|
Forum Weselne miasta Łodzi Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim |
|
Zdrowie i Uroda - air brush - opalanie natryskowe
kawas - Pon Maj 24, 2004 12:03 pm Temat postu: air brush - opalanie natryskowe Witam, chciałabym Was zapytać, czy może ktoś się orientuje, który salon w Łodzi proponuje taką usługę, jak opalanie natryskowe. Wiem, że w Warszawie jeden salon wykonuje ten zabieg, ale nie wiem, czy w Łodzi jest taka szansa. Bardzo proszę o pomoc :smut:
Kati - Pon Maj 24, 2004 1:17 pm
hehh to ciekwe ile ta przyjemność kosztuje
Jeśli robi to jeden jedyny salon, który do tego wszystkiego znajduje się w Warszawce, to przypuszczam, że nie mało..............
A tak w ogóle to od Ciebie dowiedziałam się dopiero, że coś takiego istnieje
niuniab - Pon Maj 24, 2004 1:36 pm
A co to jest I jak działa
mischelle22 - Pon Maj 24, 2004 1:41 pm
niuniab napisał/a: | A co to jest I jak działa |
A proszę bardzo:
http://www.bella-derm.pl/index2.php?id=630
niuniab - Pon Maj 24, 2004 4:02 pm
No całkiem nieźle to opisane, ale czy faktycznie są takie efekty
gosia - Pon Maj 24, 2004 5:40 pm
Jeszcze o tym nie słyszałam
Ale podoba mi się takie opalanie
josephine - Pon Maj 24, 2004 11:30 pm
Ja to chyba widziałam w którymś odcinku "Przyjaciół" w 9 serii chyba... Tylko, że tam wchodziło sie do takiej kabinki, no i ze ścian leciała ta "mgiełka opalająca", ale to hmmm... w USA, ale cos mi się zdaje, że Galionka miała coś takiego przed swoim weselem - na pewno o tym pisała, może znajdę...
josephine - Pon Maj 24, 2004 11:45 pm
hmmmm
tu cos było
http://www.forum.wesele-l...topic.php?t=364
tyle, że to bronzing... ?
kawas - Wto Maj 25, 2004 7:36 am
usługa ta kosztuje 100 zł. Podobno dla uzyskania delikatnego efektu wystarczy jeden raz...
gosia - Wto Maj 25, 2004 5:37 pm
kawas napisał/a: | usługa ta kosztuje 100 zł. Podobno dla uzyskania delikatnego efektu wystarczy jeden raz... |
A jak długo ta opalenizna sie utrzymuje
kawas - Sro Maj 26, 2004 8:23 am
Gosiu, podobno około 3 tygodni, ale szczerze mówiąc pani w salonie niewiele mogła mi powiedzieć na ten temat, ponieważ nie mają jeszcze doświadczenia w przypadku tej usługi. Z tego co wiem w Łodzi jeszcze nikt nie stosuje takiej formy opalania...
gosia - Sro Maj 26, 2004 7:33 pm
kawas napisał/a: | Gosiu, podobno około 3 tygodni, ale szczerze mówiąc pani w salonie niewiele mogła mi powiedzieć na ten temat, ponieważ nie mają jeszcze doświadczenia w przypadku tej usługi. Z tego co wiem w Łodzi jeszcze nikt nie stosuje takiej formy opalania... |
Kawas dziekuje bardzo za info
kryszka - Pią Maj 28, 2004 1:05 am
josephine napisał/a: | Ja to chyba widziałam w którymś odcinku "Przyjaciół" w 9 serii chyba... Tylko, że tam wchodziło sie do takiej kabinki, no i ze ścian leciała ta "mgiełka opalająca", ale to hmmm... w USA |
W ostatniej, 10 serii . Uśmiałam się do łez, bo Ross zamiast się odwracać cały czas był psikany na jedną stronę i "opalił" się dwustronnie biało-czarno. Także uważajcie dziewczyny.
josephine - Pią Maj 28, 2004 6:21 pm
Cytat: | Uśmiałam się do łez, bo Ross zamiast się odwracać cały czas był psikany na jedną stronę i "opalił" się dwustronnie biało-czarno. |
No, ale nie pogadasz, nie da sobie Pan Dr Ross Geller wytłumaczyć....
