|
Forum Weselne miasta Łodzi Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim |
|
Zdrowie i Uroda - Która fryzurka dla mnie?
kryszka - Nie Paź 02, 2005 9:12 pm Temat postu: Która fryzurka dla mnie? No więc znowu mam etap na ścinanie włosów. Generalnie moje włosy się naturalnie kręcą, ale niestety jak chcą, głównie na końcówkach, i ogólnie to mam siano na głowie.
Te dziewczyny, które mnie widziały, poproszę o pomoc w wyborze. A dla tych, które nie, to może coś powiedzą na podstawie zdjęcia z profilu. Która fryzurka Waszym zdaniem mi najlepiej pasuje?
Albo poproszę o jakieś inne propozycje.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Pusiak - Nie Paź 02, 2005 9:22 pm
Z męskiego punktu widzenia (patrz Mefiu ) to nr 7
Z kobiecego punktu widzenia do 7 dorzuciłabym jeszcze 4 Oczywiście z własnym kolorem włosów
A a propos chęci na ścięcie włosów Pofolgowałam własnej Efekty poniżej (wybacz że troszkę skrzywiam wątek ) Ale może moja fryzurka podda Ci jakiś pomysł
Agnesia - Nie Paź 02, 2005 9:59 pm
Też uważam, że 7 jest fajna i jeszcze 2 mi się podoba.
kryszka - Nie Paź 02, 2005 10:27 pm
Pusiak napisał/a: | A a propos chęci na ścięcie włosów Pofolgowałam własnej Efekty poniżej (wybacz że troszkę skrzywiam wątek ) Ale może moja fryzurka podda Ci jakiś pomysł |
No problem. Fajna ta fryzurka i bardzo ci w niej ładnie.
Ze mną jest ten problem, że chciałabym krótko, a jednocześnie sportowo i kobieco. No i najchętniej żeby nic nie leżało na szyi.
Agatka_P - Pon Paź 03, 2005 6:14 am
A mnie się podoba nr 4 i nr 7, nr 7 bardziej
ewig - Pon Paź 03, 2005 6:31 am
A ja sie wylame... Mnie sie podoba 3 i 5. I na podstawie zdjecia z profilu,jakos najbardziej mi pasuje do Twojej buzi.
Kasiawka - Pon Paź 03, 2005 6:41 am
A mnie podoba się 1 i 7, ale jeśli dobrze pamiętam nasze Sokole Oko ze spotkania to 7 bardziej basuje do Naszej Kryszki!
Kot - Pon Paź 03, 2005 8:34 am
Jak dla mnie 3! Jest bezkonkurencyjna! Krótka ale kobieca i nadaje się do włosów niezupełnie prostych, które są podatne na układanie :30:
Super temat! Ja po ślubie też planuję wielkie cięcie
ewig - Pon Paź 03, 2005 8:34 am
Piszesz,ze chcialabys krotko, sportowo i kobieco... Moze cos takiego?
1.
2.
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 9:44 am ]
I jeszcze takie
3.
4.
Kot - Pon Paź 03, 2005 8:47 am
Ja dla siebie wacham się między:
1
2
kryszka - Pon Paź 03, 2005 10:01 am
Mnie się akurat 4 i 7 nie za bardzo podobają, właśnie ze względu na te włosy na karku.
Kotku - świetne fryzurki. Szkoda że takie małe. Ale już je sobie zapisuję na dysku. Fryzjer chyba zwariuje ze mną. :30:
I ta nr 3 wstawiona przez ewig też jest fajna.
Żaneta - Pon Paź 03, 2005 10:51 am
kryszka napisał/a: |
I ta nr 3 wstawiona przez ewig też jest fajna. | Mnie też się ta podoba i również 7! Co do 4 to myślę,że będzie trudna w ukladaniu!
pipi - Pon Paź 03, 2005 11:21 am
Ja Kryszko też się noszę z obcięciem włosków i zrobieniem sobie jakiejś fajnej fryzurki,
tylko że u mnie od decyzji do realizacji to długa droga.
