione czolo i policzki... wygladam jak prosie, a moj A ciagle mowi: "ale jestes czerwoniutka", do tego przetluszanie strefy T... czy mikro cos pomoze, przede wszystkim na te wrazliwe miejsca? o ile poliki jeszcze jestem w stanie wytrzymac, to juz czolo zaczyna mnie denerwowac, bo wygladam jakbym ciagle jaka wysypke czy uczulenie miala :(

wiesz co, radzę ci wybrać się do jakiegoś dobrego miejsca gdzie wykonują mikro np. do salonu Klimczaka przy Lnianej :) Chodzę tam i polecam koleżankom. Panie które pracują w salonie są bardzo sympatyczne i z pewnością doradzą ci czy zabieg jest dla ciebie wskazany, czy lepiej dać sobie spokój.

Juska - Nie Sty 05, 2014 4:22 pm

Ja pierwszą w życiu mikro miałam robioną w połowie grudnia. Naskórek był ścierany diamentową końcówką (tzw. mikrodermabrazja diamentowa) i nie miałam po zabiegu ŻADNYCH podrażnień, a skórę twarzy mam raczej wrażliwą z tendencją do przebarwień i pękających naczynek w okolicy nosa i na polikach . Dodatkowo miałam skórę czyszczoną w tradycyjny sposób, bo jeśli ktoś oczekuje, że sama mikro oczyści cerę, to grubo się myli. Zabieg miałam robiony w znanym mi gabinecie kosmetycznym, przez kosmetyczkę, która od dawna zajmuje się moimi paznokciami i cerą. Może po prostu nie warto iść na taką pielęgnację do pierwszego lepszego salonu, albo z polecenia kogoś tylko trzeba dać poznać naszą skórę osobie, która zabieg przeprowadzi, żeby nie było problemów. Ja jestem zadowolona. Niedługo powtórka i kolejne zabiegi pielęgnacyjne. Mam nadzieję, że w swoim ważnym dniu moja cera będzie wyglądać tak jak chcę :)
ithanielle - Sro Sty 22, 2014 10:23 am

Mikrodermabrazję po raz pierwszy miałam robioną w październiku, następnie w listopadzie.
Zabiegi przeprowadzałam w Rzgowie u mojej kosmetyczki, która w pierwszej kolejności wyjaśniła mi na czym zabieg polega i jakie daje efekty, opowiedziała jak powinnam pielęgnować moją skórę po zabiegu - czego unikać.
Byłam bardzo zadowolona, zwłaszcza po drugiej wizycie - moja cera naprawdę odżyła.
Od listopada mam przerwę, a podobno najlepsze efekty daje seria kilku zabiegów, dlatego od lutego wracam do mikrodermabrazji :)

Z czystym sumieniem polecam!

Catylyn89 - Sro Sty 22, 2014 2:43 pm

Miałam raz robioną mikrodermabrazję i nic nie zauważyłam, moja dermatolog stwierdziła, że na moją cerę zamiast mikrodermabrazji będzie dobry Cetaphil :) Zaczęłam używać i jest rewelacja :D
ithanielle - Sro Sty 22, 2014 2:46 pm

Catylyn89 napisał/a:
Miałam raz robioną mikrodermabrazję i nic nie zauważyłam

Moja kosmetyczka mówiła, że po jednym zabiegu raczej nie widać efektów - należy wykonać serię kilku zabiegów :)

Catylyn89 - Sro Sty 22, 2014 2:48 pm

ithanielle napisał/a:
Catylyn89 napisał/a:
Miałam raz robioną mikrodermabrazję i nic nie zauważyłam

Moja kosmetyczka mówiła, że po jednym zabiegu raczej nie widać efektów - należy wykonać serię kilku zabiegów :)

Więc wolę serię Cetaphil, taki sam efekt :)

misia-misia - Sro Sty 22, 2014 3:59 pm

ithanielle napisał/a:
Moja kosmetyczka mówiła, że po jednym zabiegu raczej nie widać efektów - należy wykonać serię kilku zabiegów