aleksandra - Sob Lut 19, 2005 5:49 pm Temat postu: opalanie natryskowe Witam
czy ktoś wie gdzie w łodzi robią opalanie natryskowe?Koleżanka byłoa w Warszawie na czymś takim i wyglądała bosko. Będę wdzięczna za pomoc
buźka
megi - Sob Lut 19, 2005 7:03 pm
Witam. Ale czy to opalanie natryskowe nie pozostawi sladów na ubraniu a tym bardziej na białej sukni, przy tancu pocisz się a to moze działać jak zwykły samoopalacz,i sukienki raczej po tym nie dopierzesz , najpierw wszystkiego dowiedz się na ten temat. wiem że to nie jest tania metoda. Czy wiesz ile takich wizyt trzeba do upragnionego efektu? Wiem , że jest to dobra metoda dla kobiet w ciązy poniewaz nie jest szkodliwa. Wydaję mi się że najbliższy salon świadczacy takie usługi jest na ul, Piotrkowskiej "salon spa" Po swoich doświdczeniach napisz opinie. pozdrawiam
thiti - Sob Lut 19, 2005 7:46 pm
wiem że w Łodzi opalanie natryskowe jest dostępne już w kilku miejscach
na pewno na Piotrkowskiej (nie pamiętam nazwy gabinetu kosmetycznego niestety) między Zieloną a Więckowskiego, idąc w stronę Pl.Wolności po lewej stronie, mniej więcej w połowie długości tego odcinka ulicy, chyba gdzieś w okolicach sklepu Quiosque
to się nazywa chyba jakoś Spa coś tam (nr ulicy pewnie po nazwie jest, coś mi dzwoni że
37)
drugie miejsce to chyba Centrum Zwalczania Cellulitu na Wólczańskiej (nr nie pamiętam)
w jakiejś gazecie ich reklamę widziałam jakiś czas temu
przyznam, że też się tym interesowałam, ale ciekawi mnie, czy podobnie jak samoopalacz tradycyjny pozostawia ślady na ubraniu...
pzdr
Thiti
opium - Sob Lut 19, 2005 7:47 pm
Dziewczyny opowiedzcie coś o tym? Na czym to polega? Jak działa? Jak długo utrzymuje się efekt? Ile kosztuje?
thiti - Sob Lut 19, 2005 8:26 pm
znalazłam taką stronkę łódzkiej firmy zresztą
http://www.sunspa.ewitryna.pl
tam znajdziesz wszytkie info
iwona34 - Sob Lut 19, 2005 8:26 pm Temat postu: opalanie natryskowe witam
Piotrkowska 21
www.sunspa.ewitryna.pl - tam są wszystkie informacje
pozdrawiam
Iwona
thiti - Sob Lut 19, 2005 8:32 pm
znalazłam jeszcze taki adres, tam znajdziesz jeszcze cennik
http://www.sesja.com.pl
joa - Sob Lut 19, 2005 11:19 pm
Iwona 34 i Aleksandra-co wy ztym opalaniem -3x to samo w 3 tematcach?
Wykąpcie sie w bejcy!
Bedzie cudnie!
thiti - Nie Lut 20, 2005 11:56 am
a mnie to wygląda na reklamę po prostu i to dość natarczywą...
kryszka - Nie Lut 20, 2005 10:30 pm
Usunęłam posty iwony34 i aleksandry z forum "Fryzjer i makijaż", a wypowiedzi pozostałych forumek przeniosłam tutaj. Widać że jest zainteresowanie tematem.
Dziewczyny, może by tak subtelniej jak już koniecznie chcecie zrobić sobie reklamę? Nadmienię jeszcze, że w moim przypadku odniosło to wręcz odwrotny skutek.
opium - Nie Lut 20, 2005 10:33 pm
thiti napisał/a: | a mnie to wygląda na reklamę po prostu i to dość natarczywą... |
tym bardziej że obie się zalogowały w tym samym dniu...
sękuś - Pon Lut 21, 2005 2:28 pm
Chciałabym dowiedzieć się coś więcej o tej możliwości zbrązowienia ciałka. Ja nie mogę się opalać ani w naturalnej scenerii, ani tym bardziej w solarium. Mam kategoryczny zakaz od lekarza. Mam bardzo dużo znamion i niestety nie mogę.
No i jak ja będę wyglądać w sukni, nie dość, że ona będzie biała to właścicielka również.Biel stopi się z bielą
Już wcześnie myślałam sobie o takim sposobie opalania. ale wciąż mam za mało pieniędzy na taką przyjemność.
Może jednak ktoś tego już wypróbował???
aleksandra - Pon Lut 21, 2005 9:46 pm
dziękuje bardzo za wszelkie informacje, przepraszam że napisałam aż w 3 miejscach ale temat był gorący i nie wiedziałam gdzie szukać informacji
wiem już wszystko o tej metodzie, pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
Bartosz - Wto Lut 22, 2005 2:25 pm
Jak ktos jest takim typowym blondynem to tez sie w taki sposob opali?
megi - Wto Lut 22, 2005 7:30 pm
Pewnie! tam kazdy się opali!!!! Bartosz
Bartosz - Wto Lut 22, 2005 8:22 pm
Moja Ukochana pewnie bylaby w szoku jaby zobaczyla mnie opalonego po tylu latach "bladej" znajomoscii
słoneczko - Pią Wrz 09, 2005 12:15 am Temat postu: jednorazowe opalanie / solarium natryskowe Czesc
czy slyszalyscie cos o jednorazowym opalaniu w solarium? Tzn za pierwszym razem otrzymuje sie jednolita opalenizne. Koszt takiego oapalania to 50 pln od gory do polowy i nastepna polowa tyle samo. 1.10.2005 MAM WESELE i chcialabym z czegos takiego skorzystac ale nei wiem dokladnie jak to jest czy ladna jjest ta opalenizna? jesli wiecie cos o tym to prosze napiszcie
Akane - Pią Wrz 09, 2005 8:59 am
Jesteś pewna, że chodzi o solarium? Mnie się to raczej kojarzy z opalaniem natryskowym (koszt jest taki, jak piszesz). Spróbowałam tego cuda kiedyś, ale nie polecam dla osób z jasną karnacją. Wyglądałam jak Mulatka - za duża różnica, szczególnie że na codzień mam cerę nieboszczki po ekshumacji Z trudem spoglądałam w lustro
słoneczko - Pią Wrz 09, 2005 9:07 pm
byc moze ze to nie solarium tylko wlasnie o czyms takim slyszalam. Hm ja raczej nei mam jasnej karnacji. jestem troche opalona przy naturalnym sloncu no i chcialam jeszcze bardziej byc i sama juz nei wiem czy skorzystac z tego.