Widzę więc, że wszystkim nam się zebrało na ciachanie
Ja bym najchętniej oddała się w ręde jakiejś/ jakiegoś stylisty fachowca coby sam coś mi na głowie wykreował.
A doradzać fryzur to nie umiem, gdyż własne włosy nie koniecznie zechcą się układać jak te na zdjęciu u modelki tzn. fryzjerowi to pewnie się uda, ale później samemu sobie z nimi dać radę to zupełnie inna bajka, a łatwe szybkie układanie to jak dlamnie podstawa
kryszka - Pon Paź 03, 2005 1:06 pm
pipi napisał/a: | A doradzać fryzur to nie umiem, gdyż własne włosy nie koniecznie zechcą się układać jak te na zdjęciu u modelki tzn. fryzjerowi to pewnie się uda, ale później samemu sobie z nimi dać radę to zupełnie inna bajka, a łatwe szybkie układanie to jak dlamnie podstawa |
Skądś to znam. Zdecydowanie brak mi zdolności do układania i cierpliwości.
Dziękuję Kotku za większe zdjęcia. Teraz moją faworytką stała się nr 2. I myślę sobie, że nie powinno być z nią problemu - trochę pianki i byle jak ją wgnieść. Taki artystyczny nieład to jest to!
Kot - Pon Paź 03, 2005 1:13 pm
a ja jestem bliższa decyzji, żeby sobie zrobić nr 1 ciekawe czy mi starczy odwagi by tak radykalnie ściąć
Kryszka daj znać jak już będziesz po wizycie u fryzjera, może to mnie zmobilizuje
kryszka - Pon Paź 03, 2005 1:19 pm
Kotku, ja się poprzednio ścięłam z włosów długości prawie do pupy na jeszcze krócej niż na moim zdjęciu nr 6. Jak znajdę jakieś ładne zdjęcie to Wam wstawię do wglądu.
I pamiętając tamtą wygodę korci mnie, oj, korci coś krótkiego.
Pusiak - Pon Paź 03, 2005 2:04 pm
Kryszko, a rozważ coś podobnego do mojej Też mam wloski jak siano Nie sięga karku, jest kobieca i łatwiutko się układa, wystarczy okrągła szczotka i suszarka
kryszka - Pon Paź 03, 2005 2:23 pm
Jednocześnie użycie okrągłej szczotki i suszarki przekracza moje możliwości. Jestem zbyt nerwowa na takie ceregiele.
Kati - Pon Paź 03, 2005 6:35 pm
a mnie się podoba numer 8 - sama przez długi czas takową nosiłam
Pusiak - Pon Paź 03, 2005 6:39 pm
Wiesz... przekonywać Cię nie będę na siłę, bo to w końcu Twoja fryzurka i Ty masz sie w niej dobrze czuć Ale też myślałam że jednoczesne operowanie suszarką i okrągłą szczotką wykracza daleko poza granice mojej ruchomości i koordynacji ruchowej... a jednak...
Akacja - Pon Paź 03, 2005 9:02 pm
Kryszko wiem co masz za mentlik w glowie, bo sama szukam fryzurki na poldlugie wloski i trudno mi cos znalesc moze znacie str www z fryzurami bo jakos nie moge znalesc nic ciekawego.
Mi sie podoba fryzurka, ktora wstawil kot-ek nr 2 bardzo kobieca
Buziaki
Żaneta - Czw Lis 03, 2005 10:57 am
Kryszka!
Po zdjęciach w Galerii ze spotkania forumowego widać,że wlosków nie obcięlaś! Dlaczego?
Zrezygnowalaś?
Nie chcesz zmian?
