|
Forum Weselne miasta Łodzi Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim |
|
Sprawy ślubno-weselne - Przywitanie gosci przed sala...
CoctailZone - Czw Sty 13, 2011 8:53 pm Temat postu: Przywitanie gosci przed sala... Witam tak sobie myslelismy ze po przyjezdzie na sale w dzien wesela orkiestra wiadomo gra marsza jak mlodzi przyjada.A myslelismy ze na poprawinach zeby jak gosci beda przyjezdzac na sale to chcielismy ich przywitac i zarazem podziekowac za przybycie oczywiscie wraz z orkiestra która by grała marsza jak goscie beda wchodzic na sale.Co myslicie o takim pomysle.
anuszkaa - Pią Sty 14, 2011 8:44 am
no tak, tylko ze goscie na poprawiny czesto nie przychodza o tej samej godzinie, wiec jak tu to pogodzic? do kazdego goscia orkiestra mialaby wychodzic?
Samo Wasze powitanie kazdego z osoba, to oczywiste
sloneczkoo - Pią Sty 14, 2011 8:50 am
anuszkaa napisał/a: | do kazdego goscia orkiestra mialaby wychodzic? |
byłam na takim weselu.. jedni goście jedli już I danie, a do innych w tym czasie wychodziła orkiestra..
Innym rozwiązaniem jest np 30 minut pierwsze grania przed wejściem na salę wtedy rodzina na sali ma pół godziny dla siebie w miarę w spokoju aby porozmawiać
ola88 - Pią Sty 14, 2011 9:45 am
U nas na poprawiny, my przyjechaliśmy tak ok. 16.20. Goście już w tym czasie zjedli obiad. W trakcie obiadu my weszliśmy na salę, przywitaliśmy się. Później my obiad zjedliśmy i był pierwszy taniec poprawinowy. A kto się spóźnił, no to już trudno się mówi.
diamond - Pią Sty 14, 2011 2:28 pm
ja jeszcze nad tym nie myślałam ale u nas problemu nie bo będziemy spać w hotelu gdzie mamy salę więc z przyjazdem no problemo
CoctailZone - Pią Sty 14, 2011 5:32 pm
Mamy poprawiny na 16 to po prostu ze 20 min wczesniej bedziemy przed sala i jak goscie beda to beda a kto przyjedzie po 16 to jego problem:)
A jak u Was orkiestra zaczynała poprawiny??
ava - Pią Sty 14, 2011 8:00 pm
My na poprawiny przyjechaliśmy prawie 20 minut przed czasem i witaliśmy gości w drzwiach sali weselnej, ale bez orkiestry - myślę jednak, że z orkiestrą też byłoby fajnie Staliśmy na dworze, było ciepło, czekaliśmy do ok. 16.20 (poprawiny były oczywiście na 16.00), jeśli kto się spóźnił ola88 napisał/a: | no to już trudno się mówi |
Dla nas takie witanie gości było czymś oczywistym, w kręgach mojej rodziny i znajomych jest to wręcz pewnien zwyczaj poprawinowy i szczerze mówiąc sytuacja taka jak ta ola88 napisał/a: | my przyjechaliśmy tak ok. 16.20. Goście już w tym czasie zjedli obiad | byłaby odebrana jako pewnien nietakt i brak szacunku dla gości
ola88 - Pią Sty 14, 2011 10:58 pm
U nas właśnie na odwrót jest tak, że goście już przyjeżdżają, a my wchodzimy i później jest pierwszy taniec poprawinowy
Rzenka_86 - Pią Sty 14, 2011 11:18 pm
CoctailZone napisał/a: | po prostu ze 20 min wczesniej bedziemy przed sala i jak goscie beda to beda a kto przyjedzie po 16 to jego problem:) |
W pełni popieram!
|
|