słoneczko - Czw Wrz 22, 2005 8:31 pm Temat postu: solarium Czesc dziewczyny. Mam pytanie. czy korzystalyscie kiedys z solarium natryskowego czy jakos tak. podobno na cialo skierowane jest powietrze na pare minut u otrzymuje sie od razu opalenizne. chce isc w dzien przed slubem na cos takiego ale troche sie obawiam nie wiem jak to jest ponoc utrzymuje sie ona 4 dni. pomozci ebo nie wiem co mam robic.
czy od tego brudzi sie ubtanie. boje sie o suknie slubna. po ilu dniach schodzi opalenizna i czy pozniej jak ona schodzi zostaja jakies plamy na ciele? Pomozcie prosze.
gambi - Czw Wrz 22, 2005 9:58 pm
Sloneczko
Bylam na tym zabiegu i nie naleze do osob z niego zadowolonych. po pierwsze wcale nie trwa kilka minut. powiedziano mi, ze bedzie trwal 30 min, ja bylam tam 1h 15 min.Pani byla calkiem mila, ale efekty nie takie jakich sie spodziewalam.
wyszlam z zabiegu czarna jak murzynka na twarzy , mimo ze normalnie jestem blondynka o jasnej karnacji.Po zabiegu do nastepnego dnia rano nie mozna sie "dotykac wody", wiec z niecierpliwoscia czekalam do rana, kiedy to "nadmiar" farby mial sie zmyc, a ja mialam byc o ton ciemniejsza.
niestety bylam duzo ciemniejsza, wrecz zolta. poza tym brudzi to ubrania, posciel itd.
moj blad polegal na tym, ze poszlam dzien przed wazna impreza. mysle ze 2 dodatkowe dni dalyby lepszy efekt, choc to pewnie sprawa indywidualna.
chcialam skorzystac z tego zabiegu przed wlasnym slubem, ale wole byc biala niz zolto-brazowa
acha zapomnialabym dodac, ze zmywa sie dosc nieregularnie, co nie wyglada ciekawie.
Pusiak - Czw Wrz 22, 2005 10:24 pm
A więc stanowczo nie idę Wole sobie do solarium pochodzić
gambi - Czw Wrz 22, 2005 10:27 pm
Pusiak napisał/a: | A więc stanowczo nie idę Wole sobie do solarium pochodzić |
Zdecydowanie bezpieczniejsze
słoneczko - Pią Wrz 23, 2005 2:29 pm
to ja rezygnuje z tego zabiegu. slub mam 01.10.05. ale wole isc nie opalona niz nie wiadomo jak boje sie ryzykowac a w tym roku moja skora byla bardzo wrazliwa na slonce wiec tym bardzije solarium. boje sie lepeij nei ryzykowac. dziekuje za podpowiedzi. bardzo mi pomoglyscie
annna - Pon Paź 03, 2005 4:51 pm
witam
jeśli zabieg jest dobrze wykonany i zrobiony wcześniej piling to efekt jest niezły, jest to bezpieczna metoda dla tych dziewczyn które się nie mogą opalać bo są na przykład w ciąży lub są uczulone na słońce, kolor opalenia należy wybrać średni, nie najciemniejszy bo efekt może byc piorunujący, ja byłam zadowolona
gambi - Pon Paź 03, 2005 5:30 pm
annna napisał/a: | witam
jeśli zabieg jest dobrze wykonany i zrobiony wcześniej piling to efekt jest niezły, jest to bezpieczna metoda dla tych dziewczyn które się nie mogą opalać bo są na przykład w ciąży lub są uczulone na słońce, kolor opalenia należy wybrać średni, nie najciemniejszy bo efekt może byc piorunujący, ja byłam zadowolona |
nie wiem, jak był wykonany zabieg, bo trudno ocenic profesjonalizm po jednym zabiegu, ale wydawalo mi sie, ze pani znała sie na rzeczy. Peeling robiłam sobie wcześniej i to dwa dni przed zabiegiem i jeden dzień wcześniej również. Prosiłam o "jasną" opalenizne, na co usłyszałam zapewnienia, że będzie tylko o ton ciemniejsza od tej, która miałam przed zabiegiem. jednak to wszystko nie przyniosło dobrych efektów, dlatego napisałam wcześniejszy post.
emi_teufelchen - Sob Paź 08, 2005 8:38 pm
Ja widziałam po weselu sukienkę mojej znajomej, która "opalała się" tym sposobem... po prostu szmata... nie do doczyszczenia w żaden sposób. To chyba dość istotna uwaga, zwłaszcza, jeśli któraś z dziewczyn wypożycza sukienkę, lub chce ewentualnie sprzedać swoją po weselu.