Zależy od cery. Ale w większości przypadków - po pierwszym zabiegu już widać efekt. Tylko dla jasności. Po pierwszym zabiegu nie spłycą się zmarszczki.
Jeden zabieg odświeża buzię. Gdy buzia jest szara, zmęczona, szorstka, skóra "tępa" w dotyku. Po pierwszym zabiegu już jest lepiej. Skóra nabiera lepszego koloru.
Więc już jakiś efekt widać.
Natomiast jeżeli chcemy spłycić zmarszczki, powalczyć z porami, uregulować pracę sebum, czy trochę zniwelować blizny potrądzikowe tudzież przebarwienia, to jasne, że trzeba zrobić serię zabiegów. I wtedy nie raz na miesiąc, tylko częściej.

Ja osobiście robię sobie raz na miesiąc. Ale z tego względu, że traktuję dla siebie ten zabieg jako gruntowne złuszczenie i odświeżenie buzi.
Po prostu moja cera nie potrzebuje więcej.
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam sprawę :)

ithanielle - Sro Sty 22, 2014 4:06 pm

misia-misia napisał/a:
Natomiast jeżeli chcemy spłycić zmarszczki, powalczyć z porami, uregulować pracę sebum, czy trochę zniwelować blizny potrądzikowe tudzież przebarwienia, to jasne, że trzeba zrobić serię zabiegów.

O to to, właśnie tak mówiła :)

misia-misia napisał/a:
Ja osobiście robię sobie raz na miesiąc. Ale z tego względu, że traktuję dla siebie ten zabieg jako gruntowne złuszczenie i odświeżenie buzi.

Też planuję zabiegi raz na miesiąc, bo oczekuję właśnie takich efektów.

misia-misia napisał/a:
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam sprawę :)

Tak! :)

Catylyn89 - Pią Sty 24, 2014 2:13 pm

misia-misia napisał/a:
Natomiast jeżeli chcemy spłycić zmarszczki, powalczyć z porami, uregulować pracę sebum, czy trochę zniwelować blizny potrądzikowe tudzież przebarwienia, to jasne, że trzeba zrobić serię zabiegów. I wtedy nie raz na miesiąc, tylko częściej.

Oprócz zmarszczek to wszystko można wyleczyć tym co ja teraz używam :) Serio polecam, jedna butelka Cetaphilu kosztuje 45 zł (zależy od apteki) i potrafi zdziałać cuda :) Wychodzi taniej :)

Terry - Pią Sty 24, 2014 2:24 pm

Mój tata używał Cetaphil, aby zmniejszyć reakcje po goleniu. Gdy tylko odstawił, bardzo szybko zaczerwienienia i krostki wróciły. Niby działało, ale tylko póki uzywał.
Dlatego wraca powiedzenie "jeśli coś jest na wszysko, to..."

Catylyn89 - Pią Sty 24, 2014 2:33 pm

Terry napisał/a:
Mój tata używał Cetaphil, aby zmniejszyć reakcje po goleniu. Gdy tylko odstawił, bardzo szybko zaczerwienienia i krostki wróciły. Niby działało, ale tylko póki uzywał.
Dlatego wraca powiedzenie "jeśli coś jest na wszysko, to..."

Bo po goleniu zawsze krostki i zaczerwienienia będą wracać... :)

Karollka - Pią Sty 24, 2014 2:35 pm

ja chciałam tylko przypomnieć że to jest wątek o mikrodermabrazji :razz:
Terry - Pią Sty 24, 2014 2:38 pm

Karollka napisał/a:
ja chciałam tylko przypomnieć że to jest wątek o mikrodermabrazji

Zobacz, zobacz. W porządkową sie bawi. A nie wiesz, że wtracać się nie można, gdy dorośli rozmawiają. :razz:

Karollka - Pią Sty 24, 2014 2:42 pm

Terry napisał/a:
Zobacz, zobacz. W porządkową sie bawi. A nie wiesz, że wtracać się nie można, gdy dorośli rozmawiają.

