|
Forum Weselne miasta Łodzi Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim |
|
Sprawy ślubno-weselne - Słoicziki - podziekowania dla gości
sheep - Nie Sie 12, 2012 3:01 pm Temat postu: Słoicziki - podziekowania dla gości Hej wszystkim!
Wiem, że jestem dla Was całkiem obcą osobą, bo nie jestem zbyt aktywna na forum - jakoś nigdy nie lubiłam tak publicznie opowiadać o sobie
Jestem jednak na etapie przygotowań do swojego ślubu i wesela i podczytuję czasem forum
Od jakiegoś czasu bardzo mi się marzą podziękowania dla gości w postaci konfitury robionej własnoręcznie (najprawdopodobniej z malinek, których mamy w tym roku wysyp) no i oczywiście muszę powkładać ją w małe słoiczki i pięknie przyozdobić. Bardzo podobają mi się słoiczki z solami, które jakiś czas temu wrzuciła do tematu ZTS PositiveAga - dzięki za super pomysł!
Wszystko fajnie, mam tylko ogromny problem - szukam wszędzie słoiczków i ... albo nie umiem, albo nie da się
Szukałam w internecie po różnych firmach, ale nikt nie chce mi sprzedać 160 sztuk, raczej wszyscy na sprzedaż hurtową (a na pelcie wchodzi coś około 1300 są nastawieni. Jedyne, co mi wpadło do głowy - a właściwie mojemu narzeczonemu - to zakup małych koncentratów pomidorowych i wykorzystanie tych słoiczków, ale...
Po pierwsze, to słoiczki typu "po koncentracie" będą miały jakiś napis na nakrętce (typu "Łowicz"), co prawda słoiczki i tak będą mieć wygląd mniej więcej taki jak w załączniku 1
ale jakoś i tak nie jestem przekonana do takich nakrętek...
Po drugie, najtańsze koncentraty znaleźliśmy w Makro po 99 gr i były to takie jak w załaczniku 2
nie jestem zadowolna ani z powodu ich kształtu, ani ceny.
Jestem gotowa zapłacić powiedzmy 1zł za słoiczek z nakrętką, ale taki, który będzie ładny i nie będzie miał napisu "Dawtona"...
Może ktoś z Was słyszał o jakimś miejscu, gdzie można kupić małe słoiczki?
Będę wdzięczna za wszelkie pomysły, skąd wytrzasnąć małe słoiczki na moją konfiturę
Pozdrawiamy,
Ewa i Piotr!
Dorotka_ - Nie Sie 12, 2012 3:09 pm
ugadaj się na forach mamowych, może Ci uzbierają?
evelinka - Nie Sie 12, 2012 3:26 pm
Ale wtedy nadal pozostaje problem napisu na zakrętce od słoiczka. Powiem Ci, że będzie ciężko Ale gdybyś miala słoiczki po czymś (np. koncentrat czy deserki dla dzieci), zawsze możesz pomysleć o pomalowaniu nakrętek farbą w sprayu.
sheep - Nie Sie 12, 2012 3:48 pm
przede wszystkim - dziękuję za pierwsze odpowiedzi!
Myślieliśmy o słoiczkach dla dzieci, ale ich cena nas przerosła
Rzeczywiście, dobrym pomysłem jest poszukanie mam, które takie posiadają - bo mają one już lepszy kształt niż te po koncentratach.
A spray rzeczywiście jest całkiem dobrym pomysłem!
Zaczynam coś działać na forum na dla mam
Kasia13 - Pon Sie 13, 2012 7:27 pm
sheep, a ja ostatnio widziałam takie słoiczki. Co prawda figurowały na pułce jako słoiczki do przypraw ale nie miały żadnych napisów , wieczko srebrne -zakręcane.
Lekko pękate ,bardzo zgrabne naczynka . Mniej więcej wielkości słoiczka Dawtona które wkleiłaś. Sa na Piotrkowskiej w sklepach typu "wszystko po 5zł".
Kosztują 1,50zł za sztukę.
Może by się nadały.
sheep - Pon Sie 13, 2012 9:53 pm
Jak na razie trwa akcja zbierania słoiczków od mam - już kilka mam w domu, a nawet na forum kilka mam zadeklarowało się, że mi będzie odkładać Jeszcze raz dziękuję wszystkim za podpowiedzi! Jesteście nieocenione!
Justyss - Pon Sie 13, 2012 10:45 pm
Na Allegro znalazłam takie: http://allegro.pl/sloiki-...2552032800.html (zakrętki do kupienia na osobnej aukcji)
sheep - Pon Sie 13, 2012 10:58 pm
o DZIZAS!!! są świetne! W takim razie, jeśli nie wypali plan ze słoiczkami BOBO - choć na razie rozwija sie pozytynie - to jest wspaniała alternatywa!
Dzięki, Justyss!!
Eurograv_pl - Wto Sie 14, 2012 11:26 am
Fajny pomysł z tymi słoiczkami, naprawdę. Zawsze to coś nowego, nieszablonowego.
PositiveAga - Sob Wrz 13, 2014 10:18 pm
odkopuje temat... mam do oddania słoiczki po deserkach / obiadkach dla dzieci .... gdyby ktoś chciał chętnie oddam, ile mogłam to wykorzystałam na przyprawy ale reszta zajmuje miejsce w szafce (a 'kolekcja' cały czas się powiększa)
ZuzM - Nie Wrz 14, 2014 7:01 am
Takie słoiczki, to genialne, genialne pojemniki na przetwory typu żurawina do mięs, marmolada cebulowa czy jakieś inne tego typu, które się mało używa, i szkoda pakować w wielkie słoiki. Jeśli nie będziesz miała co ze swoimi słoiczkami zrobić, a nie chcesz ich wyrzucać to ja chętnie je przygarnę, bo jestem teraz w szale produkcji przetworów. Dziś np będę robiła sos pomidorowy, a ostatnio produkowałam właśnie marmoladę z czerwonej cebuli i nie miałam do czego jej powsadzać, bo nigdzie nie mogłam dostać takich małych słoiczków i mam ją w sporych słoikach
|
|