|
Forum Weselne miasta Łodzi Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim |
|
Kupno stroju ślubnego - Wyśniona suknia w rzeczywistości nie wirtualnej
bajeczka - Pon Paź 10, 2005 8:27 pm Temat postu: Wyśniona suknia w rzeczywistości nie wirtualnej Drogie mężatki,
Problem sukienkowy Joanny zainspirował mnie do takiego wątku. Czy możecie wkleić w tym wątku fotkę swojej sukienki z katalogu, strony internetowej itp czy miejsca gdzie zobaczyłyscie ją po raz pierwszy i zakochałyście sie w niej oraz fotke tej kreacji w rzeczywistości na Was?
Myslę, że coś takiego pomogłoby nam nowicjuszkom w wyborze.
Edi - Pon Paź 10, 2005 8:41 pm
?wietny pomysł Bajeczko, gorąco popieram.
Pusiak - Wto Paź 11, 2005 10:05 am
A ma ktos skaner Bo ja swoją suknię zobaczyłam po raz pierwszy w magazynie ślubnym, a nie mam niestety jak zeskanować
inka999 - Wto Paź 11, 2005 10:46 am
Uuuu to u mnie problem by był,bo ja swoją suknię ślubną po raz pierwszy zobaczyłam w salonie i przymierzyłam ..i to była ta
Mika - Wto Paź 11, 2005 11:21 am
inka999 napisał/a: | Uuuu to u mnie problem by był,bo ja swoją suknię ślubną po raz pierwszy zobaczyłam w salonie i przymierzyłam ..i to była ta |
Dokładnie tak jak ja. Szukałam wprawdzie w internecie, ale nigdy nie znalazłam choćby podobnej.
Pusiak - Wto Paź 11, 2005 11:23 am
No właśnie
inka999 - Wto Paź 11, 2005 11:51 am
no nie nie o to mi chodziło...
Moja suknia jest w necie i moge ja zamieścić, źle zrozumiałam wątek...myślałam, że chodzi o moment w którym zobaczyłyśmy tę "naszą" suknię ślubną pierwszy raz.
Ja wcześniej jej nie widziałam, a później jak znałam firmę i model to w necie ją znalazłam..
trochę zagmatwałam, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi
Pusiak - Wto Paź 11, 2005 12:44 pm
No to dalej inka, zamieszczaj zdjęcia to porównamy Zresztą tak mi sie wydaje że gdzieś już Cię porównywałyśmy z modelką
inka999 - Wto Paź 11, 2005 1:02 pm
No dobrze Ci sie wydaje:-)
w sprzedaży stroju ślubnego,
no to nie będę sie powtarzać,
a moje zdjęcia to wiesz...na degustacji obejrzymy;-)
Kati - Wto Paź 11, 2005 1:56 pm
Zdjęcia katalogowego nie mam, ale uważam, że moja okazała się jeszcze ładniejsza w rzeczywistości.
Agatka_P - Wto Paź 11, 2005 2:59 pm
To ja jako nie mężatka pokaże wam róznice między fotkami w necie a fotkami w realu które znalazłam na allegro
Suknia nr1 - internet
Suknia nr1 - real
Suknia nr2 - internet
Suknia nr2- real
Dalsza cześć znalezisk później
Kot - Wto Paź 11, 2005 3:20 pm
brawo Agatko :brawa:
Agatka_P - Wto Paź 11, 2005 3:32 pm
Część dalsza
Suknia nr3 - internet
Suknia nr3 - real
Suknia nr4 - internet
Suknia nr4 - real
mam jeszcze pare
[ Dodano: 11-10-2005 ]
ciąg dalszy
Suknia nr5 - internet
Suknia nr5 - real
Suknia nr5 - real
Suknia nr6 - internet
Suknia nr6 - real
Suknia nr7 - internet
Suknia nr7 - real
Suknia nr8 - internet
Suknia nr8 - real
Suknia nr8 - real
joanna_25 - Wto Paź 11, 2005 4:56 pm
Hm...no to smutne że jestem inspiracją do takiego tematu.
Krawcowa odwołała spotkanie,obawiam się że będzie teraz grała na zwłokę żeby mi oddać suknię przed ślubem i żebym już nie miała żadnych zastrzeżeń a ona więcej roboty
Z wlejonych przez Agatkę_p zdjęć to najgorzej wygląda suknia
-nr 1 bo jest uszyta z zupełnie innego materiału niż oryginał
-nr4 bo też wygląda nie bardzo
-i nr 5 choć tu suknia jest identyczna jak w oryginale tylko na tej osobie nie bardzo to wygląda.
Pozostałe suknie chyba są identyczne jak w oryginałach tylko zdjęcia gorsze.
Ale i tak wszystko to bije na głowę mój przypadek
Moją wymarzoną suknię najprawdopodobniej wypieprzę do kosza zaraz po kościele i przebiorę się w suknię wieczorową .
A krawcowej już nie powiem co zrobię...
