Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Sprawy ślubno-weselne - Czarne dodatki na ślub i wesele

justinaa - Sob Sie 21, 2010 4:06 pm
Temat postu: Czarne dodatki na ślub i wesele
Jednym z trendów ślubnych 2010/2011 są czarne dodatki do ślubu, zarówno do sukni ślubnej (większość fotek sukni pochodzi z nowej kolekcji Very Wang) i jak na samo wesele

ja co prawda jestem już po ślubie ale nie wiem czy bym się zdecydowała na czerń, a Wam, jak się podoba?

Audiolka - Sob Sie 21, 2010 4:09 pm

W sumie czarny pasuje do wszystkiego :D
Uinena - Sob Sie 21, 2010 4:12 pm

Nie zdecydowałabym się... jakoś mi nie pasuje :?
justinaa - Sob Sie 21, 2010 4:13 pm

a tutaj jeszcze fotka"palety" czarnej

kasia_m85 - Sob Sie 21, 2010 4:27 pm

Bardzo lubię kolor czarny i bardzo mi się to wszystko podoba,ale sama bym się chyba nie zdecydowała (wystarczył mi amarant:))
justinaa - Sob Sie 21, 2010 4:33 pm

no właśnie, ja chyba też nie, ale trzeba przyznać, że tort biało czarny, czy zaproszenia są bardzo eleganckie, zresztą kto wie, może założę czarne buty do mojej kiecki na nasz bal :)

Asiek - Sob Sie 21, 2010 6:42 pm

Mnie się nie podoba to zestawienie białych sukien z czarnymi szarfami, dodatkami.
Może dlatego, że w ogóle nie podoba mi się zestawienie czarny-biały w ubiorze. Przywodzi mi to zawsze na myśl modę połowy lat 80-tych (czyli kicz w czystym wydaniu) albo jakieś skojarzenia z szachownicą.
Za duży kontrast jak dla mnie.

Kati - Sob Sie 21, 2010 7:24 pm

Moja koleżanka na własnym ślubie

Bian - Sob Sie 21, 2010 7:43 pm

A u mnie właśnie będzie kombinacja z czernią i bielą. Ja będę miała biżuterię z czarnym kamieniem, biało-czarny bukiet i biało-czarny makijaż, a M. będzie miał do czarnego garniaka biały krawat, pasek i trampki :) Z tym, że suknię mam całą białą, choć te z czarnymi szarfami mi się podobają, szczególnie takie proste.
owieczka_foto - Sob Sie 21, 2010 7:46 pm

paleta mi się podoba :) ślub mam za sobą, więc gdybać nie będę czy bym się zdecydowała czy nie...

Bian, zaintrygowały mnie trampki... pochwalisz się zestawem?

Bian - Sob Sie 21, 2010 8:00 pm

owieczka_foto - Sob Sie 21, 2010 8:06 pm

:D gangstersko-luzacko :D
ewex - Sob Sie 21, 2010 8:09 pm

W sumie suknie ładnie wygladają z tymi szarfami, zaproszenia i tort też mi się podobają ale fotka z palety : czarne obrusy, lampy i kieliszki to już nie bardzo...w stylu rodzinki Adamsów :smile:
martula_87 - Sob Sie 21, 2010 8:45 pm

Pierwsza suknia na jaką zwróciłam uwagę była z czarnymi dodatkami-niestety nie jestem na tyle odważna.Ogólnie podoba mi się ale wolę bardziej tradycyjne rzeczy na śłub.
Hatifnatka - Sob Sie 21, 2010 9:48 pm

śliczne są te biało-czarne zaproszenia.
Bursztynka84 - Sob Sie 21, 2010 9:49 pm

Na przyjęcie sukienka biała z czarnymi akcentami tak, ale nie na własne wesele. Chociaż to kwestia gustu :)
Zgadzam się z przedmówczynią - jak u rodziny Adamsów :)
Troszkę "stypą" podchodzi... Ale tak jak pisałam wcześniej - to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje :)

skalimonka - Nie Sie 22, 2010 10:18 am

Ogladałam w zeszłym miesiącu zdjęcia znajomej twarzy ze ślubu... miała jakiś dodatek na sukni czarny (nie pamiętam czy kwiaty, czy co to było) i czarne koronkowe rękawiczki... nie zachwyciło mnie to szczerze powiem :roll:
Meerkat - Nie Sie 22, 2010 10:33 am