A na dodatek w niektórych miejscach, np. na biuście (przy brzegu gorsetu) zabrudzenia zaczynały być widoczne juz w trakcie wesela...
Ja raczej się na to nie zdecyduję.
Kamyk - Sro Lis 02, 2005 5:58 am
Moja koleżanka przed ślubem zafundoweała sobie "to ". Sukienka się doprała, a ona wyglądała pięknie (wcześniej była biała, jak mąka) - żadnych zacieków, nic, ma ciemne włosy, wygladała , jak hiszpanka - ?LICZNIE ! Naprawde polecam. Oprócz tego moja przyszła teściowa przed weselem siostrzeńca też poszła i też super wyglądała
Aha i jeszce jedno - są dwie wersje tego opalania: jaśniejsza(dla osób o jasnej karnacji) i ciemniejsza. Jak ktoś nie moze z jakiś przyczyn chodzić do solarium, to ja naprawde to polecam.
*misia* - Sro Kwi 05, 2006 8:03 pm Temat postu: air brush wady i zalety gdzie i za ile? Dziewczyny zwracam się do Was z takim pytaniem. Otóż mam raczej jasną karnację, trudno się opalam, a moje przygody z solarium czy z intensywniejszym opalaniem zreguły kończyły się tym samym poparzonym prawie dekoldem. W sierpniu wychodzę za mąż ale do tego stopnia zraziłam się do solarium, ze wolałabym go uniknąć i stąd moje pytanie. Czy któraś z Was korzystała z metody opalania air brush (mam nadzieję że dobrze napisałam nazwę:)) Jeśłi tak to jakie są wady i zalety takiego opalania no i gdzie je u nas w Łodzi można wykonać i mniej więcej za ile? Będę wdzięczna za każde wskazówki:)
strawberrytea - Czw Kwi 06, 2006 10:38 am
misia, tu masz coś na ten temat:
http://forum.gazeta.pl/fo...9978168&v=2&s=0
Ja osobiście nigdy nie byłam w solarium i na pewno się tam nie zjawię
Przed ślubem kosmetyczka namawiała mnie własnie na takie natryskowe opalanie a ja... powidziałam że nie Bardzo się zdziwiła bo mówiła że nigdy się wśród swoich klientek nie spotkała z tym żeby nie chiały się opalić przed ślubem... Ale wiem że efekt Air brush utzrymuje się bardzo krótko, miałam suknię z rękawkami, dekolt nie jakiś wielki więc wystarczyło, jak nałozyła mi na twarz i dekolt Piasek Pustyni - puder w pieknym kolorze. Skóra wyglądała naprawdę ślicznie i wcale nie żałuję że się nie zdecydowałam. Może inaczej bybyło gdybym miała suknię z odsłoniętymi ramionami...
efina - Wto Kwi 11, 2006 5:28 pm Temat postu: odradzam!! Ja zdecydowanie odradzam wam taki zabieg..Moje dwie znajome byly na tym zabiegu i gdyby nie pomoc kosmetyczki to byla by tragedia!!Nierowna opalenizna,plamy i okropne zacieki..Blee..Moim zdaniem lepsze jest zdecydowanie wizyta w solarium-3-4 wizyty i skora ma piekny naturalny odcien opalenizny a nie sztuczna maska !
madzia8181 - Sro Gru 06, 2006 1:18 pm Temat postu: Re: odradzam!!
efina napisał/a: | Ja zdecydowanie odradzam wam taki zabieg..Moje dwie znajome byly na tym zabiegu i gdyby nie pomoc kosmetyczki to byla by tragedia!!Nierowna opalenizna,plamy i okropne zacieki..Blee..Moim zdaniem lepsze jest zdecydowanie wizyta w solarium-3-4 wizyty i skora ma piekny naturalny odcien opalenizny a nie sztuczna maska ! |
podpisuje sie
moja kolezanka przed slubem poszla! zalowala okropnie! zolta po tym byla!
w koncu uzyla zwyklego samoopalacza i byla zadowolona (nie mogla skorzystac z solarium gdyz nosila malenka fasolke w brzuchu) ja zdecydowanie bede korzystala z solarium
efina - Wto Lut 13, 2007 10:39 am Temat postu: Re: odradzam!!
madzia8181 napisał/a: |
ja zdecydowanie bede korzystala z solarium | ja rowniez pozostane przy tradycyjnym opalaniu w solarium,zreszta przed slubem mam jeszcze wakacje-mysle ze opale sie troszke podczas urlopu
mila1982 - Sro Maj 23, 2007 9:28 am Temat postu: air brush a ja sie zdecydowałam i pojde 2 razy chociaz,zobaczymy:)
Gabro - Sro Maj 23, 2007 11:36 am
Ja miałam zamiar skorzystać z tego typu opalania, ale podobno brudzi. A nie wyobrażam sobie, żeby moja suknia - podczas wesela- powoli nabierała brązowego odcienia...
mila1982 - Sro Maj 23, 2007 12:14 pm Temat postu: air brush GABRO przez 20 minut po opalaniu lepiej nie zakladac bialy rzeczy,poza tym znam osoby ktore sa bardzo zadowolone,zreszta mozesz isc tydzien przed,suknia wtedy na pewno sie nie pobrudzi,opalenizna utrzymuje sie ok 2tyg
EJ-ET - Sro Maj 23, 2007 7:08 pm Temat postu: Re: air brush
mila1982 napisał/a: | a ja sie zdecydowałam i pojde 2 razy chociaz,zobaczymy:) |
Mila a kiedy się wybierasz?