A tutaj znalezlam baaaardzo dużo fryzurek!
http://www.ukhairdressers...iption=&lc=1260
ewig - Czw Lis 03, 2005 11:34 am
?aneta, bardzo fajna ta stronka
Żaneta - Czw Lis 03, 2005 12:25 pm
Baaaaaaaardzo dużo fryzurek! Na krótkie,dlugie,średnie wloski!
Warto naprawdę zajrzeć na tą stronkę dziewczynki!
Alma_ - Czw Lis 03, 2005 1:53 pm
A ja się boję jakichkolwiek zmian
kryszka - Czw Lis 03, 2005 3:22 pm
Zetnę, zetnę, ale do tej pory jakoś mi nie po drodze do fryzjera. Może we wtorek będzie już nowa fryzura.
?aneta - fajna stronka. Dzięki.
Żaneta - Czw Lis 03, 2005 10:27 pm
kryszka napisał/a: | Może we wtorek będzie już nowa fryzura. |
Mamy nadzieję!
Będziemy widzialy i mogly ocenić!
Kot - Pon Lis 07, 2005 9:42 am
No i jak Kryszka? Mamy szansę zobaczyć Cię w nowej fryzurze?
Ja już jestem na granicy wytrzymałości jeśli chodzi o moje włosy ale z braku czasu nie dotarłam jeszcze na fotel gdzie pan z nożyczkami w ręku mógłby zrobić z nimi porządek
kryszka - Pon Lis 07, 2005 11:14 am
Klamka zapadła, właśnie się umówiłam do fryzjera jutro po pracy a przed naszym spotkaniem. Także na spotkaniu będzie premiera - znajdzie się powód do szczęśliwego bądź smutnego oblewania.
Pusiak - Pon Lis 07, 2005 11:33 am
No to super:) Myślę, że bedziemy oblewać na wesoło, zwłaszcza jeśli fryzjer sprawdzony
kryszka - Nie Gru 04, 2005 11:25 pm
No to wkleiłam efekt strzyżenia w albumie. Zdjęcie niezbyt udane, bo sama je sobie robiłam. :30:
Calinka - Pon Gru 05, 2005 10:01 am
Kryszko super!
Zupełnie inna buzia!
Przy lekko kręconych włosach chyba nie wymaga dużo fatygi?
A ja zapuszczam, ale korci mnie żeby ściąć .
Alma_ - Pon Gru 05, 2005 2:32 pm
Kryszko, to wypadałoby zaktualizować zdjęcie w profilu
kryszka - Pon Gru 05, 2005 6:07 pm
Nie ma mowy Alma_! Nie dorobiłam się jeszcze ładnego zdjęcia w krótkich włosach.
Calinka napisał/a: | Przy lekko kręconych włosach chyba nie wymaga dużo fatygi? |
Kupiłam sobie żel w sprayu do włosów kręconych, więc tylko wcieram i mam fajny skręt. Ale i tak teraz jak noszę czapkę to nic nie robię, bo żel czy pianka i czapka to tragedia.
Linka - Wto Lip 25, 2006 9:42 am
Podnoszę temat Gdyby wpadła Wam w oko jakaś wygodna i naprawde króciótka fryzurka to będę wdzięczna Mam etap buntu, ścinam....
szczako - Wto Lip 25, 2006 9:55 am
nie wiem czy chodzi o włosy z grzywką, czy bez. czy lubisz i masz czas je układać ...
wstawiam na początek kilka i czekam na wskazówki.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Linka - Wto Lip 25, 2006 10:00 am
dzięki szczako Ta pierwsza z grzywką - bardzo fajna, Troche dłuższą miałam do slubu.
2 - fajna, ale mnie nie bedzie dobrz, bo mam pociągłą twarz.
