Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Zdrowie i Uroda - aerobik w wodzie

olenka85 - Czw Sie 18, 2005 11:01 pm
Temat postu: aerobik w wodzie
Czy któraś z Was drogie panie chodzi na coś takiego ?? z tego co wiem to organizuje takie zajęcia na przykład klub impuls dla grubasków ;) chciałabym się zapisać od września, podobno całkiem dobrze zrzuca sie w ten sposób zbedne kilogramy. jesli cos slyszalyście o tym to dajcie znać! - ile to kosztuje, jak wyglaadają zajęcia ? chodzi mi o to głwonie czy jesli ktos nie umie pływać to bez wiekszego prpblrmu może uczęszczać na takie zajęcia ??
Kot - Pią Sie 19, 2005 12:44 pm

ja chodziłam na aquaaerobik :D z moja mamą
:D w podstawówce niedaleko nas jest basen z taką własnie ofertą

niewątpliwą zaletą tego rodzaju ćwiczeń jest to że skacząc w wodzie nie przeciążasz stawów, ponadto to fajna zabawa i wcale nie jest potrzebna umiejętność pływania :wink:
tylko specjalnych efektów tych ćwiczeń jakoś nie widziałam
:roll:

lazy - Pią Sie 19, 2005 5:07 pm

Haha, Kocie ;) ja też chodziłam na aquaaerobic i chyba jedynym efektem było lepsze samopoczucie ;) zbędnych kilogramów nie zrzuciłam, choć naprawdę baaardzo się starałam ;)

Oleńko, chodziłam do CZMP. W ubiegłym roku godzina zajęć kosztowała 10 PLN. Umiejętność pływania nie jest konieczna, a zabawa jest przednia...

olenka85 - Pią Sie 19, 2005 8:26 pm

a to mnie pocieszyłyscie z tymi efektami :/ a wszedzie piszą ze to dobry sposob na schudniecie... no nic, ale i tak sprobuje ! moze przestane bac sie wody i naucze sie kiedys plywac ? a moze ktos wie jak ma sie sprawa remontu basenu w szkole na balonowej ? bo wiem ze tam zajecia sie odbywaja, ale podobno zbuzyli prawie caly budynek i robia generalny remont akurat wtedy jak ja chcialam sie zapisac :roll:
gambi - Pon Sie 22, 2005 11:52 am

Ja tez chodzilam na aquaareobic do ICZMP w tamtym roku. oprocz mozliwosci poruszania sie i milego sposobu spedzenia czasu, innych efektow nie zauwazylam. pewnie i tak wszystko zalezy od intensywnosci zajec :wink:
szoko - Sro Wrz 07, 2005 2:35 pm

Ja chodziłam na aqua w Nowej Gdyni- koszt 15 zł od zajęć- bardzo fajna zabawa. O efektach nie powiem bo chodziłam nieregularnie.
Poza tym zajęcia organizaowane też sa na baesenie Wodny Raj na Rojnej- tylko ze tam jest drogo- bo płaci się nie tylko za zajęcie ale też za wejście na basen. :?

Pusiak - Sro Wrz 07, 2005 2:55 pm

Może to głupie pytanie :) ale czy Panowie też mogą chodzić na takie zajęcia :?:
Kot - Czw Wrz 08, 2005 8:35 am

No żadnych przeciwskazań ku temu nie ma, na tych zajęciach w których uczestniczyłam akurat żadnego nie było ale to wszystko zależy od nastawienia na zwykłym aerobiku też panowie są raczej nieliczni :30:
Pusiak - Czw Wrz 08, 2005 8:37 pm

To może spróbuję Mefiu namówić :) Troszkę by sobie mięśnie porozciągał :)
Akacja - Sob Wrz 10, 2005 7:59 pm

Chodzilam na aquaareobik chodz nie regularnie wiec nie mowie o efektach, ale o super samopoczuciu i rewelacyjnym relaksie. Napewno tez roznia sie od siebie te zajecia w roznych miejscach organizowane. Bylam kiedys w kilku hotelach w Trojmiescie na takim areobiku i jedne byly dla osob starszych ze wzgledu na tempo, a niektore dla osob z dobra kondycja, mozna bylo sie zmeczyc, na drugi dzien miec zakwasy, ale to byl bardzo przyjemny sport :)
madzia8181 - Pon Lut 19, 2007 9:39 am

A ja mysle ze kazda forma aktywnosci fizycznej połączona z dieta daje efekty... :)
sama mysle o aquaareobicu :)

fiona83 - Pon Lut 19, 2007 9:41 am

madzia8181 napisał/a:
A ja mysle ze kazda forma aktywnosci fizycznej połączona z dieta daje efekty... :)

Dokładnie.

Też pochodziłabym na aquaaero, gdyby nie uczulenie na te wszystkie basenowe środki dezynfekcyjne :cry:

gosc - Czw Kwi 05, 2007 12:39 pm

wiem, że aquaerobic jest w ofercie centrum Angelica przy WSInf na Rzgowskiej przy Uniwersalu
sama się nad taką formą aktywności zastanawiam :D
zwŁaszcza, że u mnie z tą aktywnością to nie za bardzo :oops:

asia84 - Czw Kwi 05, 2007 4:48 pm

ja też to wezmę pod uwagę :mrgreen: zobaczymy co z tego wyjdzie, w ogóle jak do tego dojdzie :] ach ... cudny dziś dzień :)
Agatka_P - Czw Kwi 05, 2007 6:20 pm

Jeżeli gimnastyką wodna można nazwać areobik to ja się na niego zapisałam i chodzę do podstawówki 19 na Retkini na ulicy Balonowej 1. Jak ktoś chce mogę mu dać numer telefonu
Hatifnatka - Pią Kwi 20, 2007 1:17 am

zastanawiam się właśnie nad czymś podobnym - psiapsiółka mnie namawia. wprawdzie nie potrafię pływać, ale skoro piszecie, że nie trzeba umiec... może się skuszę :)