Nie zapomnij zdać relacji!;)
mila1982 - Czw Maj 24, 2007 11:10 am Temat postu: air brush mysle ze na poczatku czerwca jakos sie wybiore,na pewno zdam relacje:)
[ Dodano: Czw Cze 21, 2007 10:34 am ]
Ja wybieram sie 2 dni przed ślubem,ide do salonu,gdzie Pani ma jako pierwsza w Polsce kabine do opalania natryskowego,gdzie jest pełen automat,czyli nie trwa to 15 minut,a 3 sekundy:),opalenizna wyglada naturalnie jak po powrocie np z EGIPTU ubranko sie nie brudzi a opalenizna utrzymuje sie 2 tygodnie,koszt 80 zł za całe ciało:))) jak dla mnie rewelacja:)
[ Dodano: Sro Cze 27, 2007 11:24 am ]
w przyszła srode,czyli za tydzien ide na opalanie:)
bedzie to trwało 3 sekundy,kosztować 80zł,pani ma najnowoczesniejsza maszyne (sprowadzała ja ze SZWAJCARII) ,pełny automat,czyli nie ma recznego spryskiwania itd..
opalenizna wygląda jak np.po przyjezdzie z Tunezjii utrzymuje sie 2 tygodnierewelacja dla osób ,które maja problemy ze skórą,poniewaz takie opalanie to same witaminki dla skóry,opalenizna wyglada naturalnie,ubrania sie nie brudza itd..rewelacja jakdla mnie:)
EJ-ET - Sro Cze 27, 2007 5:01 pm
już się nie mogę doczekać jak napiszesz jaki będzie efekt, bo zostanie mi mało czasu na opalanie przed ślubem po kuracji antybiotykowej, elektrokoagulacji znamion i mikrodermabrazji i może skorzystałabym z natrysku zamiast z solarium...
mila1982 - Czw Cze 28, 2007 10:34 am
widze ze 2 razy napisalam to samo podobnie
Ej na pewno zdam relacje:)
mietka - Sro Lip 04, 2007 10:56 pm
i jak efekty? czekam z niecierpliwoscia...
EJ-ET - Pon Lip 16, 2007 10:15 am
mila1982 napisał/a: | :...
Ej na pewno zdam relacje:) |
No i jak było na opalaniu??
A w ogóle napisz relację ze ślubu i wesela
mila1982 - Pon Lip 16, 2007 1:20 pm Temat postu: :) EJ
juz jestem po opalaniu,a oto moja relacja:
sam salon przyjemny,ładny,czysty..
przed samym opalaniem w domku zrobiłam sobie piling( kawa+ mydło w płynie=)
przed wejsciem do kabiny zalozylam czepek na glowke,potem w samej juz kabinie stanełam w smiesznej pozycji i juz, spadła mgiełka na cale cialo,potem jeszcze to roztarlam i po wszystkim,po 5 godzinach juz byly efekty,natomiast na nastepny dzien barwnik sie utrwalil i bylo ok,nie mialam zaciekow itd,troszke mnie tylko wyzolcilo:0,juz tydzien minal i opalenizna sie nawet trzyma
a jesli chodzi o moja relacje ze slubu i wesela,to na pewno wszystko opisze jak bede miala zdjecia,i troszke czasu wiecej,w kazdym razie wszystko sie udalo i jestem bardzo bardzo szczesliwaa:)
EJ-ET - Pon Lip 16, 2007 1:23 pm
wow Mila to zamieść szybciutko jakieś fotki żebyśmy mogły podziwiać Twoją opaleniznę. Na pewno nie byłaś zbyt żółta?? (nie byłaś wcześniej opalona naturalnie lub po zwykłym solarium?nie brudziło Cię to??)
No i w ogóle GRATULUJ? zamążpójścia i będę czekać na relację [/fade]
555 - Sro Wrz 05, 2007 9:29 pm
Mila, a jakies szczegoly..? gdzie jest w ogole ten gabinet..?
mila1982 - Pią Wrz 07, 2007 1:33 pm Temat postu: :0 na ulicy Zarzewskiej 22
Efekt naprawde fajny,tylko trezba wcześniej zrobić piling ciała,zeby opalenizna była równomierna:)
555 - Pią Wrz 07, 2007 10:22 pm
Mila, dziekuje.. czy to [URL=http://katalog.pf.pl/Łódź/Agma-Salon-Fryzjersko-Kosmetyczny-Teresa-Kubiak-F5808937G0B80-m19.html]ten[/URL] gabinet..?