Agatka_P - Wto Paź 11, 2005 5:36 pm
Suknia nr9 - internet
Suknia nr9 - real
Suknia nr9 - real
Suknia nr10 - internet
Suknia nr10 - real
Suknia nr11 - internet
Suknia nr11 - real
Suknia nr12 - internet
Suknia nr12 - real
Suknia nr13 - internet
Suknia nr13 - real
Suknia nr14 - internet
Suknia nr14 - real
Suknia nr15 - internet
Suknia nr15 - real
Suknia nr19 - internet
Suknia nr19 - real
To narazie tyle jak coś jeszcze znajde to wkleje
Znalazłam jeszcze jedną
Suknia nr20 - internet
Suknia nr20 - real
kryszka - Wto Paź 11, 2005 8:55 pm
Wy tu gadu gadu, a konkretów nie widać. Oczywiście forumowych konkretów.
I nie zapominajmy, że jest zdecydowana różnica gdy się kupuje powtarzalną suknię w salonie, a pomiędzy szyciem na wzór tej jedynej.
No to ja zacznę:
Ja się zakochałam w sukni Demetrios, ale niestety cena była dla mnie nie do przyjęcia, więc jak zobaczyłam u krawcowej coś podobnego to zgodziłam się na tą podróbkę. Tyle że ten model był wtedy bardzo popularny, ale tylko spódnica uszyta u "Małgorzaty" leżała jak należy, inne były jakieś dziwne.
I tak sobie teraz patrzę, że zupełnie zapomniałam o trzeciej warstwie organzy u góry. Tak to jest jak nie ma się pamięci do szczegłów, suknia byłaby bardziej podobna. Kwiatek specjalnie chciałam mniejszy i u mnie ta wystająca koronka na górze gorsetu jest na jego dole. No i nie chciałam długiego trenu, miałam tylko taki 0,5-metrowy.
Agatka_P napisał/a: | Suknia nr9 - internet
Suknia nr9 - real
|
Zakochałam się. :serduszka:
I tak sobie patrzę, jak ta Młoda łatwo podnosi rękę w tym ślicznym rękawku, a podobno się nie da.
Basia - Wto Paź 11, 2005 11:25 pm
Wersja katalogowa, chociaz to nie to zdjecie mnie urzeklo, tamto bylo w plenerze...
I wersja domowa
Agatka_P - Sro Paź 12, 2005 5:33 am
kryszka napisał/a: | Ja się zakochałam w sukni Demetrios |
Ja też się zakochałam w tej sukni ale jak zobaczyłam tył w realu to się odkochałam a twoja suknia jest prześliczna :serduszka:
Gosik8 - Sro Paź 12, 2005 7:38 am
Fakt Kryszko, Twoja suknia wypada w tych porównaniach najlepiej.
Basiu, Twoja też jest piękna, właśnie na plenerową imprezę.
Calinka - Sro Paź 12, 2005 9:26 am
kryszka napisał/a: | Agatka_P napisał/a: | Suknia nr9 - internet
Obrazek
Suknia nr9 - real
Obrazek |
Zakochałam się. :serduszka:
I tak sobie patrzę, jak ta Młoda łatwo podnosi rękę w tym ślicznym rękawku, a podobno się nie da. |
Kryszko ja też, zwłaszcza w gorseciku :serduszka: , no i jest dowód na to, że w sukni z rekawkiem mozna bez problemów podnosic ręce .
A wiecie co to za sukienka, jaki model???
Agatka_P - Sro Paź 12, 2005 9:58 am
Wiemy demetrios tu jest link http://www.demetrios.pl/p...p?products_id=6
Calinka - Sro Paź 12, 2005 10:31 am
Dzieki Agatko .
W forumowym dziale o sprzedaży stroju slubnego jest pare przykładów moim zdaniem pozytywnych. Min. wlaśnie suknia Basi.
pallas - Sro Paź 12, 2005 10:57 pm
No i następne
Semilla
Cymbeline oxford
Agatka_P - Czw Paź 13, 2005 9:33 am
Suknia nr21 - internet
Suknianr21 - real
Suknia nr22 -internet
Suknia nr22 - real
[ Dodano: 13-10-2005 ]
Suknia nr23 - internet
Suknia nr23 - real
Żaneta - Czw Paź 13, 2005 9:58 am
Pallas!
Tych Twoich w ogóle nie widać :smut: :smut: :smut: :smut:
pallas - Czw Paź 13, 2005 10:23 am
Juz to naprawiam
[img]www.forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=2022[/img]
[ Dodano: Czw Paź 13, 2005 11:29 am ]
Noi perwszego znów nie widac, ajak klikam na załacznik ten iebueski to jest
Żaneta - Czw Paź 13, 2005 10:37 am
Ja mam coś takiego!
Linka - Czw Paź 13, 2005 5:53 pm
Ja wstawiam swoją suknię. Byłam z niej bardzo zadoolona, powiem nieskromnie - myślę, że nawet lepiej wypadła w realu niż na fotce ze strony salonu. Ale to moje zdanie.