:pliz: sorry [smilie=g035.gif]

[ Dodano: Pią Sty 24, 2014 2:42 pm ]
:bialaflaga: 8)

ithanielle - Pią Sty 24, 2014 2:43 pm

Terry napisał/a:
A nie wiesz, że wtracać się nie można, gdy dorośli rozmawiają. :razz:

Tak jest, mamo :D

Terry - Pią Sty 24, 2014 2:48 pm

Ok. To co z tą mikrodermabrazją. Tak, tak dziewczynki, możecie kontynuować.
misia-misia - Pią Sty 24, 2014 3:32 pm

Cytat:
możecie kontynuować

To jeśli wracamy do tematu, to fajny efekt przynosi również połączenie mikrodermabrazji i kawitacji. Mikrodermabrazja ładnie złuszczy a potem jeszcze trochę doczyścić kawitacją. Też tak czasem robię. Ale to wszystko zależy od stanu buzi, od potrzeb.
No i wiadomo - jednym pomaga, innym nie podpasuje.

matama - Pon Lut 24, 2014 10:07 am

Juska napisał/a:
Ja pierwszą w życiu mikro miałam robioną w połowie grudnia. Naskórek był ścierany diamentową końcówką (tzw. mikrodermabrazja diamentowa) i nie miałam po zabiegu ŻADNYCH podrażnień, a skórę twarzy mam raczej wrażliwą z tendencją do przebarwień i pękających naczynek w okolicy nosa i na polikach . Dodatkowo miałam skórę czyszczoną w tradycyjny sposób, bo jeśli ktoś oczekuje, że sama mikro oczyści cerę, to grubo się myli. Zabieg miałam robiony w znanym mi gabinecie kosmetycznym, przez kosmetyczkę, która od dawna zajmuje się moimi paznokciami i cerą. Może po prostu nie warto iść na taką pielęgnację do pierwszego lepszego salonu, albo z polecenia kogoś tylko trzeba dać poznać naszą skórę osobie, która zabieg przeprowadzi, żeby nie było problemów. Ja jestem zadowolona. Niedługo powtórka i kolejne zabiegi pielęgnacyjne. Mam nadzieję, że w swoim ważnym dniu moja cera będzie wyglądać tak jak chcę :)

Tu się zgadzam , dobrze iść do sprawdzonego dobrego salonu, gdzie nie zrobią nam krzywdy, ale pomogą :)

otolinka - Pon Mar 10, 2014 7:30 pm

tak, ale trzeba go wykonać w serii żeby był zadowalający efekt.
Terry - Pon Mar 10, 2014 8:00 pm

A mi odradzono mikro i polecono peeling mocniejszymi kwasami.
Sisska - Sro Kwi 09, 2014 6:15 pm

jestem po 2 zabiegach: mikro+ kwasy

po pierwszym zabiegu bylam zachwycona efektami. skora gladka jak pupcia niemowlaczka, krem lepiej sie wchlanial. skora nie schodzila ani nie luszczyla sie. jedynie wystapilo lekkie zaczerwienienie, ale to u mnie dosc normalne zjawisko. kwasy troche szczypaly/piekla skora, ale dalo sie wytrzymac (mialam kwas migdalowy ok 2 min na twarzy).

drugi zabieg zdecydowanie gorzej przezylam. chyba po prostu dziewczyna zrobila mi wszystko mocniej i bardziej. juz po samej mikro mialam w niektorych miejsach porysowana twarz, jakby mnie kot podrapal :lol: nalozenie na to kwasow to byla tragedia.... myslalam, ze ja tam udusze... pieklo strasznie i nie moglam sie doczekac konca. (powiedziala, ze za drugim razem kwasy trzeba potrzymac troche dluzej, 3-4 min.). maska na koniec przyniosla dlugo wyczekiwana ulge. w sobote wygladalam strasznie - skora cala czerwona, sucha i lekko podrapana. bylam zapisana na 3 zabieg (za kolejne 2 tyg), ale mocno wachalam sie czy na niego isc albo przesunac o kolejny tydzien. na szczescie, mimo moich obaw w niedziele juz wygladalam zdecydowanie lepiej.

za tydzien ide na nastepny (ostatni prawdopodobnie).

Matrixx - Sro Cze 04, 2014 2:01 pm

Mikro jest dobra, silniejszymi kwasami za dłuższą metę zniszczysz sobie skóre.