mila1982 - Pon Wrz 10, 2007 1:54 pm
:0 bramę dalej na rogu:)
555 - Pon Wrz 10, 2007 8:01 pm
na razie, niestety, nie bede mogla skorzystac, bo mam na stale bialy pantofelek zalozony.. ;))
szept - Sob Lut 09, 2008 2:57 pm
A czy po opalaniu natryskowym skóra pachnie tak,jak po użyciu samoopalacza? Bo prawdę mówiąc nie lubię tego zapachu
monisiagoku - Sro Kwi 02, 2008 9:54 am
HEJ
BYŁAM NA OPALANIU NATRYSKOWYM. EFEKT SUPER. OPALENIZNA JAK Z WAKACJI. JA zapłaciłam ZA całe ciało 60 Zł. ZEBY UZYSKAC TAKI SAM EFEKT TEZ BYM MUSIALA CHODZIC DO SOLRAKI I WYDAC TEZ TYLE. TYLKO ZE TU IDE RAZ NA POL GODZ. A NA SOLARKE TRZEBA CHODZIC CZESCIEJ.
Klaudynka - Sob Sty 31, 2009 10:40 pm
Również myślę o skorzystaniu, tuż przed ślubem, z zabiegu opalania natryskowego. Ponieważ mam bardzo jasną, naczynkową skórę, kosmetyczka odradzała mi wizyty w solarium.
Oprócz zabiegu "air brush", jest jeszcze zabieg "sun soul"-jest to połączenie zabiegu wygładzająco-regenerującego i jest on droższy.
Zabieg najprawdopodobniej zrobię w Euro Stylu. Opalanie słoneczne: http://www.euro-styl.com/kategoria.php?katID=5
izunia_82 - Sob Sty 31, 2009 10:58 pm
Osobiście nie korzystałam z opalania natryskowego, ale słyszałam sporo pozytywnych opinii na temat tego typu opalania i ostatnimi czasy zastanawiałam się nawet czy sama nie skorzystać z niego. Ale słyszałam też o tym, że działa to jak samoopalacz i niestety niezbyt ładnie schodzi podczas mycia i że strasznie brudzi ubrania, wiecie coś na ten temat
EwaM - Nie Lut 01, 2009 12:06 pm
Ja co nieco wiem. Moja mama to robiła. Polega to na spryskaniu ciała pewnego rodzaju farbą. Nie jest to więc naturalny pigment wytwarzany w naszym organizmie. Do pierwszego mycia farba koszmarnie brudzi ubranie. Potem już nie. Oczywiście przed kąpielą trzeba odczekać kilka godzin. Podstawowy minus wg mnie to to, że trzeba dobrać kolor farby. To nie jest tak jak z solarium, że ciało samo przybiera naturalny ciemniejszy odcień. To jest farbowanie i jeśli źle się dobierze farbę to można to porównać ze źle dobranym kolorem podkładu. Mnie się mamy kolor nigdy nie podobał. Wyglądała moim zdaniem nienaturalnie.
izunia_82 - Sob Lut 07, 2009 1:33 pm
Mi opalanie natryskowe kojarzy się z nakładaniem na ciało samoopalacza, ze względu na ten sam efekt.
brown_amber - Czw Lut 26, 2009 3:15 pm
Czy ktos jeszcze korzystał z opalania natryskowego??Sama chce sie wybrac na nie przed slubem dlatego bardzo interesuja mnie Wasze opinie:)
Laura - Czw Lut 26, 2009 8:26 pm
Ja polecam opalanie natryskowe jednak przed slubem bym nie ryzykowała. Ma dużo plusów: szybko opala i w miare równo itp. Ale największy minus to niestety to ,że brudzi i to bardzo. Szczególnie widoczne jest to na ramiaczkach, fiszbinach a jak jest ciepło to już w ogóle wszędzie. Mojej kuzynka robiła na swój ślub, był niesamowity upał i zaczął jej spływać z szyi i miała plame ( a zapewniano ją, ze będzie się trzymał minimum tydzień) . Ja sama robiłam na sylwestra ale wtedy nawet jak się wytarło to nie było widać( czarna suknia). Kolejny minus to zapach- samoopalacz to przy tym pachnie Zresztą najlepiej spróbujcie same bo na ślubie będzie już za późno
caixa - Pią Lut 27, 2009 6:42 pm
O kurcze a ja słyszałam pozytywne opinie. Moja kolezanka robiła to przed ślubem. Mówiła, że troszkę jej się ubrudziła sukienka ale przetarłą szmatka i było ok. Ale robiła to w piątek przed weselem może lepiej by zrobić w czwartek wtedy na pewno się utrwali barwnik a dwa ten zapach się już trochę ulotni.
wiedzmapat - Sob Mar 28, 2009 8:03 am
Ja byłam na opalaniu natryskowym w czwartek przed ślubem. Byłam bardzo zadowolona z efektu, a co do brudzenia to zgodzę się, że brudzi ubrania do momentu pierwszej kąpieli czyli najlepiej do następnego dnia po opalaniu. Jak tylko zmyjemy nadmiar farby nie ma śladów na ubraniu.
Co do sukni ślubnej to nie zauważyłam, żeby powstały na niej jakiekolwiek zabrudzenia po tej metodzie opalania.
Jest ona super dla kobiet w ciąży, które mogą zapomnieć o wygrzewaniu ciała w solarium a które chcą wyglądać atrakcyjnie.
Klaudynka - Sob Mar 28, 2009 3:10 pm
wiedzmapat, w którym salonie skorzystałaś z opalania natryskowego?
Myślę że opalanie natryskowe ma wiele zalet, jedyne co, mam tylko wątpliwości że mogłabym wyglądać bardzo sztucznie, gdyby pani w salonie niekorzystnie dobrała kolor farby...
wiedzmapat - Sob Mar 28, 2009 8:49 pm
Klaudynka byłam w salonie na Piotrkowskiej przy Centralu jednak nie pamiętam numeru. Postaram znaleźć jak najszybciej dokładny adres i numer telefonu bo tam trzeba się wcześniej umówić.
evelinka - Pią Maj 29, 2009 3:58 pm
Skorzystałam z opalania natryskowego i jestem zadowolona Nie miałam żadnych plam, sukienka troszkę się ubrudziła "w środku", ale po upraniu nie został żaden ślad. Samo natryskiwanie farby na całe ciało zajęło kosmetyczce jakieś 5 do 10 min. Później musiałam trochę postać i poczekać aż się "farba" utleni i mogłam iść. Po zabiegu nie powinno się przez 8-10 godz mieć styczności z wodą, bo od tego nasza nieutleniona opalenizna się zmywa i pozostają białe plamy.
Klaudynka - Pią Maj 29, 2009 8:08 pm
Evelinko, ile dni wcześniej skorzystałaś z opalania natryskowego? I czy przed natryskiem farby kosmetyczka robiła Ci próbę koloru?
evelinka - Pią Maj 29, 2009 9:07 pm
Robiłam w piątek po południu. Próby koloru nie robiła, ale trafiła idealnie. W sumie ma już kilka lat doświadczenia, więc wie co robi. Aha i dodam, że robiłam w Głownie.
Master - Sob Maj 30, 2009 7:49 pm
Ja też jestem wielka fanką opalania Air-Brush Zawsze przed jaąkolwiek imprezką to robię i latem dla "podbicia"opalenizny. Traktuję to jako wzmocnienie plus oczywiscie do tego tabletki z betakarotenem ( o których juz wczesniej wspominałam). Ja zawsze go robię na dwa dni przed impreza i staram się jak najdłużej jej nie zmywać ( ok. 10 godzin po zabiegu). NIgdy w życiu nie miam plam i barwik mam zawsze dobierany do skóry. Wygląda to bardzo naturalnie i nie śmierdzi tak jak samoopalacz Co do brudzenia, to troszkę brudzi przez pierwsze dwa dni, ale nie jest to takie straszne, bo brudza mi się głównie fiszbiny od stanika i kołnierzyki na zagięciu białej koszuli . Dlatego staram sę przez pierwsze dwa dni chpodzić w ciemnej lub kolorowej bieliźnie.
Na ślub oczywiście też byłam opalona Air-brushem Uwielbiam tę metodę opalania, przede wszystkim za to, ze jest bezpieczna dla skóry
France - Wto Lip 14, 2009 3:50 pm
ja nie zaryzykuje, poaza tym po tym podobno efekt jest naprawde wyrazny,a ja mam bardzo jasna karnacje.
evelinka - Wto Lip 14, 2009 6:10 pm
Ja też mam jasną karnację (zwykle latem wcale się nie opalam, bo najczęściej kończę ze "zlaźniętą" skórą ale bez opalenizny). Po tym zabiegu nie było jakiejś mega różnicy. Kosmetyczka dobrze dobrała kolor i to cała filozofia.
diamond - Wto Kwi 13, 2010 8:37 pm
A ja wogóle nie polecałabym opalania natryskowego, jeśli chcecie się opalić to jeśli możecie korzystajcie z naturalnego słoneczka ile się nie da, jeśli brak wam czasu albo pogody skorzystajcie ze solarium. Opalanie natryskowe nie wygląda naturalnie a po drugie znam przypadki własnych koleżanek, które chciały opalić się szybko przed weselem i na kilka dni przed poszły na opalanie natryskowe, efekt był taki że miały białe zacieki pod pachami...
Klaudynka - Sro Kwi 14, 2010 9:36 am
Ja byłam 3 dni wcześniej na opalaniu natryskowym w Euro Stylu, kosmetyczka również ładnie dobrała pigment. Kolor opalenizny był naturalny. Nie opalam się naturalnie na słońcu, gdyż mam bardzo jasną karnację i wolę go unikać ze względów zdrowotnych.
natalijka1 - Czw Lis 17, 2011 8:42 am
Opalanie natryskowe mogę polecić w Łodzi. Długo szukałam miejsca gdzie opalają dokładnie i bez smug,jestem maniaczką solarium a przeprowadziłam się do Łodzi z mojej ukochanej Wawki więc zwiedziłam kilkanaście miejsc opalania natryskowego aż w końcu znalazłam i mogę w Łodzi z czystym sumieniem polecić opalanie natryskowe w salonie kosmetycznym Atelier na Piotrkowskiej.Za całe ciało bez peelingu płace 80 zł a biorąc pod uwagę że to na najlepszej firmie SunFX i w dodatku super wykonane to to jest tanio.Byłam już 6 razy i za każdym razem perfekcyjnie!