(oj, chyba nie w tej kolejności )
pallas - Czw Paź 13, 2005 6:16 pm
?licznie wyglądałas Gratuluje wyboru A czy to nie ta sama fotka twojej uroczej sukni - też salonowa??
Linka - Czw Paź 13, 2005 6:25 pm
Pallas piękna ta sukni, którą wstawiłaś. Ma trochę rzadszą koronkę z której zrobiony jest płaszcz, ale jest szalenie efektowna. Kiedy szukałam sukni zwariowałam na punkcie koronkowych płaszczy, ale tę "twoją" widzę pierwszy raz. Zrobiła na mnie wrażenie... A jak pięknie się taki płaszczyk układa na dywanie w drodze do ołtarza, ech...!
pallas - Czw Paź 13, 2005 7:09 pm
Moja znajoma miała taką suknię Wyglądała wg mnie bajecznieeee
bajeczka - Czw Paź 13, 2005 8:20 pm
Linka napisał/a: | Ja wstawiam swoją suknię. Byłam z niej bardzo zadoolona, powiem nieskromnie - myślę, że nawet lepiej wypadła w realu niż na fotce ze strony salonu. Ale to moje zdanie.
(oj, chyba nie w tej kolejności ) |
Przychylam sie do Twojej opinii
gregory - Pią Paź 14, 2005 6:43 am
Pallas,
wkleiłaś zdjęcia dwóch różnych sukienek
Na pierwszym zdjęciu jest suknia polskiej firmy, która nazywa się Draperia (wychodzę w niej za tydzień za mąż, a wypożyczyłam w Galerii ?lubnej) - suknia jest dwukolorowa i jest to gorset ze spódnicą.
Druga suknia to Semilla, bodajże szyta przez La Sposę (ale mogę się mylić, w każdym bądź razie zagraniczna) - suknia jednoczęściowa i jednokolorowa.
Fakt faktem są do siebie podobne, ale jednak to dwie różne sukienki.
Dzięki, że znalazłaś to zdjęcie, bo już wcześniej chciałam się moją suknią pochwalić, a nie miałam jak Prawda, że ładna?
Hej, a dlaczego nie widać u mnie zdjęć
kryszka - Pią Paź 14, 2005 8:13 am
?liczna suknia gregory. Nie zapomnij pochwalić się zdjęciami!
gregory napisał/a: | Hej, a dlaczego nie widać u mnie zdjęć |
Forum jest ustawione tak, żeby cytując posta ze zdjęciami nie powtarzać zdjęć. Ale jeśli chcemy żeby zdjęcie było jednak widoczne to w cytacie wystarczy zamienić znaczniki [url][/url] na [img][/img] i usunąć "obrazek". Acha - nie dotyczy to załączników (a dlaczego to już jest napisane w instrukcji wklejania zdjęć).
pallas - Pią Paź 14, 2005 1:10 pm
Sorki za pomyłkę w sukniach ale jestem początkującym forumowiczem i dopiero ucze się wstawiania fotek a to był dzień, w którym jakoś to mi za nic nie wychodziło
Oczywiście gregory że masz rację
A co do semilli - to oczywiście tak - jest jednoczęściowa i jeden kolor Własnie tak wygląda na fotkach które znalazłam z katalogu i w realu
No to teraz EMILIA
DRAPERIA
[ Dodano: Pią Paź 14, 2005 3:54 pm ]
i dalej
Żaneta - Pią Paź 14, 2005 8:06 pm
Ja jeszcze mam coś takiego!
bajeczka - Pią Paź 14, 2005 8:24 pm
Ta z ramiączkami ładnijesza
kryszka - Pią Paź 14, 2005 9:20 pm
bajeczka napisał/a: | Ta z ramiączkami ładnijesza |
No, ta oryginalna wygląda jakby miała w ogóle za mały czy za krótki gorset. Chyba źle sobie dobrali modelkę.
Żaneta - Pią Paź 14, 2005 9:22 pm
Mnie się jednak podoba ta z modelki! Zdecydowanie delikatniejsza!
Żaneta - Pią Paź 14, 2005 10:05 pm
...
joanna_25 - Pią Paź 14, 2005 10:18 pm
jedyne co mnie zastanawia to to jak w tej sukni ta dziewczyna zdołała dojść do ołtarza.To chyba jedna z najdłuższych sukni jakie widziałam.Ja bym się potknęła
Edi - Pią Paź 14, 2005 10:36 pm
joanna_25 napisał/a: | :shock:
jedyne co mnie zastanawia to to jak w tej sukni ta dziewczyna zdołała dojść do ołtarza.To chyba jedna z najdłuższych sukni jakie widziałam.Ja bym się potknęła |
Zgadzam sie, chyba krawcowa źle dobrała długość sukni albo panna młoda włożyła buty inne niż pierwotnie planowała tzn o znacznej różnicy obcasa. Tez bym sie chyba w takiej sukni potknęła albo nawet niechcący porwała
Kati - Sob Paź 15, 2005 10:56 am
?aneta napisał/a: | Mnie się jednak podoba ta z modelki! Zdecydowanie delikatniejsza! |
Mnie też... od razu widać która jest tą wzorcową...
