Forum Weselne miasta Łodzi
Forum weselne, wesele i ślub w Łodzi i woj. łódzkim

Zdrowie i Uroda - Makijaz permanentny zrobiłam dziś:)

megi - Wto Lis 10, 2009 5:08 pm
Temat postu: Makijaz permanentny zrobiłam dziś:)
Witam wszystkich

Postanowiłam ze podzielę sie z wami moim odczuciem co do makijażu permanentnego
bardzo długo sie do tego zbierałam
ZROBIŁAM DZIŚ
Rożne rzeczy widzę w swoim zawodzie i bałam sie ze ktoś mi to spieprzy, dosłownie idąc dziś rozstrój żołądka to mało:)

Ku moim wcześniejszym obawom jestem w szoku, wygląda to pięknie. Zrobilam brwi metoda piórkową( metoda mniej widoczna rysuje się kreseczki a la brwi, nie pasek)

miałam znieczulenie( troszkę pod koniec bolało)
ale warto mam spokojna głowę teraz, jako młodą dziewczyna zostałam zle wydepilowana przez praktykantkę w salonie, co ciągnęło się za mną cale lata bo brwi już tam nie odrosły ( masakra) każdego dnia sama malowałam sobie cieniem:)

opuchlizny praktycznie nie ma, zostałam poinformowana aby kupić żel przyspiesza gojenie dałam jedyne aż 5 zl

mam teraz posmarowane , trzeba nawilżać to miejsce

odbierając dziecko z przedszkola dziś zostałam zaczepiona przez panią gdzie robią tak piękną hennę? , myślałam ze powie- co Pani się stało ze mam czerwone troszkę, ale widocznie było to nie do zauważenia.

jestem bardzo szczęśliwa jak chcecie mąż wieczorem zrobi fotkę i zamieszczę

oczwiście polecam Pania Beatę jestem mega zadowolona. jak ktoś ma taki problem jak ja miałam to tylko ta metoda ta zwykła pierwsza est ordynarna dość i bardziej widoczna:)

edit ort Kati

Mariola - Wto Lis 10, 2009 6:10 pm

megi napisał/a:
jak chcecie maz wieczorem zrobi fotke i zamieszcze
pewnie, że chcemy

swoją drogą ciekawi mnie jak to wygląda. a co do samego makijażu to nie jestem przekonana.

kasia_m85 - Wto Lis 10, 2009 7:00 pm

megi napisał/a:
jak chcecie maz wieczorem zrobi fotke i zamieszcze

Oczywiście,ze chcemy:)W końcu się wybrałaś:)

Mariola napisał/a:
co do samego makijażu to nie jestem przekonana.

Ja mam kreski,dolna i górna i chociaż masakrycznie bolało to zrobiłabym to jeszcze raz, bo jestem bardzo zadowolona.

gohnia - Sro Lis 11, 2009 12:23 pm

ja co prawda nie mam makijażu, ale mam tatuaż wykonany tą metodą :)
Jest o tyle fajny, że ma zejść po około 4 latach :) Polecam!
Jest tylko jedno ograniczenie: taki tatuaż może być tylko "koronkowy" i nieduży, ponieważ igła jest baardzo cieniutka.

Malena - Pią Lis 27, 2009 6:06 pm

Gohnia, super! A jaki to tatuaż??? i Gdzie? pochwal się gdzie zrobiłaś? czy on nie blaknie?
ola88 - Pią Lis 27, 2009 6:22 pm

Jestem bardzo zainteresowana efektem :)
misia-misia - Pią Lis 27, 2009 8:30 pm

gohnia napisał/a:
ale mam tatuaż wykonany tą metodą :)

też mam takowy :)

gohnia - Pią Lis 27, 2009 11:06 pm

Pierwszy jest koleżanki, a drugi mój. Jej był robiony na ramieniu, a mój na szyi. Może trochę dziwnie wyglądają, ale zdjęcia były robione zaraz po :wink:

Póki co nie blednie, ale mam nadzieję, że za 2 lata już go nie będzie :wink:

cotty1 - Czw Paź 06, 2011 7:58 pm

Dziewczyny, polećcie proszę miejce, gdzie warto wykonać makijaż pernamentny. Bardzo proszę o podpowiedź, gdyż szukam usilnie...