Polecam ogólnie opalanie na SunFX,u mnie się trzyma 12 dni,nie ma żadnych poprawek po 3 dniach jak to w jednej z firm jest na szczęscie zostałam o tyn poinformowana przed usługa i zrezygnowałam.Opalanie w specjalnej kabinie to była totalna porazka,nie wszędzie płyn w kabinie niestety dociera a ja płacę za całe ciało a nie za ciało bez zakamarków. )
edit:usunięty fragment reklamowy - ppola
Malena - Czw Lis 24, 2011 11:54 am
mam kupon na opalanie natryskowe, ale nie wiem czy się zdecydować..myślalam, zeby wyprobowac przed imprezą, ale nigdy się tak nie opalalam i boję się np zacieków pod pachami, co zrobić, zeby ich uniknąc, to zalezy od tego, czy się po opalaniu nie wykapię czy od kosmetyczki i metody nakladania?
asia7 - Pią Gru 09, 2011 10:03 am
nie mam pojęcia od czego zależy równomierność opalenizny (na pewno dobrze zrobić wcześniej peeling całego ciała), ale chciałam skorzystać z opalania natryskowego właśnie na swój ślub (mam karnację szaro-trupią a ze względów zdrowotnych nie mogę się opalać), dlatego Malena jeśli wykorzystasz kupon to zdaj koniecznie relację co i jak
Frezja1980 - Pią Gru 09, 2011 3:17 pm
asia7 napisał/a: | na pewno dobrze zrobić wcześniej peeling całego ciała |
i to dokładny,warto też żeby ciało było dobrze nawilżone bo każde suche miejsce na ciele po opalaniu wygląda brzydko,ja byłam zadowolona z efektu ale tylko przez dwa dni póżniej opalenizna schodziła i tworzyły sie plamy,oczywiście według zaleceń po opalaniu nie korzystałam nawet z prysznica, warto założyć na siebie czarne ciuszki bo jasne zabarwią sie na brązowo jeśli ktoś potrzebuje opalenizny na jedno wyjście to polecam
ja korzystałam z tego salonu
http://www.salonsunspa.pl...-natryskowe/12/
madziula13893 - Sob Gru 10, 2011 11:36 am
Ślub coraz bliżej i mam coraz więcej pewnych wątpliwości.. mam strasznie jasną karnację która na naturalne słońce reaguje tylko i wyłącznie wysypką na ślub chciałabym jednak nabrać jakiegoś kolorytu, ze względu na przeciwskazania medyczne nie mogę skorzystać z tradycyjnego solarium i myślę nad opalaniem natryskowym ale nie wiem kiedy najlepiej z niego skorzystać, czy nie zejdzie mi ono z pierwszą kąpielą i czy nie zostawi mi brudnych śladów na sukni?
asia7 - Sob Gru 10, 2011 2:13 pm
madziula ja mam zamiar pójść najpierw na taki zabieg kiedyś bez większej okazji, ew. przed jakąś imprezką typu panieński itp, wtedy chyba najlepiej zaobserwować jakie były skutki i czy to dobry pomysł na ślub czy jednak nie za specjalny
Frezja1980 - Nie Gru 11, 2011 7:01 pm
madziula13893, zgadzam się z asia7, warto zrobić próbę wtedy sama ocenisz asia7 napisał/a: | czy to dobry pomysł na ślub czy jednak nie za specjalny |
madziula13893 napisał/a: | czy nie zejdzie mi ono z pierwszą kąpielą |
przygotuj się na brązową wodę szczególnie po dwóch pierwszych kąpielach ale spokojnie opalenizna zostanie
Karola5 - Pon Gru 12, 2011 1:39 pm
madziula13893, dziewczyny mają rację, ja bym wolała przetestować, żeby się np nie okazało że jesteś uczulona na któryś składnik...
madziula13893 - Wto Gru 13, 2011 1:02 pm
a orientujecie się może ile taka usługa kosztuje?
Frezja1980 - Wto Gru 13, 2011 1:32 pm
madziula13893, kilka postów wyżej podałam linka do salonu z którego ja korzystałam tam znajdziesz cennik
kamislodz - Wto Sty 10, 2012 10:44 pm
Ja polecam salon na ul.Siedleckiej 3 pracują tam na sunFx jest to najlepsza oferta na rynku,nie brudzi(tylko w dniu zabiegu trzeba założyć czarne luźne ubranie)dla bezpieczeństwa,ale nawet jak jest jasne to i tak bez problemu się wypierze:)
Namiar kosmetyka 664478879 polecam:)
Ewa_Ewi - Pon Cze 17, 2013 10:01 am
Macie jakies doswiadczenia z salonem Biosano na Julianowskiej? Kupilam bon na portalu, bo wybieram sie na wesele w sieprniu a nie moge w ciązy korzystac z solarium, ale jeszcze nie testowałam tej metody opalania, boje sie nienaturalnego koloru i zacieków.
|
|