A ja muszę powiedzieć, że te propozycje, które wrzuciła justinaa podobają mi się. I pomysł na zaproszenia i bukiet - fajna sprawa. Z tym, że ja bym się pewnie nie odważyła....
justinaa - Nie Sie 22, 2010 11:55 am

no bo to rzeczywiście odważne połączenie, tzn. odważne jak na ślub, ale może coraz bardziej będzie się stawać popularne skoro Bian idzie trochę w tym kierunku :)
tak naprawdę to chyba zdecydowanie się na konkretny kolorystyczny motyw przewodni ułatwia wiele spraw, wiadomo, w jakim kolorze zaproszenia, wiadomo, że suknia jednak biała a nie ecru, off white czy kość słoniowa, pana młodego jak najbardziej widzę w czarnym prostym garniaku, białej koszuli i czarnym "śledziu", ciekawe, czy w Łodzi ktoś by się podjął zrobienia biało czarnego tortu, ale myślę, że tak, a poza tym przynajmniej gości by się nie stresowali, że na wesele nie wypada przyjść w czerni :)

tulipan87 - Nie Sie 22, 2010 12:47 pm

Bursztynka84 napisał/a:
Na przyjęcie sukienka biała z czarnymi akcentami tak, ale nie na własne wesele.

Zdecydowanie się zgadzam. Moim zdaniem raz w życiu(przynajmniej tak zakładamy :) ) mamy okazję wystąpić w białej sukni i welonie, i ja osobiście nie chcę tego mącić żadnymi kolorami, a już na pewno nie czarnym, bo
Bursztynka84 napisał/a:
Troszkę "stypą" podchodzi...

mietka - Nie Sie 22, 2010 1:05 pm

a mnie sie podoba. i gdybym brala slub w tym sezonie to na pewno bym sie na czern zdecydowala, bo czemu nie? kolor jak kolor
paulii - Nie Sie 22, 2010 1:17 pm

Tort czarno - biały wygląda obłędnie, choć sama się raczej na taki nie zdecyduję...
caixa - Pon Sie 23, 2010 8:23 am

Bardzo mi się podobają te zestawienia. Ja należę do osób, które by się zdecydowały na takie rozwiązania :)
Magdzik - Pon Sie 23, 2010 9:02 am

W małych ilościach kolor czarny jako dodatek fajnie wygląda, ale jak by przeważał czarny to już jakoś inaczej to widzę.Nie za bardzo ale o gustach się nie dyskutuje :smile:
Każdy robi jak lubi :padam: Jeśli komuś się podoba to czemu nie?

Ambrozja - Pon Sie 23, 2010 10:20 am

justinaa napisał/a:
, może założę czarne buty do mojej kiecki na nasz bal :)

Ja planuję założyć czarne gladiatorki :smile:

justinaa - Pon Sie 23, 2010 10:24 am

super! :-)
może jeszcze jakiś kolczyki czarne dorzucić .. :)

PositiveAga - Pon Sie 23, 2010 11:29 am

trochę propozycji na wygląd stołów w czarnej kolorystyce

justinaa - Pon Sie 23, 2010 11:33 am

super ta druga aranżacja, bo zieleń trochę to wszystko "rozjaśnia"
Malena - Pon Sie 23, 2010 12:13 pm

Kati, nie widac fotki...

Mnie się podoba, bardzo eleganckie i wytworne polączenie. najbardziej podoba mi się z zielenią - jak napisala justinaa, ładnie ożywia i dodaje świeżości.

Zestaw bialo-czarny kojarzy mi się z zimowym ślubem. Jest to trochę przedłużenie tradycyjnego zestawu- pannny młodej w bieli i pana młodego w czarnym smokingu.