[ Dodano: Pią Paź 07, 2011 7:10 pm ]
megi napisał/a:
Witam wszystkich

Postanowiłam ze podzielę sie z wami moim odczuciem co do makijażu permanentnego
bardzo długo sie do tego zbierałam
ZROBIŁAM DZIŚ
Rożne rzeczy widzę w swoim zawodzie i bałam sie ze ktoś mi to spieprzy, dosłownie idąc dziś rozstrój żołądka to mało:)

Ku moim wcześniejszym obawom jestem w szoku, wygląda to pięknie. Zrobilam brwi metoda piórkową( metoda mniej widoczna rysuje się kreseczki a la brwi, nie pasek)

miałam znieczulenie( troszkę pod koniec bolało)
ale warto mam spokojna głowę teraz, jako młodą dziewczyna zostałam zle wydepilowana przez praktykantkę w salonie, co ciągnęło się za mną cale lata bo brwi już tam nie odrosły ( masakra) każdego dnia sama malowałam sobie cieniem:)

opuchlizny praktycznie nie ma, zostałam poinformowana aby kupić żel przyspiesza gojenie dałam jedyne aż 5 zl

mam teraz posmarowane , trzeba nawilżać to miejsce

odbierając dziecko z przedszkola dziś zostałam zaczepiona przez panią gdzie robią tak piękną hennę? , myślałam ze powie- co Pani się stało ze mam czerwone troszkę, ale widocznie było to nie do zauważenia.

jestem bardzo szczęśliwa jak chcecie mąż wieczorem zrobi fotkę i zamieszczę

oczwiście polecam Pania Beatę jestem mega zadowolona. jak ktoś ma taki problem jak ja miałam to tylko ta metoda ta zwykła pierwsza est ordynarna dość i bardziej widoczna:)

Megi o jakiej Beacie jest mowa? Jak oceniasz swój makijaż pernamentny po 2 latach? Jak on wygląda, gdy blednie? Będę Ci bardzo wdzięczna za podpowiedź.

edit ort Kati

joanna8411 - Sob Gru 10, 2011 10:01 am

ja ide w poniedziałek na permanetny brwi i kreski a po nowym roku ide na usta:)
wiele moich kleintek polecalo mi pabianice salon Carmen wiec dam odpowiedz w poniedzialek jak bylo;)

Paolina - Pią Cze 13, 2014 7:59 pm

Ktoś może polecić sprawdzony salon kosmetyczny, w którym wykonują makijaż permanentny oczu. Wiecie o co chodzi - higiena, fachowość, odpowiednie certyfikaty...

Czy to naprawdę tak strasznie boli? :?

madziulek80 - Czw Sie 07, 2014 7:40 pm

Piec lat temu robilam makijaz permanentny w Margaret Spa w lodzi . Pani Malgorzata, wlascicielka , bardzo profesjonalna , delikatna osoba. Z tego co wiem, byla makijazystka w teatrze. Za pol rolku wybieram sie poprawic makijaz i napewno wybioere ten sam salon. Salon czysciutki, przyjemny , mila obsluga.
Czy boli? To zalelezy jak masz próg bólu. Pod koniec zabiegu zmeczenie i slabnace znieczulenie , robia swoje, ale ... warto ;) piec lat mam spokoj z malowaniem.
Polecam

renatnowa123 - Sro Gru 10, 2014 11:09 am

Ja też się zastanawiam nad makijażem permanentnym. Na razie przeglądam różne artykuły na ten temat, znalazłam kilka ciekawych na Kursmakijazu. Planuję zrobić sobie taki makijaż na wiosnę:)
Marylin - Pon Sty 05, 2015 7:34 pm

ja bym sie nie zdecydowała. To od razu widać, nie wygląda to fajnie, jakoś od razu wiem, że laska ma pernamenty i dla mnie wygląda to sztucznie
mariika - Pią Sty 16, 2015 12:00 pm

Też przymierzam się do takich brwi, ale trochę się boję ;/
Sycylijka - Czw Kwi 02, 2015 8:06 am

Zamarzyło mi się zrobienie brwi, ale boję się że mogę wyglądać jak clown... :(