Żaneta - Sob Paź 15, 2005 9:22 pm
Faktycznie suknia jest stanowczo za dluga!
Ale abstachujęc ona w ogóle nie jest podobna do tej z modelki!
I mam jeszcze kilka.....
[ Dodano: Sob Paź 15, 2005 10:28 pm ]
Przepraszam,że nie w kolejności!
Agatka_P - Nie Paź 16, 2005 9:02 am
Tej chyba ktoś halke ukradł
Edi - Nie Paź 16, 2005 6:19 pm
Agatka_P napisał/a: | Tej chyba ktoś halke ukradł |
Ale różnica między sukniami
Alma_ - Pon Paź 31, 2005 10:49 pm
Ja też znalazłam podobny przykład. Orginał Tanger Pronovias i szyta na jej wzór (z Allegro).
[ Dodano: Pon Paź 31, 2005 10:50 pm ]
I utwierdza mnie to tylko w postanowieniu, że nie będe szyć sukni :|
Agatka_P - Wto Lis 01, 2005 9:22 am
Ale te suknie są podobne tylko zdjęcie nie wyraźne Kryszka szyła suknie na wzór demetrios i mnie sie zdecydowanie jej bardziej podoba
Alma_ - Wto Lis 01, 2005 9:33 am
Podobne, ale jednak nie takie same.
Zauważ, że choćby materiał układa się inaczej - to trudno skopiowac w 100%, skoro używa się innego materiału (nawet minimalnie).
A mogłabym gdzieś obejrzeć zdjęcia sukienki Kryszki?
Agatka_P - Wto Lis 01, 2005 9:38 am
Tutaj jest
kryszka napisał/a: | Wy tu gadu gadu, a konkretów nie widać. Oczywiście forumowych konkretów.
I nie zapominajmy, że jest zdecydowana różnica gdy się kupuje powtarzalną suknię w salonie, a pomiędzy szyciem na wzór tej jedynej.
No to ja zacznę:
Ja się zakochałam w sukni Demetrios, ale niestety cena była dla mnie nie do przyjęcia, więc jak zobaczyłam u krawcowej coś podobnego to zgodziłam się na tą podróbkę. Tyle że ten model był wtedy bardzo popularny, ale tylko spódnica uszyta u "Małgorzaty" leżała jak należy, inne były jakieś dziwne.
I tak sobie teraz patrzę, że zupełnie zapomniałam o trzeciej warstwie organzy u góry. Tak to jest jak nie ma się pamięci do szczegłów, suknia byłaby bardziej podobna. Kwiatek specjalnie chciałam mniejszy i u mnie ta wystająca koronka na górze gorsetu jest na jego dole. No i nie chciałam długiego trenu, miałam tylko taki 0,5-metrowy.
Obrazek
Obrazek Obrazek
|
Alma_ - Wto Lis 01, 2005 9:44 am
Fakt, zabrakło trzeciej warstwy, ale sukienka wyszla naprawde śliczna
Agatka_P - Wto Lis 01, 2005 9:47 am
A mnie się bardziej podoba od orginału
Alma_ - Wto Lis 01, 2005 5:17 pm
Agatka, nie mówię przecież, że mnie się nie podoba albo podoba mniej
To trochę nie mój styl, dlatego nie będę wypowiadac się na temat urody bezwzględnej sukienki, ale muszę przyznać, że suknia uszyta jest bardzo profesjonalnie, chyba najlepiej jak dotąd widziałam! Nie spodziewałam się szczerze mówiąc, że da sie w ogóle uszyć coś tak dobrze, zazwyczaj suknia szyta "na wzór" wypada blado przy swoim pierwowzorze.
I nadal uważam, że szycie sukni to jednak loteria - można trafić doskonale (jak Kryszka, co niewątpliwie widac na powyższym przykładzie ) ale można też naprawdę kiepsko, na co tez jest masa dowodów powyżej. Trzeba być jednak odważną, żeby się zdecydować na szycie
kryszka - Wto Lis 01, 2005 7:33 pm
Ale żeście mnie obgadały.
Alma_ - masz rację - szycie to loteria. Ja się zdecydowałam, bo na taką firmową, którą chciałam, szkoda mi było kasy, a chciałam mieć swoją suknię na zawsze, nie wypożyczaną, a nowe suknie w akceptowalnej cenie mi się nie podobały. Nie było wyjścia. :30:
Ale trzeba też pamiętać, że firmowe suknie na zdjęciach wyglądają aż nierealnie - pięknie wyprasowane, gładkie, nic nie odstaje, itp. Zupełnie inaczej, gdy założy ją realna panna młoda, tu się zegnie, tam zmarszczy, itp.
Alma_ - Wto Lis 01, 2005 7:44 pm
Kryszka, no troszkę obgadałyśmy, ale nie za plecami Wybacz!