Suknia z czarną szarfa - rewelacja!

No i mamy naszą czarno-bialą Bian:)

Kilka inspiracji:

ps: ten temat raczej do wątków o motywach przewodnich:) bo na sukni się nie kończy:)

Asiek - Pon Sie 23, 2010 12:51 pm

Przystrojenie stołów i krzeseł ładne...na stypę. :twisted:
Te czarne szarfy na krzesłach :smile: - dla mnie stypowo i już! :?

PositiveAga - Pon Sie 23, 2010 1:00 pm

zielono mi

różowo

słonecznie

i na słodko

trochę sukien

justinaa - Pon Sie 23, 2010 1:47 pm

Malena napisał/a:
ps: ten temat raczej do wątków o motywach przewodnich:) bo na sukni się nie kończy:)

zgadza się :)

coraz bardziej mi się te połączenie podoabają, że też jestem już po ślubie :smile:
a zdjęcia Kat rzeczywiście nie widac, a szkoda

Magdzik - Pon Sie 23, 2010 4:51 pm

PositiveAga ta suknia w środku z tym parasolem jest przepiękna :razz: Normalnie zakochałam się w niej :ok:
Bella - Wto Sie 24, 2010 9:21 am

To połączenie podoba mi się jako motyw przewodni np w zaproszeniach, winietkach i tego typu dodatkach. Wygląda to bardzo ładnie i elegancko :) Na dodatek do sukni bym się nie zdecydowała ale dlatego, że nie lubię sukien z jakimiś kolorowymi dodatkami :razz:
martitka - Wto Sie 24, 2010 7:41 pm

Super :) Bardzo mi się podoba połączenie czerni i bieli w przystrojeniu stołów i krzeseł, tort jest kapitalny, zaproszenia też. Suknie też mają coś w sobie, choć ja bym się nie zdecydowała chyba :)
Madlyinlove - Wto Wrz 14, 2010 8:44 am

Cudne te dodatki,ale trochę za dużo...białego :greedy:
Pepsi - Wto Wrz 14, 2010 8:50 am

wszystko ładnie pięknie suknie są nawet nawet, przybranie stołów też, ale sama nigdy bym się nie zdecydowała na taką dekoracje weselną. W 100% zgadzam się z Asiek - na stype pasuje jak najbardziej
Madlyinlove - Pon Wrz 20, 2010 10:44 am

Nasza impreza też będzie wyposażona w czarne dodatki, które uważam za całkiem na miejscu, są ponadczasowe i eleganckie.

Np. serwetki na stole, świece, piórka w moim bukiecie.Nasze stroje. :greedy:

ewella - Sro Wrz 22, 2010 9:46 am

Sama na pewno nie załozyłabym sukni z czarnymi dodatkami, chociaż niektóre bardzo mi sie podobają, np, ta z pierwszego zdjęcia....cudowna...Ale biało czarne torty są świetne :P Marzy mi się taki...
mira - Pon Paź 18, 2010 9:47 pm

Bardzo mi się to podoba i będę szła tym stylem. Buty biało czarne i sukienka z czarnym akcentem, nad dodatkami będę myśleć na końcu, żeby nie przesadzić ;) Będę się lepiej czuła w takim zestawie niż cała w anielskiej bieli.
PaulinaS - Pon Paź 18, 2010 10:07 pm

Mnie się bardzo podoba, ale nie jestem na tyle odważna, bo rodzina z tą czernią by mnie wyklęła ;P
PositiveAga super są te połączenia bieli z czernią + 3 kolor :)

mira - Pon Paź 18, 2010 10:22 pm

Do odważnych świat należy ;)

czarny może być jedynie jakimś delikatnym dodatkiem, np zaproszenie z czarną koronką wygląda świetnie.

A z tym trzecim kolorem też świetny pomysł, np te zielone kwiaty-super. Ożywia tą kombinacje.