3 - super na lato - własnie o czymś takim myślałam
Modelowanie wchodzi w grę, lubię. Chociaż przy tak króciótkich włosach to raczej przeczesanie palcami
Pusiak - Wto Lip 25, 2006 10:00 am
Jakbym miała proste włosy, to bym sobie zrobiła 1 albo 2 Ale nie mam.... A poza tym ja z kolei weszłam w etap zapuszczania Niech Potomek ma za co ciągnąć rodzicielkę
kryszka - Wto Lip 25, 2006 1:26 pm
Oho, nr 3 przypomniał mi, że kiedyś też miałam taką fryzurkę.
Linka - u mnie też nadszedł okres buntu.
Linka - Sro Lip 26, 2006 7:41 am
Moja fryzjerka na urlopie Muszę wytrzymać jeszcze tydzień. Ona ma ceny bardzo konkurencyjne i to mnie mobilizuje do czekania
Kot - Sro Sie 30, 2006 9:23 am
Usilnie poszukuję koncepcji co zrobić z włosami Mam obecnie sięgające ciut za ramiona, ciemne włosy. Nie chcę rezygnować z długości bo zdecydowanie źle sie w krótkich czuję. Kolor też zostaje. Chodzi raczej o cięcie.
Część z was wie jak wygladam. Najbardziej aktualne zdjęcia sa w albumie z parapetówki Pusiaka
może grzywka
może lepiej bez tylko pocieniować
Doradźcie proszę.
kryszka - Czw Sie 31, 2006 2:48 pm
Chyba bym cię widziała bez grzywki.
Mika - Czw Sie 31, 2006 4:46 pm
Kotku ciężko jest mi doradzić, wydaje mi się, że w grzywce też byłoby Ci dobrze musisz się zapytać dobrego fryzjera. Tak wogóle to ta pierwsza wkejona fryzura mi się podoba, ale chyba łatwo by się jej nie układało
fiona83 - Czw Sie 31, 2006 5:05 pm
Kotku, niestety "na sucho" trudno jest doradzić
Fryzurki są super - lekkie, bardzo wdzięczne. ALE.
Zależy jaki masz "charakter" włosa. Czy będzie podatny na wywijanie/podwijanie.
Z tego co pamiętam Twoje włoski są bardzo proste i ja widzę Cię w 2-giej fryzurce.
Fryzjer jednak ma lepsze oko
Pusiak - Czw Sie 31, 2006 6:35 pm
Dziewczyny.... ja już mam dość tych moich włosków... chciałabym ściąć, mieć fajną, krótką, łatwą do ułożenia fryzurkę na kręcone włosy... Macie może jakies propozycje Bo ja kompletnie nie mam pomysłu
Kot - Pią Wrz 15, 2006 11:12 am
No to byłam. Włosy obcięte. Poszłam bez zdjęć. Zdałam się w 100% na fryzjera.
I mam grzywkę Przyzwyczajam się powoli bo to dla mnie olbrzymia zmiana. Ostatnio typową grzywkę na czoło miałam chyba we wczesnym okresie szkolnym i nie wyglądało to najlepiej. Ale ta jest inna
Pusiak - Pią Wrz 15, 2006 11:16 am
No to teraz zdjecia Kocie, zdjęcia
Kot - Pią Wrz 15, 2006 11:20 am
Jak wrócę do domu to zobaczę co się da zrobić
szczako - Pią Wrz 15, 2006 11:23 am
tylko dobrze patrz. bo my tu czekamy.
Kot - Pią Wrz 15, 2006 6:28 pm
Zgodnie z obietnicą
fiona83 - Pią Wrz 15, 2006 6:36 pm
Kotku - Przepięknie
No cudnie wprost - świetnie dopasowana
Kati - Pią Wrz 15, 2006 7:19 pm
To ja też wrzucę nową mnie
fiona83 - Pią Wrz 15, 2006 7:25 pm
Kati - miodzio
adriannaaa - Pią Wrz 15, 2006 7:54 pm
Kati - super!
Kot - bardzo fajna fryzurka.