Pewnie, że w katalogu wygląda inaczej, zwłaszcza na modelce i dodatkowo obrobione, ale zaleta jest taka, że założysz i widzisz, jak jest. Jak jest źle, to zdejmujesz i szukasz dalej.
A że zazwyczaj na zdjęciu ładniej... no cóż, ja też mam photoshopa :evilgirl:
Żaneta - Wto Lis 01, 2005 8:44 pm
Dziewczyny! To nie chodzi o to czy sukienka jest ladniejsza czy nie!
Wszystkie te sukienki są przykladem na to,że uszycie sukni nie odzwierciedla jej pierwotnego modelu! Kryszki suknia tak samo! Ja nie twierdzę,że jest brzydsza!!!!!!!!! Suknia jest przepiękna tym bardziej,że zakochana jestem w niej od dawna! tylko,że po prostu inna niż orginal i już!
Są również tutaj przyklady sukienek które wcale,a wcale nie przypominają oryginalu i czasen naprawdę ciężko uwierzyć,że to model wymieniony!
Dziewczyny! Jeżeli chcecie szyć suknię na wzór jakiegoś modelu to niestety musicie się liczyć z tym,że będzie się różnila!
Alma_ - Sro Lis 02, 2005 8:50 am
?aneta, dokładnie tak.
Można trafić na dobrą krawcową i może okazać się, że różnice wychodzą sukni na korzyść, bo poprawione zostały niedoskonałości czy elementy, co do ktorych nie byłyśmy w 100% przekonane, możemy dopasować trochę sukienkę do naszego widzimisię - coś zmniejszyć, cos powiększyć, coś dodać, coś odjąć...
Ale różnie dobrze może sie okazać, że wytwór rąk krawcowej w ogóle nie przystaje do naszych wyobrażeń i niewiele da się z tym zrobić... :smut:
Ja też nie wierzę w idealne kopie i dlatego udam się do salonu a nie do krawcowej
Żaneta - Sro Lis 02, 2005 10:25 am
Ale jest też tak,że jeżeli sama zaprojektujesz sobie sukienkę to tylko możesz sobie ją uszyś u krawcowej i wtedy wiesz,że to jest Twoje dzielo i jesteś jeszcze bardziej z tego dumna!
Tak wlaśnie zrobila FILOMENA!!!!
Zaprojektowala i uszyla i wyszlo cudeńko!!!!!!!!!!!!
Alma_ - Sro Lis 02, 2005 10:42 am
O ile krawcowa zrozumie, czego oczekujemy
Filomena - Sro Lis 02, 2005 10:49 am
Dziękuję za komplement. Uważam, że jeżeli nie ma się ograniczeń finansowych, to oczywiście łatwiej jest pójść do salonu i wybrać suknię, którą sprowadzą w odpowiednim rozmiarze i dopasują (chociaż podobno zdarzają się wpadki). Oszczędza się sobie nocy pełnych niepewności co do efektu .
Zgadzam się, że trudno jest wykonać idealną kopię, tym bardziej, że nasza wizja sukni wynika z odpowiednio obrobionego zdjęcia katalogowego, a potem możemy być rozczarowane, że na nas suknia wygląda inaczej.
Musimy też potrafić spojrzeć na zdjęcie katalogowe z dystansem i zadać sobie pytanie, czy suknia nie podoba nam się aby tylko dlatego, że modelka jest ładna, albo zdjęcie samo w sobie pięknie upozowane. Wtedy przy zdjęciu katalogowym nawet oryginał wyjdzie blado.
Ja zdecydowałam się na szycie wg własnego projektu, bo po pierwsze po obejrzeniu tysięcy (nie przesadzam) zdjęć sukni w necie stwierdziłam, że chyba nic mi się nie podoba (przesyt totalny). Po drugie te, które podobały mi się nawet jako dzieła sztuki projektancko - krawieckiej były definitywnie poza moim zasięgiem. W końcu nawet kopia sukni, zrobiona z dobrej jakości koronki, albo surówki jedwabnej też kosztuje dość sporo. Decyzja co do szycia wg własnego projektu była więc rozsądnym kompromisem pomiędzy marzeniami, a kieszenią. U mnie wszystko skończyło się dobrze. Oczywiście trzeba mieć szczęście do dobrych wykonawców. Ja miałam, z czego bardzo się cieszę.
Alma_ - Sro Lis 02, 2005 10:54 am
Filomena, a gdzie można podziwiać to cudeńko?
Zamieszczałaś jakieś zdjęcia na forum? Jeśli nie to proszę o nie koniecznie!
Żaneta - Sro Lis 02, 2005 10:55 am
Alma_ napisał/a: | O ile krawcowa zrozumie, czego oczekujemy |
I to jest Ryzyko,ale tak jak napisala Filomena
Cytat: | Oczywiście trzeba mieć szczęście do dobrych wykonawców. Ja miałam, z czego bardzo się cieszę. |
Trzeba mieć szczęście niewątpliwie!