3/4 (jak nie więcej ;) ) mojej szafy jest koloru czarnego, nie byłabym sobą bez niego ;)

mikado - Wto Paź 19, 2010 7:26 pm

temat jak na zamówienie.

chyba będą modna na swoim ślubie ;) bo właśnie stałam się posiadaczką takiej białej sukienki z czarną szarfą. Takie sukienki podobały mi się jak jeszcze nawet nie planowaliśmy ślubu. Dodatki też będą biało-czarne. Marzy mi się tort z polewą marcepanową, ozdobiony czarną wstążką.
Narzeczony będzie miał czarny, klasyczny garnitur i krawat oraz białą koszulę. Najchętniej wszytko bym zrobiła tak na biało i czarno, ale sama ślubu nie biorę i KTOŚ studzi moje zapędy ;)

Będzie niestandardowo i pewnie pojawią się głosy że na ślub czarne rzeczy nie pasują. ALe co tam. Nam się ma podobać, a i tak wszystkim się nie dogodzi.

justinaa - Sro Paź 20, 2010 10:00 am

o super mikado, to koniecznie pochwal się swoimi wyborami i efektem końcowym :)
mikado - Wto Paź 26, 2010 5:43 pm

na razie mam sukienkę z czarną wstążką.

Wiecie może gdzie w Łodzi lub Warszawie są dostępne takie delikatne, małe, biało-czarne woalki bez zbędnych wielkich stroików, tylko np. z małą, biżuteryjną spinką. Myślałam żeby do ślubu podpiąć sobie włosy z jednej strony i wpiąć woalką. Ale taką, która nie zasłoni mi za bardzo oczu.

wamaba - Nie Maj 22, 2011 8:45 pm

Mnie się też bardzo podobają połączenia bieli z czernią ale jeszcze nie wiem, czy sama się zdecyduję na coś takiego.
MałaMi - Nie Maj 22, 2011 8:52 pm

mikado napisał/a:

Wiecie może gdzie w Łodzi lub Warszawie są dostępne takie delikatne, małe, biało-czarne woalki bez zbędnych wielkich stroików, tylko np. z małą, biżuteryjną spinką. Myślałam żeby do ślubu podpiąć sobie włosy z jednej strony i wpiąć woalką. Ale taką, która nie zasłoni mi za bardzo oczu.

Polecam http://www.restyle.pl/, widziałam tam kiedyś coś w tym stylu. Wystawiają się też na allegro.

justinaa - Nie Maj 29, 2011 10:48 am

tak a propos tematu, propozycje ślubne Maćka Zienia

Marcka - Nie Maj 29, 2011 3:49 pm

ja chciałam mieć czarne perły jako dodatek do .ślubnego strooju, jednak mi sie odwidziało :) ale nie uważam że jest to kolor na stypę. Niektóre propozycje są super, a inne jak dla mnie przesadzone.
Ale o gustach się nie dyskutuje ;P

Dosia_Zosia - Nie Maj 29, 2011 4:10 pm

znalezione na onecie:

[ Dodano: Nie Maj 29, 2011 6:29 pm ]
i jeszcze bukiety:

M_and_M - Nie Maj 29, 2011 6:15 pm

a dla mnie jakos pogrzebowo...
Dosia_Zosia - Nie Maj 29, 2011 6:22 pm

Mnie też nie bardzo podobają się te czarne dodatki. Pamiętam,że Małgorzata Kożuchowska miała czarny bukiet na swoim ślubie i wyglądał jak ciemna plama moim zdaniem

justinaa - Sob Sie 27, 2011 8:45 pm

a'propos czarno-biały ślub Kardashianki

[ Dodano: Sob Sie 27, 2011 9:52 pm ]
oraz czarno-białe z różowymi dodatkami wesele Pink

afra - Pon Lis 14, 2011 7:58 pm
Temat postu: suknia bw
Dosia_Zosia bukiety bardzo mi się podobają! zwłaszcza 2 pierwsze zdjęcia.
a co do sukni do znalazłam ostatnio świetną i nie uważam żeby wyglądała pogrzebowo, ale klasycznie i elegancko

szpilka86 - Pon Lis 14, 2011 8:25 pm

zgadzam się w 100% z przedmówczynią !!
szyk i elegancja
i sama nie wiem, czy się nie skuszę na takie zestawienie kolorystyczne w sukni ślubnej

tomcia - Pon Lis 14, 2011 9:57 pm

W chwili obecnej nawet to mi się podoba, jeszcze trend nie zdążył się znudzić, ale nie zdecydowałabym się na niego. Na pewno po latach zastanawiałabym się co też strzeliło mi do głowy ;P
Deco-Strefa - Czw Sty 26, 2012 11:39 am