Żaneta - Pią Wrz 15, 2006 8:14 pm
Kotku fryzurka dopasowana świetnie do ciebie
Kati pięknie ci w tej fryzurce
szczako - Pią Wrz 15, 2006 8:44 pm
Kot - ale fajnie ...
czekam na wrażenie w realu.
Kati - baaardzo twarzowa.
Mika - Sob Wrz 16, 2006 8:26 am
Kotku, Kati bardzo ładnie wyglądacie w nowych fryzurach
Filomena - Sob Wrz 16, 2006 8:12 pm
Kati mięciutko, acz zadziornie, a Kot dynamicznie i z charakterkiem .
A u mnie włosy żyją własnym życiem .
Edi - Sob Wrz 16, 2006 8:15 pm
Kotku, Kati - super fryzurki !
Kot - Nie Wrz 17, 2006 6:01 am
Dziękuję bardzo za miłe słowa
Znalazłam kilka nowych plusów nowej fyzury. Faktycznie wystarczy umyć włosy i zostawić do samodzielnego wyschnięcia. Nic nie trzeba modelować. Pierwszy raz tak mam
Druga znacznie ważniejsza kwestia - obcięcie im pomogło, dużo mniej wypadają. Łykam ten Revalid, używam odpowiednich odżywek ale dopiero po ścięciu zaobserwowałam poprawę i to znaczną.
Kati, ślicznie wyglądasz
Kati - Nie Wrz 17, 2006 9:59 am
I wzajemnie
Pusiak - Sro Wrz 27, 2006 8:57 pm
Piekne fryzurki, dziewczyny
A ja już chyba nie zdążę nic zrobić z włosami
dzarusia - Sro Wrz 27, 2006 9:17 pm
Cud, miód i orzeszki
Agatka_P - Sro Wrz 27, 2006 9:21 pm
Super te wasze fryzurki
fiona83 - Pon Paź 02, 2006 6:36 pm
Jestem po kolejnej wizycie u pani Kasi. No booomba : idealnie wycieniowane i prościutkie (do jutra ) włosy.
Zdjęć brak, bo aparat kaput.
Fionka_Królewna
Kot - Pon Paź 02, 2006 6:38 pm
Królewna ty tu nie denerwuj ludzi tylko szybciutko zdjęcie wstawiaj
fiona83 - Pon Paź 02, 2006 6:42 pm
Powtarzam : aparat jest dead (w sensie - brak bateriów )
A do jutra się skundlę, więc za późno na sesję zdjęciową.
I wyprzedzając Wasze propozycje : nie, nie pobiegnę po baterie, bo jestem " wykompiana i pafnąca " (o matko, grzeje mi ze stresu już )
Kot - Pon Paź 02, 2006 7:03 pm
No żeby nie zadbać o baterie
Kati - Pon Paź 02, 2006 9:21 pm
Skundlę????
FifthAvenue - Pon Paź 02, 2006 9:23 pm
Może o "skudlę" chodziło
fiona83 - Pon Paź 02, 2006 9:23 pm
Tak Kati
Mój tata zawsze tak mówi, gdy włosy mam maxymalnie pokręcone
Pyta : "Coś ty taka skundlona dziś ? "
FifthAvenue - Pon Paź 02, 2006 9:24 pm
No to ja tego słowa w takim znaczeniu nie znałam. Raz skundliła się mojej babci suczka jamniczka i wyszły takie jamnikopodobne szczeniaczki
fiona83 - Pon Paź 02, 2006 9:26 pm
Słowo używane w odniesieniu do mojej osoby odkąd zaczęłam rano przypominać mojego potarganego psa
pamelka1984 - Wto Lis 14, 2006 11:53 am
ja mam straszna ochotę na obcięcie włosków ale niestety nie moge bo moja fryzjerka mi nie pozwoliła. ale za raz po ślubie lece do niej i ścinam i frbuje na czerwono juz nie moge sie doczekać
|
|