Filomena - Sro Lis 02, 2005 10:56 am
Jest trochę zdjęć w mojej relacji w sekcji Nasze śluby i wesela. Muszę zrobić z tym porządek i zamieścic je w albumie, skoro nasz drogi Admin obdarował nas taką opcją.
Żaneta - Sro Lis 02, 2005 10:58 am
I oto link:
http://www.forum.wesele-l...ighlight=#61627
Alma_ - Sro Lis 02, 2005 11:44 am
Znalazłam, dziękuję.
Rzeczywiście sukienka śliczna, wyglądałaś fantastycznie Filomenko!
bajeczka - Sro Sty 25, 2006 9:04 pm
Mamy nowe mężątki, więc podnosze
Alma_ - Pią Sty 27, 2006 9:59 pm
Znalazłam moją Tanger na Allegro, i już mnie tak nie zachwyciła, jak w katalogu... Cóż, zobaczymy jak będzie lezała na mnie.
Oto oryginał:
A tutaj na "żywym modelu":
Żaneta - Nie Sty 29, 2006 7:30 pm
alma_ nie zachwycila Cię bo po prostu niezbyt leży na tej pani,a poza tym nie pasuje do jej figury
Alma_ - Nie Sty 29, 2006 8:59 pm
Mam wrażenie, że ta dziewczyna jest po prostu za niska, nie sądzicie?
Filomena napisał/a: | Jest trochę zdjęć w mojej relacji w sekcji Nasze śluby i wesela. Muszę zrobić z tym porządek i zamieścic je w albumie, skoro nasz drogi Admin obdarował nas taką opcją. |
Filomenko, czekamy
Filomena - Nie Sty 29, 2006 10:29 pm
W ferworze porządków na komputerze pousuwałam małe kopie zdjęć, a temat został zamknięty dla edycji. Teraz siedzę nad pracą, więc proszę o cierpliwość. Zresztą mojej sukni nie można porównać z modelem. Chyba, że z moim bazgrołkiem , też go gdzieś na forum zamieszczałam.
gregory - Pon Sty 30, 2006 8:51 am
Alma_ napisał/a: | Znalazłam moją Tanger na Allegro, i już mnie tak nie zachwyciła, jak w katalogu... Cóż, zobaczymy jak będzie lezała na mnie. |
Almo_
ta suknia moim zdaniem jest dla wysokiej i szczupłej osoby. Dlatego ta dziewczyna na zdjęciu niespecjalnie wygląda. Te zmarszczki na sukience dodają jej parę kilo
rorrim - Pon Sty 30, 2006 10:04 am
Popieram poprzedni post.
Dziewczyna o figurze za zdjęcia raczej powinna pasków poziomych unikać...
Żaneta - Pon Sty 30, 2006 11:32 am
Wlasnie to mialam na myśli pisząc :
Cytat: | niezbyt leży na tej pani,a poza tym nie pasuje do jej figury |
Agatka_P - Pią Lut 17, 2006 10:00 pm
Wstawiona jest ta suknia na allegro ale to chyba jednak nie jest ta sama suknia co na fotce w katalogu chociaż jest podobna
Linka - Sob Lut 18, 2006 9:01 am
Jak wybierałam suknię i natknęłam się na tą powyżej to się zapowietrzyłam jest taka piękna ... no i droga
Agatka_P - Sro Kwi 05, 2006 5:04 pm
Katalog
W rzeczywistości
Katalog
Rzeczywistość
[ Dodano: Pon Maj 01, 2006 10:48 am ]
Katalog - Classa
Rzeczywistość
adriannaaa - Wto Maj 23, 2006 10:31 am
- moja suknia na zdjeciu katalogowym
i na zdjęciach "normalnych" dziewczyn
sylwia - Wto Maj 23, 2006 10:54 am
adriannaa, na tobie ta sukienka prezentuje się lepiej niż na modelce, pokazałas walory sukienki,która jest ładna
adriannaaa - Wto Maj 23, 2006 10:59 am
Sylwia - to jeszcze nie moje zdjecia:)) moja wisi w szafie - odkupiłam ją od dziewczyny z 2. zdjecia - za to kiedy zobaczyłam zdjęcia pierwszej dziewczyny - zakochałam się bez pamieci w tej sukni:))) i to była chwila - TA i żadna inna:)))) i też uważam, że katalogowe zdjecie zupełnie nie oddaje uroku tej kiecki...
ale cieszę sie, ze jeszcze ktoś tak uważa:)
fiona83 - Wto Maj 23, 2006 11:09 am
adriannaaa napisał/a: | i też uważam, że katalogowe zdjecie zupełnie nie oddaje uroku tej kiecki...ale cieszę sie, ze jeszcze ktoś tak uważa:) |
Adrianka - aj też uważam , że real jest o wiele bardziej korzystny
Ta katalogowa panienka wygląda jak zawinięta w prześcieradło
adriannaaa - Wto Maj 23, 2006 11:18 am
no tak troszkę:)) i nie widac tej pieknej tafty;)))
dinka - Wto Maj 23, 2006 5:36 pm
adriannaaa piękna ta Twoja suknia. Bardzo mi się podoba. Też mi wpadła w oko . Rzeczywiście w realu jest piękniejsza niż na zdjeciu katalogowym , a to jest rzadko spotykane.
Dziewczyny zauważyłyście, że gdyby 5 dziewczyn założyło tą samą suknię, każda wyglądałaby w niej inaczej. Najlepiej to zauważyłam w przypadku Racine Cymbeline, oglądając zdjęcia komisowe.
emilkaa - Sro Maj 24, 2006 8:07 am
no zdjecie mojej sukni w katalogu... coz.. nigdy bym jej nie zauwazyly gdybym miala sie tylko takim zdjeciem kierowac
nie to ze brzydko ale zupelnie nie pokazuje detali sukni ktore akurat sa w niej najwazniejsze... jest po prostu ze zbyt dalekiej perspektywy zrobione i zle oswietlone.. powinno pokazywac jak suknia sie blyszczy a tymczasem na zdjeciu widac tylko dluga biala prosta kiecke...
nie ma co jednak przeglada zdjec.. trzeba isc i mierzyc
hanusia - Sro Maj 24, 2006 8:29 am
no właśnie u mnie jest podobnie bo na zdjęciu z katalogu nie widać delikatnego haftu na mojej sukni który chyba najbadziej mnie w niej urzekł, wiec czasmi jest wręcz odwrotnie w realu wygląda lepiej niż na zdjęciu katalogowym
adriannaaa - Pią Cze 23, 2006 11:17 pm
a tu jest osławiona Linea Raffaelli... mam nadzieję, że tylko to zdjęcie jet tak kiepskie...
Madzialena - Pon Cze 26, 2006 2:42 pm
A ja od miesięcy poszukuję zdjęcia internetowego mojej sukienki - bez rezultatów (poza jednym - lepiej korzystam z wyszukiwarek dzięki temu). Może ktoś przypadkiem widział model Sonia Pronuptii?? - To ja po ślubie się chętnie pochwalę zdjęciem "na żywo".
Agatka_P - Sro Wrz 20, 2006 11:39 am
Alma_ - Sro Wrz 20, 2006 7:06 pm
I pomyśleć, że tak byłam zakochana w tej Demetrios...
Marta - Sro Wrz 20, 2006 9:28 pm Temat postu: Demetrios Alma nie wiem skąd pochodzi ta sukienka ale wiem ze pewnie jest replika demetriosa,gdyz widziałam ta sukienke na zywo w salonie w Warszawie jak mierzyła ja dziewczyna i rzeczywiscie wygladała tak jak na zdjeciu.
fiona83 - Sro Wrz 20, 2006 9:32 pm
Poza tym figura ma tu duże znaczenie
Szresze bioderka i idealne wcięcie też robią swoje
Martita - Czw Wrz 21, 2006 7:30 pm
Moja sukienka sincerity 3084
Różnica polega na halce...ja miała aż 3 koła..modelka napewno mniej...
Ińska - Czw Wrz 21, 2006 7:38 pm
Sukienke Demetrios widziałam na zdjęciach dziewczyny z ślubnego forum na gazecie - znacznie lepiej wyglądała niż ta załączona przez Agatke_P.
Ta tutaj wygląda jakby zwężono sukienke za bradzo, jakby zbyt mało materiału było.
Moża te jest szyta na wzór?
fiona83 - Czw Paź 12, 2006 5:39 pm
Wyszperane. Oczywiście na Allegro
Edi - Pią Paź 13, 2006 7:43 am
fiona83 napisał/a: | Wyszperane. Oczywiście na Allegro |
Ta sukienka to istna kopia oryginału i nawet ładnie leży
Ińska - Pią Paź 13, 2006 1:08 pm
Kopia? sprzedająca na allero twierdzi, że to oryginał
IzaS - Pią Paź 13, 2006 3:26 pm
Bardzo fajny pomysł z tym tematem. Ja często przeglądam oferty na Allegro i rzeczywiście różnice między zdjęciami katalogowymi a rzeczywistością są ogromne. Szczególnie jeśli sukienka jest źle dobrana do figury. Zdjęcia które wkleiłyście są super i daja jako taki pogląd o sprawie. Dzięki.
FifthAvenue - Nie Paź 15, 2006 9:55 pm
Ta ostatnia propozycja to miłe zaskoczenie, przynajmniej tak mi się wydaje....
Według mnei suknia bardzo ładnie leży na tej dziewczynie. Wiadomo, w ruchu rózne części materiału różnie "pracują", tam się podwinie, tu przygniecie, ale ogólnie myśle, że bardzo fajnie to wygląda.
Czesto niestety nawet oryginalna suknia na pannie młodej będzie wyglądała zupełnie inaczej niż na modelce w katalogu. Tutaj akurat bardzo ładnie się to pokrywa.
madzia8181 - Pon Paź 16, 2006 8:29 am
Bardzo dobry temat!
Faktycznie w katalogach czy na zdejciach ze stron internetowych suknie wygladaja zupelnie inaczej, Maja je przewaznie na sobie modelki chude jak slomki o wzroscie powyzej 175...taka suknia inaczej prezentuje sie na osobie 160!
dzarusia - Wto Lis 07, 2006 2:46 pm
Dwa porownania:
1.
2.
Alma_ - Wto Lis 07, 2006 3:25 pm
Filomena napisał/a: | Jest trochę zdjęć w mojej relacji w sekcji Nasze śluby i wesela. Muszę zrobić z tym porządek i zamieścic je w albumie, skoro nasz drogi Admin obdarował nas taką opcją. |
Fil, minłą już ponad rok... i jak tam porządki?
dzarusia - Wto Lis 07, 2006 11:12 pm
...
jpuasz - Pią Lis 17, 2006 7:44 pm
1.Pronovias-Neptuno
2. Demetrios - model 2705
3. Demetrios - model 850
4. La Sposa - model 5848
5. Classa - model C374
6. St. Patrick - Candida
7. Mori Lee - model 3600
8. Cosmobella - model 7061
9. Papilio - Assol
10. Demetrios - DR120
11. Cymbeline - Racine
12. Edeline
13. Demetrios - model 4195
14. Emelie Costa - Igen
15. Herve - Roulade
16. Mariees de Paris - Eleora
Agati - Pią Lis 17, 2006 7:50 pm
jpuasz skąd masz 6 zdjęcie real???
jpuasz - Pią Lis 17, 2006 7:54 pm
Wszystko wygrzebane z neta - nic nie poprawiane. Tzn ktoś tak zamieścił w necie, więc nie zasłaniałam dodatkowo twarzy itp. A czemu?? coś nie tak??
Agati - Pią Lis 17, 2006 8:03 pm
Nie, nie. Raczej wszytko ok
Tak się pytam, bo mimo zasłoniętych twarzy, rozpoznałam swoich znajomych i ich gości
Alma_ - Pią Lis 17, 2006 9:48 pm
Demetrios - DR120 w rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż w katalogu
Do tego stopnia, że katalogową od razu odrzuciłam, a teraz patrzę na te rzeczywiste zdjęcia i myślę sobie, że kiecka jest całkiem, całkiem...
dzarusia - Pią Lis 17, 2006 9:50 pm
Masz racej Alma_
w ogole tak mysle, ze zazwyczaj jestemy przygotowani, ze te suknie real nie sa odzwierciedleniem tych w katalogu, ale przedstawione powyzej suknie wskazuja cos innego
Kot - Pią Lis 17, 2006 10:29 pm
Alma_ napisał/a: | Demetrios - DR120 w rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż w katalogu
Do tego stopnia, że katalogową od razu odrzuciłam, a teraz patrzę na te rzeczywiste zdjęcia i myślę sobie, że kiecka jest całkiem, całkiem... |
Przód tez mi się baaardzo podoba Ale tył jakoś nie za bardzo
Kati - Sob Lis 18, 2006 9:50 am
Nie podoba mi się ta Demetrios... a najbardziej podpięcie trenu. Zresztą ja w ogóle wolę inne. A co do zdjęcia katalogowego to jest nader mocno wyretuszowane...
Ciril - Pon Lis 27, 2006 5:29 pm
Boże,
suknie w realu to koszmar Panny Młodej
szczako - Pon Lis 27, 2006 5:38 pm
no to jeszcze moja
Gabro - Pon Maj 28, 2007 12:54 pm
Niektóre są tak różne od oryginału, że aż nie do poznania
Asia_33 - Sob Cze 20, 2009 9:12 am
A mój model wyglądał o wiele piękniej na żywo niż w internecie oczywiście w internecie nie zwróciłam na niego w ogóle uwagi, dopiero po wyborze ją znalazłam.
Są więc wyjątki model Sincerity 3159
Yoanna - Nie Cze 21, 2009 11:26 am
Ta która bardzo podobała mi się w necie nie okazała się TĄ suknią...
Natomiast moja wybranka spodobała mi się podczas poszukiwań...później znalazłam ja w internecie...ale zdjęcie katalogowe nie podoba mi się
Karolka_23 - Sob Cze 27, 2009 11:17 am
Yoanna napisał/a: | Ta która bardzo podobała mi się w necie nie okazała się TĄ suknią...
Natomiast moja wybranka spodobała mi się podczas poszukiwań...później znalazłam ja w internecie...ale zdjęcie katalogowe nie podoba mi się |
W moim przypadku było podobnie, zamówiłam sukienkę, wróciłam do domu żeby poszukać zdjęcia katalogowego i....rozczarowałam się, nie widać na nich jej atutów.
Poza tym na różnych osobach ta sama sukienka wygląda inaczej, raz lepiej, raz gorzej
Wracając do tematu pokażę na przykładzie swojej sukienki.
Zdjęcia katalogowe:
Zdjęcia z pokazu:
|
|