To jeszcze ja dodam coś od siebie.
Kolor - faktycznie dla nas bardzo kontrowersyjny, bo kojarzy nam się raczej z pogrzebami (taka to już nasza tradycja). Trendy jednak przychodza do nas najczęściej z zachodu - a tam mam wrażenie jest nieco inne podejście do kolorów - bardziej odważne.

Wracając do czarnego - ogólnie jestem za, ale przy założeniu, że są to jedynie delikatne akcenty, Wówczas możemy uzyskać bardzo eleganckie zestawienie - bo w sumie kolor czarny z ataki własnie jest uważany.
W moim mniemaniu odpadają np. całe czarne obrusy, ale już biały obrus z rozłożoną na nim organzą w delikatny czarny wzorek - czemu nie.
Podoba mi się takze bardzo sukienka, którą wstawiła mikado.

Prawda jednak jest taka, że nie udało mi jeszcze przekonać ani jednej pary do zastosowaniea koloru czarnego w dekoracji.

grejpfrut - Pią Wrz 21, 2012 12:35 pm

Ostatnio byłam na ślubie i młoda miała na sukni dwie czarne "wstawki" (motywy kwiatowe): na gorsecie i spódnicy. Oba nieduże, bardzo subtelne. Przyznam, że jak dla mnie wyglądało to świetnie, dodawało uroku i charakteru całej stylizacji :)
Julia89 - Sob Wrz 22, 2012 5:53 pm

Dla mnie to za smutna stylizacja, dodatki chcę niebieskie.
_stwicher - Sro Paź 03, 2012 8:50 am

A ja tez decyduje się na czerń :) co prawda żadna suknia z czarnymi dodatkami na mnie nie pasowała z powodu kroju, do wybranej przeze mnie też nie mogę "nic wsadzić" ale będą czarne kwiaty w dłoni, we włosach, czarne akcenty w biżuterii i miał być też czarny agresywny mustang ale niestety ktoś mnie ubiegł i już jest zarezerwowany:(
Wiem, ze nie ten wątek, ale poproszę na pw namiary na czarnego mustanga jeśli ktos zna:)

marthussia - Pią Paź 12, 2012 12:29 pm

Mnie się to połączenie bardzo podoba ale tak, jak niektóre z forumek, pewnie się na coś takiego nie zdecyduję.
bambolea - Sob Paź 13, 2012 10:19 am

A mnie się czarne dodatki nie podobają, zwłaszcza jak są przesadzone (np. czarne obrusy, czy pokrowce na krzesła :| ). Wiązanki też mi się nie podobają, także ja raczej jestem na nie. Czarny, oprócz tego, że jest eleganckim to niestety także smutnym kolorem. A to przecież jest wesele :)
tygrysek7773 - Nie Paź 14, 2012 8:42 pm

Ja na początku napalałam się bardzo na białe suknie z czarnymi elementami. Ale mama ze swoim tradycyjnym podejściem wybiła mi to z głowy, a teraz przyznaję jej racje. Panna młoda powinna być jasna i promienna,tak mi się kojarzy, na czarny kolor przyjdzie jeszcze kiedyś czas...na końcu :P ;) Mamy tyle pięknych kolorów :) A jeśli chodzi o sukienki na wesela itp.- uwielbiam biało czarne :D klasyka
bambolea - Nie Lut 10, 2013 3:37 pm

Czarno-biały bukiet ślubny, nawet ładny, ale nie zdecydowałabym się.

Paolina - Pon Lut 18, 2013 12:24 am

Prezenciki:

Torty:

Bukiety:

:wink: